Кейк-попси — 10 рецептів як зробити кейк-попси в домашніх умовах

Маленькі бісквітні тістечка на паличці, звані кейк-попси, все частіше стали замінювати традиційні торти на святковому столі. Для їх приготування не потрібні спеціальні вміння, достатньо підготувати прості інгредієнти і проявити фантазію.

Історія появи кейк-попсов

Кондитер і блогер з Атланти Енджі Дадлі приготувала міні-тортик на паличці, политий глазур’ю. У 2008 році вона виклала фото десерту в інтернет, ідею оцінили, і рецепти кейк-попсов розійшлися по мережі.

Однак подібні вироби, тільки без палички, випускалися і раніше. Кондитери ліпили кульки з обрізків бісквітів і крему. Після того як Енджі Дадлі придумала нанизувати їх на палички, десерт стало модно подавати на світських заходах, весілля, дитячі дні народження, тематичних вечірках.

Класичні кейк-попси в домашніх умовах

Традиційний рецепт включає прості компоненти для кондитерських виробів. Випікати кейк-попси зручніше в металевою або силіконовій формі з осередками.

Список інгредієнтів:

  • 1 сире яйце;
  • 100 г борошна вищого сорту;
  • 60 г цукрового піску;
  • 60 г вершкового масла;
  • 60 мл молока;
  • 2 г пекарського розпушувача;
  • пів-лимона;
  • 10 мл рослинного масла;
  • 150 г цукрової пудри;
  • 20 мл води;
  • харчовий барвник.

Покрокова інструкція.

  • Вершкове масло розм’якшують, заздалегідь діставши з холодильника, і збивають із цукром.
  • Додають яйце, 20 г лимонної цедри, 20 мл лимонного соку, молоко і збивають вінчиком.
  • Борошно просіюють, насипають у основний склад. Замішують не дуже круте тісто.
  • Поглиблення форми промащують рослинним маслом.
  • Чайною ложкою тісто розкладають по клітинках.
  • Форму з заготовками ставлять в морозильну камеру на 1 годину. Цей прийом дозволяє випекти більш рівні вироби і легко вийняти їх з комірок.
  • Підморожені напівфабрикати кладуть у розігріту до 180°С духовку на 15-20 хвилин (орієнтуються по зарумяниванию поверхні). В окремій формі для кейк-попсов час приготування скорочується до 8 хвилин.
  • Цукрову пудру просівають, розбавляють ложкою води і замішують глазур.
  • Барвник розводять у невеликій кількості лимонного соку і додають в глазур.
  • Дерев’яні шпажки вмочують у суміш, що вийшла глазур і вставляють в остиглі кексики.
  • Щоб виробу щільно сиділи на паличках, їх прибирають в холодильник на 25 хвилин (шпажками вгору).
  • Кожен виріб змочують в кольорову глазур і на кілька секунд залишають в перевернутому вигляді, щоб скло зайве.
  • Готові кейк-попси поміщають у склянку і ставлять на холод на 25 хвилин.

Шоколадне ласощі

Кейк-попси з шоколадного бісквіта — смачні і калорійні.

Для приготування потрібно:

  • 120 г вершкового маргарину;
  • 120 г цукру;
  • 2 яйця;
  • 120 мл молока;
  • 160 г просіяного борошна;
  • 80 г какао;
  • 100 г білого шоколаду.

Покроковий рецепт.

  • Маргарин розтоплюють на водяній бані. Збивають з яйцями і цукром.
  • Наливають молоко кімнатної температури.
  • Додають порошок какао, перемішують.
  • Частинами всипаючи борошно, замішують не дуже густе тісто.
  • Формують і випікають кейк-попси в силіконовій формі 20 хвилин при 180°С.
  • Охолоджені вироби насаджують на шпажки, занурюють у розтоплений білий шоколад і відправляють в середню камеру холодильника на 40 хвилин.
Дивіться також:  Мочені яблука – 7 рецептів приготування в домашніх умовах

Кейк-попси без випічки печива

Рецепт кейк-попсов з печива дозволяє створити оригінальний десерт без приготування в духовці. За смаком ласощі нагадує класичний варіант.

Склад:

  • 170 г пісочного печива;
  • 100 г кисломолочного сиру без добавок;
  • 100 г молочного шоколаду;
  • 20 г вершкового масла;
  • 20 р цукрової пудри.

Хід приготування.

  • Печиво подрібнюють в крихту.
  • Додають пудру, розм’якшене масло і сирний сир. Розмішують до однорідної консистенції.
  • З тіста формують кругляшки. Прибирають в холодильник на годину.
  • На паровій бані розтоплюють плитку шоколаду.
  • Кінчики бамбуковій шпажки занурюють в шоколад, на них нанизують заготовки.
  • Кейк-попси поміщають в холодильник на 20 хвилин, потім цілком опускають у шоколадну глазур і знову охолоджують до застигання.

