Кільця кальмара в клярі – 7 рецептів в домашніх умовах

Щоб не зіпсувати кільця кальмара в клярі, потрібно ознайомитися з особливостями їх приготування. Тісто повинне вийти хрустким, а сам морепродукт – соковитим. Тоді можна насолодитися смачною закускою.

Рецепт з простим кляром

Класичний рецепт страви передбачає використання наступних продуктів:

  • кіло тушок кальмарів;
  • два сирих жовтка та білка;
  • спеції за бажанням;
  • двісті грам борошна з пшениці;
  • 230 мл олії з рослинної сировини

Приготувати кільця кальмара можна таким чином:

  • Кальмари розморожуємо без використання мікрохвильовки.
  • Бланшируем морепродукт не більше двох хвилин в киплячій рідини. Не можна варити кальмар довше зазначеного часу, інакше він стане на смак «як гума».
  • Очищаємо тушки і видаляємо хітинову пластинку і кольорову плівку.
  • Ретельно промиваємо водою і рубаємо на кільця товщиною 0,7 див.

Готуємо рідке тісто:

  • Для цього змішуємо борошно з яйцями, солимо і перчимо. Все збиваємо.
  • У фритюр наливаємо олію.
  • Кільця кальмарів обвалюємо в клярі і поміщаємо на кілька хвилин в масло.
  • Обсмажуємо морепродукт до рум’яної скоринки.
  • Готові кільця викладаємо на серветку.

Подаємо закуску з часниковим або томатним соусом. Правда, вони тільки збільшують калорійність страви. Краще всього підходять для кілець в тесті сік лимона з орегано, японський тамарі, виноградний оцет із зеленню.

З кефіру

Підготовка молюсків проводиться точно так само, як і в першому рецепті, а кефірний кляр для кальмарів готують з певних продуктів:

  • жовток і білок (сирі);
  • 250 мл кефіру;
  • приправи за бажанням;
  • 220 г борошна;
  • 900 г філе кальмарів;
  • олія для смаження.

Поетапний рецепт:

  • У мисці збиваємо яйце з кефіром. Домішуємо борошно і спеції за допомогою віночка до однорідного стану.
  • Обвалюємо кільця в рідкому тісті.
  • Відправляємо в розігріту олію для обсмажування з двох сторін.
Дивіться також:  Стейк з яловичини на сковороді — 8 рецептів приготування

Готову страву промаківающімі серветками.

Готуємо на пиві

Чоловікам по смаку припадуть смажені кальмари в клярі з пива.

Потрібні продукти:

  • 250 мл рослинного масла;
  • 150 мл пива (пшеничного);
  • три яйця;
  • 130 г борошна;
  • 700 г кальмарів;
  • десять грамів кухонної солі.

Процес приготування:

  • Обробляємо кальмари традиційним методом. Нарізаємо на кільця товщиною 7 мм
  • Змішуємо в чашці всі інші інгредієнти і збиваємо масу.
  • Вмочуємо колечка в отриманій суміші і обсмажуємо в розпеченому маслі.

Подають кільця в пивному клярі з улюбленим соусом і келихом прохолодного пива. Якщо до яйцям додати кунжут, то закуска знайде оригінальний смак. До того ж ці насіння корисні для організму.

Кільця в хрусткому тесті

Кальмари в хрусткому клярі готують з додаванням панірувальних сухарів або чіпсів.

Інгредієнти для рецепта:

  • чотири тушки кальмарів;
  • два сирих жовтка;
  • два сирих білка;
  • чотири великих ложки борошна;
  • половина маленької ложки солі;
  • мелений перець;
  • склянка сухарів для панірування;
  • пачка чіпсів Лейс;
  • соняшникова олія;
  • лимон.

