Кава гляссе – 6 рецептів приготування в домашніх умовах

Можна назвати кава Гляссе унікальним коктейлем. Це приголомшливий мікс з улюбленого всіма напою і ніжного вершкового морозива. Справжній кавовий десерт, який заслужив покликання і любов гурманів усього світу.

Що таке кава гляссе, історія появи напою

Розповісти, що таке кава Гляссе, досить просто. Це напій, в який входить холодний експрессо і порція морозива.

Прийнято вважати, що з’явився він в Австрії. Місцеві бармени навіть розповідають історію, як одного разу в невелике кафе забіг молодий хлопець. Він запізнювався на дуже важливу зустріч, але хотів спочатку випити чашечку кави. Під рукою у співробітника закладу не виявилося молока. Він, бажаючи виручити юного кавомана, замінив звичний інгредієнт вершковим морозивом.

Клієнт був у захваті від оригінального напою. За ще однією чашкою частування він прийшов відразу ж після вдалої зустрічі. І з тих пір став частенько замовляти ласощі, та ще й розповідати про нього своїм друзям.

Традиційний склад кава гляссе

Класичний склад кава Гляссе. Він включає в себе лише два основних інгредієнта – вже зварений еспресо (солодкий) і вершковий пломбір.

Звичайно, з часом традиційний рецепт неодноразово змінювався і вдосконалювався. В сучасних кав’ярнях можна спробувати навіть яєчний або фруктовий Гляссе. Вибір буде залежати тільки від уподобань самого кавомана.

Яка різниця між гляссе і латте?

Для початку варто відзначити подібність у двох цих напоїв. І Латте і Гляссе мають ніжний, м’який смак (у порівнянні з традиційним чорним кави). Схожі вони і за кольором.

А ось добавки на основі обговорюваних напої відрізняються. В Латте це цільне коров’яче молоко, Гляссе – вершкове морозиво.