Кекс з яблуками – 8 простих і смачних рецептів

Запашний чай з домашньою випічкою – чудове частування для рідних і друзів. Щоб потішити родину новим десертом, можна спекти рум’яні і ніжні кекси з яблуками. Їх приготування не займе багато часу, а отриманий результат обов’язково порадує своїм апетитним виглядом і чудовим смаком.

Ванільний кекс з яблуками

Фруктовий кекс готується досить швидко, а поєднання свіжих яблук з ванільними нотками надає ласощів неповторний смак. Така випічка відмінно підійде для щоденного чаювання і внесе різноманітність у святкове меню.

Використовувані продукти:

  • борошно – 230 грам;
  • цукор (білий) – 180 грамів;
  • масло (вершкове) – половина пачки;
  • чотири свіжих яйця;
  • велике яблуко;
  • ванілін – 1 пакетик;
  • розпушувач – 20 грам;
  • сіль – 4 г;
  • цукрова пудра – 40 грам.

Готуємо:

  • Яйця з’єднати з цукром, сіллю і добре збити міксером до утворення щільної піни.
  • У просіяне борошно насипати розпушувач, ванілін і додати до розтертим яйцям.
  • Масло розтопити і змішати з масою з борошна та яєць. У результаті повинна вийти м’яка, жидковатая основа.
  • Форму для запікання покрити пергаментом і викласти в неї тістоподібну суміш.
  • Яблуко вимити, очистити і порізати на великі шматочки, товщиною близько 3 мм, Після чого покласти фруктові скибочки на тісто, злегка вдавлюючи їх всередину нього.
  • Потім в духовку, нагріту до 180 градусів, помістити ванільний кекс з яблуками і готувати протягом 30 хвилин.

Випечений бісквіт остудити, посипати цукровою пудрою і подати до столу. В якості фруктової начинки можна використовувати полуницю, грушу, сливу або айву – вийде теж дуже смачно.

Простий рецепт на кефірі

Ароматний, ніжний, що тане в роті кекс на кефірі з соковитими яблуками, може стати повноцінним сніданком, заряджає енергією на цілий день. Цей десерт приготує навіть початківець кулінар, а відповідні для нього інгредієнти знайдуться в холодильнику у будь-якої господині.

Використовувані продукти:

  • кефір – 0,25 л;
  • пшеничне борошно – 200 грам;
  • два яблука;
  • три яйця;
  • соняшникова олія – 80 мл;
  • цукор білий кристалічний – 70 грам;
  • щіпка солі;
  • сода – 10 грам;
  • пакетик ванілі;
  • два яблука;
  • лимонний сік -30 мл

Готуємо:

  • Цукор змішати з яйцями і ретельно збити до появи піни.
  • Потім додати кефір, сіль, ванілін, олію і розтерти все з допомогою міксера.
  • В отриману суміш всипати борошно, соду, потім перемішати до однорідності.
  • Яблука сполоснути водою і порізати на кубики (шкірку не очищати). Збризнути їх соком лимона і покласти в тісто.
  • Посуд для випічки змастити вершковим жиром, заповнити тестом і поставити в духовку з температурою 195 градусів.
  • Випікати 35 хвилин, після чого вимкнути піч і залишити кекс в духовій шафі ще на 10 хвилин.
Дивіться також:  Кекс з родзинками – 8 смачних рецептів

Готове частування викласти на велике блюдо і розрізати на порційні шматочки. Солодке ласощі буде добре поєднуватися з ягідним варенням, згущеним молоком або джемом.

Сирний кекс з яблуками

Випічка з сирного тіста і яблук виходить дуже м’якою, соковитою з апетитною, підсмаженою скоринкою. Корисний та смачний десерт сподобається всім домочадцям та подарує чудовий настрій під час родинної трапези.

Використовувані продукти:

  • сир (середньої жирності) – 1 пачка;
  • два яйця;
  • три яблука;
  • борошно – 250 грам;
  • цукор білий кристалічний – 150 грам;
  • ванілін – 2 пакетика;
  • розпушувач – 7 грам;
  • мед – 100 грам.