Зі згущеним молоком

Щоб приготувати кейк попси за цим рецептом, потрібно готовий бісквіт, тому немає необхідності замішувати тісто і випікати коржі.

Список компонентів:

  • 1 бісквітний корж;
  • 200 р вареного згущеного молока;
  • 100 г темного шоколаду.

Етапи готування.

  • Бісквіт нарізають шматочками, з’єднують зі згущеним молоком і перемішують вручну. Тісто має нагадувати пластилін.
  • З цієї маси ліплять кульки.
  • Шоколад розтоплюють на паровій бані.
  • Дерев’яні шпажки вмочують у гарячий шоколад, а потім встромляють в заготовки з бісквіту.
  • Щоб шоколад застиг, кульки поміщають в холодильник.
  • Затверділі заготовки по черзі опускають в глазур, дають їй стекти і прибирають в холодильник для застигання.

Вишневе тістечко на паличці

Начинка з вишні і чорний шоколад чудово поєднуються між собою: нудотна солодкість ласощі відтіняється кислинкою ягоди.

Знадобиться:

  • маргарин вершковий — 100 г;
  • цукор-пісок — 80 г;
  • яйця — 1 шт.;
  • борошно вищого сорту — 100 г;
  • вишневий сироп — 30 мл;
  • темний шоколад — 80 г;
  • вишні свіжі або з компоту — за кількістю виробів.

Хід приготування.

  • Підталий маргарин перемішують з яйцем і цукром.
  • Поступово всипаючи борошно, замішують тісто.
  • Додають сироп, перемішують.
  • З тіста формують кульки, помістивши всередину кожного по вишеньці без кісточки.
  • Вироби підрум’янюють її в спеціальній електричної формі 8 хвилин або на силіконовому деку з поглибленнями в духовій шафі при 180°С 20 хвилин.
  • Остиглі кульки насаджують на бамбукові палички, глазурують в шоколаді і поміщають в холодильник на годину.

Вишукані кейк-попси з крем-чізом

Це дуже смачне тістечко на паличці стане прекрасною альтернативою святкового торту.

Дивіться також:  Коржі на кефірі на сковороді – 8 рецептів, як приготувати пишні та смачні смажені коржики

Для тіста потрібно:

  • 80 г борошна;
  • 5 г какао-порошку;
  • 3 г солі;
  • 5 г соди;
  • 230 г солодко-вершкового масла;
  • 300 г цукру;
  • 4 яєчка;
  • 200 г маложирной сметани;
  • 100 мл молока;
  • 5 крапель екстракту ванілі;
  • червоний харчовий барвник.

Для начинки і крему:

  • 30 шт. мигдалю;
  • 150 г молочного шоколаду;
  • 450 г сиру Філадельфія;
  • 120 г вершкового масла;
  • 80 г сметани;
  • 300 г цукрової пудри;
  • 300 р білого шоколаду.

Етапи готування.

  • Змішують і просівають борошно, соду, какао, сіль.
  • Окремо з допомогою міксера перемішують цукор і трохи розтоплене масло. По одному вводять яйця і продовжують збивати.
  • Додають молоко і сметану. Збивають ще 3 хвилини.
  • В отриману масу вводять ванільний екстракт і барвник.
  • У тісто додають суху суміш розмішують і міксером на повільному режимі.
  • На деку, присипаному борошном, при температурі 190°С протягом 40 хвилин випікають корж.
  • Для крему збивають міксером сир, сметану і м’яке масло.
  • Частинами вводять пудру, збиваючи на повільному режимі до однорідності.
  • Для начинки на водяній бані шоколад розтоплюють, і кожен горішок умочують в отриманий склад. Горіхи прибирають в холодильник на годину, щоб покриття затверділо.
  • Охолоджений бісквіт мнуть в крихту.
  • Перемішують з приготованим крем-чізом.
  • З тіста ліплять невеликі кругляшки, розміщуючи всередину кожного глазурований горіх.
  • Перед оформленням заготовки тримають в холодильнику 2 години.
  • Кожен кульку насаджують на шпажку і занурюють у розтоплений білий шоколад.
  • Декорують за бажанням.
  • Вироби тримають в горизонтальному положенні до застигання покриття.

Райдужний десерт

Ці круглі тістечка виглядають святково не тільки зовні, але і всередині. Ідеальний Рецепт для дитячих вечірок.