Поетапне приготування:

  • Підготовлені тушки нарізаємо кільцями шириною в сантиметр.
  • У мисці змішуємо борошно, перець з сіллю.
  • Збиваємо білки і жовтки в іншій чашці.
  • Окремо насипаємо панірувальні сухарі і подрібнені чіпси.
  • У фритюрниці раскаливаем масло.
  • Колечко кальмара мачає в борошні із сіллю, потім в яйці, потім в сухарях з чіпсами. Знову опускаємо в яєчну суміш і сухарі. Вийде товста паніровка.
  • Кладемо кільця в киплячу олію і смажимо до золотистого відтінку.
  • Готову закуску кладемо на серветку, щоб скло масло.

Перед подачею поливаємо лимонним соком. Як панірування можна використовувати солоний крекер. Щоб його подрібнити, кладуть жменю в пакет і стукають качалкою. Додати страві пікантності можна з допомогою хлібних крихт і подрібнених волоських горіхів, узятих в рівних пропорціях. Їх використовують як панірування.

Дивіться також:  Капуста в мультиварці – 8 рецептів страв

Кляр з сиром

Сирний робимо кляр з допомогою наступних компонентів:

  • 400 мл сметани;
  • куряче яйце;
  • кіло кальмарів;
  • 120 г сиру;
  • 300 г борошна;
  • масло з рослинної сировини.

Покрокові дії:

  • Кальмари моєму і обробляємо, варимо у вируючій рідини і нарізаємо кільцями.
  • У миску кладемо яйце, додаємо сметану з борошном і спеціями. Засипаємо тертий сир.
  • Збиваємо суміш до однорідної консистенції.
  • Відправляємо морепродукт в тісто і обсмажуємо до кірки.

Перед подачею олія має стекти.

На мінеральній воді

Таку закуску готують з використанням мінеральної води з газами (100 мл).

Крім неї знадобляться компоненти:

  • пакет кальмарів (500 г);
  • 80 р борошна пшеничного;
  • жовток і білок;
  • чорний перець;
  • мелена паприка;
  • по дрібці солі і цукру;
  • рафінована олія.

Покроковий рецепт:

  • Сире яйце змішуємо з сіллю, спеціями і цукром.
  • Вливаємо мінеральну воду і всипаємо борошно. Газована вода не повинна бути холодною.
  • Все добре перемішуємо.
  • Занурюємо кільця в кляр і викладаємо на сковороду з гарячим маслом.
  • Смажимо з обох боків до золотистої скоринки.
  • Викладаємо на паперовий рушник. Відмінна закуска до пива готова.

В якості складової рідкого тіста деякі господині застосовують сидр, кислу молочну сироватку.

По-китайськи

Дуже смачним виходить кальмари в клярі по-китайськи. Його особливість у тому, що кільця смажать на сильному вогні в холодному тесті.

Готують з певних складових:

  • кіло кальмарів;
  • щіпка червоного перцю чилі;
  • сто грам борошна;
  • сто грам крохмалю;
  • сіль;
  • 250 мл мінералки;
  • спеції за смаком;
  • чорний перець;
  • соняшникову олію за фактом.

Готуємо поетапно:

  • Підготовлений морепродукт нарізаємо кільцями.
  • Витримуємо його в соєвому соусі з чилі.
  • Змішуємо крохмаль, борошно, чорний перець і сіль.
  • Додаємо мінеральну воду і замішуємо тісто.
  • Ставимо суміш в холодильник на 20-30 хвилин.
  • Потім дістаємо тісто і кладемо в нього кільця кальмарів.
  • Смажимо на сильному вогні невеликими порціями до зарум’янювання.
Дивіться також:  Як приготувати лобіо – 7 смачних рецептів грузинської страви

Скоринка виходить хрусткою і повітряної, а кальмар – соковитим і ароматним. Подають закуску зі свіжими овочами.

Не варто занадто захоплюватися подібним стравою, особливо в поєднанні з пивом, інакше набряків і нездужань не уникнути. Отримати користь від закуски можна лише при розумному вживанні.