Готуємо:

  • Сир покласти в миску, додати до нього ванілін, мед і добре розтерти столовою ложкою.
  • Яйця розбити в окремий посуд, збити їх віночком і перелити в сирну суміш.
  • Борошно просіяти і змішати з розпушувачем. З’єднати її з сирною масою і добре перемішати.
  • Яблука розрізати, вирізати серединки і почистити від шкірки. Потім порізати маленькими брусочками і додати в тісто.
  • Викласти тісто в круглу форму, змащену маргарином. Зверху покрити крупно нарізаними часточками яблук і посипати цукровим піском.
  • Духовку нагріти до 200 градусів, поставити в неї десерт і випікати протягом 50 хвилин.

Після приготування сирний кекс охолодити і прикрасити тертим шоколадом. Подавати з гарячим какао або холодним молоком.

Кекс з родзинками і яблуками в мультиварці

Фруктова випічка в електричній печі виходить особливо ароматною і пишною. Завдяки їй, можна приготувати смачний кекс дуже швидко, щоб пригостити несподівано гостей.

Використовувані продукти:

  • чотири курячі яйця;
  • цукор білий кристалічний – 200 грам;
  • борошно – 220 грам;
  • вершки – 300 мл;
  • родзинки – 100 грам;
  • вершкове масло – 150 грам;
  • ваніль – 7 грам;
  • яблука – 3 шт.;
  • сода або розпушувач – 8 грам.

Готуємо:

  • Масло розтопити, потім насипати до нього цукор і ретельно розтерти.
  • У масляну суміш покласти яйця, вершки, соду, ванілін і збити віночком до утворення піни.
  • Після необхідно додати борошно, добре вимісити тісто.
  • Чашу мультиварки змастити будь-яким маслом і залити в неї тісто.
  • Родзинки сполоснути теплою водою, яблука очистити від шкірки і нарізати кубиками.
  • Рівномірно розподіляючи, покласти фрукти на тісто.
  • Закрити прилад кришкою, і включити режим «Випічка». Готувати кекс в мультиварці потрібно 40 хвилин.
  • Після закінчення приготування, залишити десерт в печі на 15 хвилин, а потім вийняти його.
Дивіться також:  Банановий кекс – 7 рецептів приготування

Кекс з яблуками і родзинками викласти на красиве блюдо і засипати пудрою з цукру. Його рекомендується вживати з медом, повидлом або сметаною.

Варіант для тих, хто постить

Дивовижно смачний кекс, наповнений фруктово-овочевою начинкою – відмінний варіант для тих, хто постить, чи дотримується дієти. Для його приготування не знадобляться тваринний жир, молоко або яйця, але, незважаючи на це, випічка виходить розсипчастою і дуже ароматною.

Використовувані компоненти:

  • одна морква;
  • два невеликих яблука;
  • соняшникова олія – 130 мл;
  • цукор – 190 грам;
  • пакетик ванілі;
  • розпушувач – 8 грам;
  • борошно – 270 грам.

Готуємо:

  • Моркву очистити і потерти на тертці з великими отворами. З яблука зрізати шкірку і нарізати дрібною соломкою.
  • Потім продукти з’єднати, додати до них рослинне масло, цукор, ванілін і перемішати.
  • У борошно засипати розпушувач, після чого змішати з фруктово-овочевий масою.
  • Форму для випікання застелити пергаментом, наповнити тістом і поставити в гарячу духовку.
  • Готувати при температурі 180 градусів близько 30-35 хвилин. Коли верхня частина кексу зарум’яниться, його можна виймати з духовки.

Подавати пісний кекс до гарячого чаю, чорного кава або прохолодним компотів. Солодке частування містить корисні інгредієнти, які не зашкодять людям, які обмежують себе в харчуванні.