Склад:

  • 3 яйця;
  • 150 г білого борошна;
  • 150 р масла;
  • 120 г цукрового піску;
  • по 100 г темного і білого шоколаду;
  • 7 г пекарського розпушувача;
  • 3 різних харчових барвника.

Рецепт покроково.

  • Яйця та масло збивають. Додають яйця.
  • Засипають просіяне борошно.
  • Тісто ділять на 3 частини, кожну змішують з одним барвником.
  • Формують кульки трьох різних відтінків і випікають їх у спеціальній формі при 180°С 20 хвилин.
  • Спечені тістечка насаджують на шпажки, поливають розтопленим шоколадом, декорують і відправляють в холодильник на 1 годину.

Кейк-попси «Ескімо»

Прекрасним стравою на святковому застіллі стануть тістечка на паличці у вигляді ескімо, не потребують випічки.

Список продуктів:

  • печиво овальної форми — 10 шт.;
  • 300 р вареного згущеного молока;
  • 100-грамова шоколадка.

Спосіб готування.

  • В розтоплений шоколад занурюють дерев’яні палички для ескімо і поміщають їх на печиво. Загалом має вийти 5 заготовок.
  • Печиво прибирають в морозильник на 7 хвилин, щоб застиг шоколад.
  • На решту печиво густо намазують варену згущенку.
  • Заготовки зі згущеним молоком прикладають до виробів з шоколадом. Виходять тістечка у формі ескімо.
  • Кожен виріб з допомогою силіконової пензлика промащують рідким шоколадом і знову ставлять в морозильну камеру на 7 хвилин.
Дивіться також:  Заварний крем для Наполеона – 9 рецептів, класичний і не тільки!

Тістечка зі смаком чізкейку

Витративши трохи продуктів і мінімум часу, можна приготувати оригінальні кейк-попси зі смаком улюбленого ласощі.

Знадобиться:

  • 150 г пісочного печива;
  • 250 г сиру рікотта;
  • 50 р цукрової пудри;
  • 1 г ваніліну;
  • 200 г білого шоколаду.

Етапи готування.

  • Печиво стирають в кухонному комбайні.
  • Крихту змішують з пудрою і ваніліном.
  • Додають рікотту і вручну розмішують до однорідності.
  • З отриманого тіста роблять кульки, охолоджують, надягають на палички і вмочують у розтоплений на паровій бані шоколад.
  • Перед подачею кейк-попси тримають в холодильнику 1,5 години.

Червоний оксамит

Яскраві червоні тістечка у темному шоколаді — відмінне рішення для будь-якого свята.

Склад:

  • 50 г вершкового масла;
  • 1 яйце;
  • 70 мл кефіру;
  • 100 г цукрової пудри;
  • 100 г борошна;
  • 5 г какао;
  • 3 г соди;
  • 2 краплі червоного харчового барвника;
  • 80 мл 33% вершків;
  • 150 г чорного шоколаду.

Послідовність дій:

  • Міксером по черзі збивають масло з пудрою, яйцем, кефіром з барвником.
  • Додають суміш борошна, соду і какао.
  • Збивають тісто.
  • На деко з пергаментом випікають червоний бісквіт при 180°С 14 хвилин.
  • Для крему вершки збивають з пудрою.
  • Холодний бісквіт кришать і змішують з кремом.
  • Вылепляют кульки, з допомогою дерев’яної палички занурюють їх у розтоплений шоколад, потім прибирають в холодильник до застигання.

Оформлення і прикраси десерту

Для декорування маленьких тістечок використовують кондитерську посипання, різнобарвний цукор, горіхову крихту. Можна зробити кейк попси в тему конкретного свята, наприклад, на Новий рік — у формі ялинки, на хеллоуїн — у вигляді тиковкі.

Кейк-попси подають на блюдце або в прозорій склянці. Ефектно оформлений ласощі не залишить байдужим жодного гостя.

Поради та рекомендації по приготуванню

Щоб кейк-попси вдало вийшли з першого разу, потрібно знати кілька секретів приготування.

  • Щоб бісквіт легше розкришився, потрібно розламати його на великі шматки, а коли вони підсохнуть — розім’яти в крихту.
  • Чим дрібніше крихта, тим більше крему потрібно.
  • Глазуровані кейк-попси зручно ставити в холодильник в склянці, підставці з пінопласту, буханці хліба або батоні.
  • Щоб спекти кейк-попси у вигляді фігурок, можна скористатися формочками для печива.
  • Глазур, якою покривають тістечка, застигає дуже швидко, тому треба встигнути її вирівняти.

Всі рецепти кейк-попсов прості та легкі у виконанні. Смачний і барвистий десерт здивує і порадує дітей і дорослих.