Кава капучіно – 7 рецептів, як приготувати в домашніх умовах

Якщо вірити легендам, то вперше варити капучіно навчилися в Італії в 16 столітті. Правда, не всі могли дозволити собі такий напій. Одним він був не доступний через високу ціни на кавові зерна, інші вважали, що кава володіє диявольською силою. Сьогодні насолодитися смачним і бадьорить напоєм можна в будь-якому кафе або приготувати кави капучіно в домашніх умовах.

Класичний кава капучіно без кавомашини

Приготувати справжній класичний капучіно можна тільки з натуральних інгредієнтів.

Вершки, як і молоко повинні бути жирними, але не порошковими, інакше не вийде збити потрібну пінку. Для приготування напою знадобиться молоко (вершки), натуральну мелену каву і за бажанням цукор.

Спосіб приготування:

  • Беремо турку і варимо в ній міцну каву. Для цього насипаємо 1, 5 ложечки меленої кави і заливаємо холодною водою (100 мл). Доводимо до кипіння, повторюємо так 5-6 разів.
  • У ємність, краще взяти високу, вливаємо молоко і ставимо на вогонь. В процесі нагрівання починаємо його акуратно збивати до появи густої піни.
  • Перш ніж з’єднати підготовлені інгредієнти, порцелянову чашечку потрібно нагріти в мікрохвильовій печі або просто обдати окропом.
  • Спочатку виливаємо кави, додаємо за смаком цукор і зверху викладаємо молочну пінку.

Рецепт приготування з жовтком

Таке поєднання, як кава з яйцем може здивувати багатьох. Але, напій п’ють вже давно і при цьому дуже охоче, адже смак у нього оригінальний і вишуканий. На відміну від класичного капучіно тут використовують не такі жирні вершки, а пінку збивають з жовтка і ванільного цукру. В результаті кава виходить густим, з делікатним смаком і ароматною тягучою пінкою.

Спосіб приготування:

  • Першим ділом ми заварюємо каву в турці або кавомашині. Для цього знадобиться натуральну мелену каву (1,5 ложечки) і 100 мл води.
  • Готовий еспресо переливаємо в чашку, в якій буде подаватися капучіно.
  • У ємність вливаємо вершки (10%), підігріваємо, але не доводимо до сильного кипіння. Збиваємо їх в густу піну і додаємо в каву.
  • Тепер беремо жовток і 1,5 ложки ванільного цукру, збиваємо його доти, поки він не збільшиться в об’ємі і не стане пишним. Акуратно викладаємо на каву і відразу подаємо напій. Під вплив гарячої кави збитий жовток починаємо гуснути, і стає тягучим, немов заварний крем, який тане в роті.
Дивіться також:  Як приготувати кисіль – 10 рецептів

Як зварити ванільний капучіно

Мабуть, найпопулярнішим десертом є ванільний капучіно. Звичайно, пощастило тим, хто має в хаті кавоварку з функцією капучинатор, вони можуть швидко і без особливих зусиль зварити напій. Але, не варто впадати у відчай, адже насолодитися ароматною кавою з повітряною піною можна і без спеціальної машини, якщо під рукою є турка і звичайний віночок. Приготувати ванільний капучіно можна просто з вершками (молоком) або з яєчним жовтком.

Спосіб приготування:

  • Варимо підбадьорливий чорний напій з розрахунку дві ложечки меленої кави і 150 мл води.
  • Приготований кави проціджуємо і переливаємо в чашечку.
  • Вершки нагріти, довести майже до кипіння, додати за смаком ваніль. Як тільки піна почне підніматися, починаємо збивати вершки, не прибираючи з вогню. Збиту пінку викладаємо на каву.
  • Зверху можна викласти масу з збитих жовтків з цукровою пудрою і ваніллю.

Кава з додаванням шоколаду

Додавання шоколаду в капучино – це оригінальний спосіб змінити смак напою, і можливість догодити всім ласунам. Приготувати кави капучіно з шоколадом досить просто.

Спосіб приготування:

  • Технологія приготування капучіно з шоколадом не відрізняється від класичного. Ми також беремо 1,5 ложечки меленої кави, заливаємо водою і варимо еспресо.
  • Для пінки краще використовувати вершки з молоком для отримання насиченого смаку. Збиту пінку викладаємо на каву, а зверху посипаємо тертим шоколадом.

Капучіно з розчинної кави

Приготувати капучіно з розчинної кави також просто, як заварити чашечку чаю. Для цього не обов’язково купувати дороге обладнання, все, що потрібно — це розчинна кава, трохи молока, цукор і кориця для аромату.

Спосіб приготування:

  • У невелику ємність виливаємо молоко, нагріваємо його на плиті або в мікрохвильовій печі, головне, щоб молоко не закипіло.
  • Кладемо В чашку потрібну кількість розчинної кави, якщо ви бажаєте приготувати кави міцніше, то порцію можна подвоїти. Додаємо трохи цукру і кілька крапель гарячої води, перемішуємо. Якщо кава не розчиниться, то можна додати ще трохи води.
  • У кухоль з кавової масою вливаємо гаряче молока, перемішуємо інгредієнти і наповнюємо чашу вщерть водою. Якщо ви віддаєте перевагу каву тільки з молоком, то воду додавати не обов’язково.
  • З вилитого гарячого молока в суміш з розчинної кави буде утворюватися піна. Для текстури можна додати трохи вершків.
  • Готовий капучіно посипаємо корицею, тертим шоколадом або мускатним горіхом.
Дивіться також:  Яблучний компот – 8 рецептів приготування

Готуємо по-ірландськи

Кава з вершками і віскі вважається традиційним напоєм в Ірландії. Для його приготування використовують тільки ірландське віскі і подають його в спеціальному келиху з товстими стінками.

Спосіб приготування:

  • Заварюємо міцну каву зручним для вас способом. Келих для подачі коктейлів потрібно розігріти, так як збирають такий напій тільки в підігрітому посуді. Для цього просто обдаємо його окропом.
  • Спочатку наливаємо 40 мл ірландського віскі, який від зіткнення з гарячим склом огорне келих ароматним хмарою. Далі швидко вливаємо приготований кави, додаємо цукор і прикрашаємо збитими вершками.

Охолоджений капучіно

Серед усіх любителів кави капучіно є одним із найулюбленіших напоїв. Його приємно пити холодними зимовими вечорами, а ось жарким літом можна насолодитися охолодженим смачним кава зі збитими вершками і морозивом.

Спосіб приготування:

  • Заварюємо кави традиційним способом в турці або кавомашині. Додаємо ложечку какао порошку, перемішуємо і даємо час охолонути.
  • В охолоджений кава додаємо ложку шоколадного або ванільного морозива, чекаємо, поки воно не розтане.
  • Зверху прикрашаємо збитими вершками.

Приготувати смачний і ароматний напій в домашніх умовах зовсім не складно, головне вибрати якісні зерна. Старі або недостиглі зерна позбавляють напій його специфічного аромату і смаку.

Таблиця: Пропорції кави і молока представлених рецептів

Капучіно Кава, мл Молоко (вершки), мл
Класичний 100 100
З жовтком 100 100
Ванільний 150 150
З шоколадом 100 80
З розчинної кави 1 ч. ложка 100
По-ірландськи 100 45
Охолоджений 100 100