Яблучний кекс з корицею

Яблучний десерт з приголомшливим запахом кориці підійде для чаювання в колі друзів і буде шикарно виглядати на святковому столі.

Використовувані продукти:

  • борошно – 0,2 кг;
  • цукровий пісок – 120 грам;
  • три яйця;
  • сода – 4 грами;
  • кориця – 3 грам;
  • вершковий маргарин – 85 грам;
  • одне велике яблуко.

Готуємо:

  • Яйця змішати з цукром, збивши до утворення пишної піни.
  • Після цього з’єднати борошно з содою, корицею, додати в цукрово-яєчну суміш і добре перемішати з допомогою міксера.
  • Маргарин розтопити, налити в тісто і перемішати ложкою.
  • Яблуко звільнити від шкірки, дрібно порізати і покласти в тісто.
  • Помістити тісто з яблуками і корицею квадратну форму, попередньо змащену олією.
  • Запікати кекс в духовій шафі при температурі 185 градусів не більше 40 хвилин.

Яблучний кекс з корицею готовий, його необхідно остудити і залити шоколадною глазур’ю або джемом. Подавати із зеленим чаєм, свіжим соком або лимонадом.

Дивіться також:  Мармуровий кекс – 8 рецептів смачного приготування

На сметані

Кекс, приготований з сметанного тіста, виходить м’яким, повітряним, володіє приємним вершковим смаком. Ситний десерт можна вживати в якості самостійного блюда на обід або вечерю.

Використовувані продукти:

  • сметана – 230 грам;
  • борошно – 0,3 кг;
  • яйця – 2 шт.;
  • цукор – 250 грам;
  • розпушувач – 10 грам;
  • два середніх яблука;
  • ванілін – 6 грам;
  • вершки (15%) – 120 мл;
  • масло (вершкове) – 25 грам;
  • горіхи (волоські) – 70 грам.

Готуємо:

  • Цукор (150 грам) змішати з ваніллю і яйцями. Потім розтерти всі продукти віночком.
  • В отриману масу покласти сметану і добре збити.
  • Додати борошно, розпушувач і перемішати.
  • Яблуко нарізати квадратними брусками і покласти в тісто.
  • Форму для випічки покрити пергаментом і налити в неї тісто так, щоб воно заповнило трохи більше половини посуду.
  • Помістити в розігріту духовку з температурою 200 градусів і пекти протягом 20 хвилин.
  • Зробити глазур з вершків. Для цього змішати залишився цукор, ваніль і вершки, поставити на вогонь і варити 15 хвилин, не забуваючи постійно помішувати складу.
  • У готову глазур покласти шматочок вершкового масла, потім остудити.
  • Горіхи потовкти ступкою в глибокій мисці.
  • Випечений кекс викласти на тацю, рясно полити вершковою глазур’ю і посипати подрібненими горішками.

Крім горіхів для прикраси кексу можна використовувати шоколадну стружку або коричневий цукор.

Кексики в силіконовій формі

Бісквітні кекси маленького розміру виглядають дуже апетитно. А якщо спекти їх з додаванням вареного згущеного молока, вийде незвичайне ласощі, яке сподобається дітям.

Використовувані продукти:

  • п’ять яєць;
  • молоко – 350 мл;
  • цукор – 115 грам;
  • борошно – 320 грам;
  • чайна ложка соди;
  • масло вершкове – 130 грам;
  • варена згущене молоко – 1 банка.

Технологія:

  • До м’якого масла, додати яйця, цукор і добре збити.
  • Потім налити в суміш молоко і розмішати.
  • В молочну масу всипати борошно, додати соду і перемішати, щоб склад став однорідним.
  • Взяти силіконові формочки і покласти в них по столовій ложці тесту. Після цього налити 20 грам згущеного молока і зверху покрити знову тістом.
  • Духовку нагріти до 185 градусів, поставити в них формочки з десертом і випікати 20 хвилин.

Смачні кексики зі згущеним молоком готові. Частування буде добре поєднуватися з гарячими і холодними напоями. Приємного чаювання!