Кава еспресо – що це таке? Як приготувати каву еспрессо в домашніх умовах

Складно уявити ранок без чашечки ароматної кави. Цей популярний напій бадьорить і наповнює енергією на весь день. Тепер все більше людей віддає перевагу цей напій під назвою кави еспрессо, відрізняється серед інших насиченим смаком і неперевершеним, збуджуючим ароматом.

Кава еспресо – що це таке

У середині минулого століття в Італії був придуманий новий вид кави. Еспресо у перекладі з італійської означає «видавлений» або «спресований». Його готують з допомогою спеціального пристрою – кавоварки.

Вчені з Італійського національного інституту еспресо впевнені, щоб отримати справжній напій, необхідно виконати ряд умов:

  • використовувати тільки натуральні зерна гарного сорту і сильної обжарювання;
  • зберігати їх у закритому скляному або керамічному посуді;
  • перед варінням зерна необхідно дрібно перемолоти, не перетворюючи їх в пил;
  • використовувати фільтровану воду;
  • на початку приготування напою для прогрівання машини через неї пропускають звичайну воду;
  • ідеальною температурою для варіння кави еспрессо вважається 90 градусів;
  • напій можна наливати тільки в добре розігріту чашку з назвою демитассе;
  • всі частини кавоварки повинні міститися в ідеальній чистоті, щоб виключити неприємні запахи під час наступних приготувань еспресо;
  • пити кавовий напій рекомендується відразу після приготування.

Якщо зверху напою утворилася пінка коричнево-червоного кольору, то еспрессо був приготовлений правильно. П’ють каву невеликими ковтками, щоб сповна насолодитися його смаком.

І незважаючи на всю суворість правил, для приготування хорошого еспресо можна використовувати кава-таблетку виробника з світовим ім’ям.