Кімчі з пекінської капусти по-корейськи – 7 покрокових рецептів

Кімчі – національне блюдо корейської кухні, вважається у місцевих жителів еліксиром міцного здоров’я та довголіття. Оскільки всякий кулінар привносить власні ідеї в класичну рецептуру, виникло досить багато варіацій кимчи з пекінської капусти по-корейськи, найбільш цікаві з яких представлені нижче.

Кімчі з пекінської капусти по-корейськи – справжній рецепт

Гостра закуска на основі капусти, яку корейці з гордістю поїдають при кожній трапезі, готується з:

  • 2 капустяних качанів;
  • 2 редек Дайкон;
  • 3 болгарських перців;
  • пучка зеленої цибулі;
  • 2 пучків петрушки;
  • 100 г червоного меленого перцю;
  • 50 г крохмалю;
  • 1 кг солі;
  • 2 часникових головок;
  • 5 л прохолодної і 400 мл гарячої води;

Спосіб виконання рецепта полягає в наступному:

  • З кожного качана знімаються 2 верхніх листки, а потім поздовжньо овочі поділяються навпіл.
  • В 5 л води розводять сіль.
  • Пекінська капуста заливають тузлуком і поміщається під гніт на 48 годин.
  • Через зазначений часовий проміжок капуста промивається проточною водою і віджимається.
  • Крохмаль розлучається прохолодною водою, після чого заливається окропом і залишають остигати.
  • Редька нарізати брусками, солиться і настоюють до появи рідини, яка зливається.
  • З перцю готуються невеликі кубики.
  • Зелень подрібнюється, а часник давиться.
  • В кінці всі підготовлені інгредієнти, включаючи мелений перець, змішують.
  • Ретельно перемешенная закуска готова до подачі на стіл.

Найпростіший спосіб приготувати страву

Незважаючи на простоту приготування традиційної страви, виконання класичного рецепту займає багато часу. Тому частіше закуска готується за спрощеною рецептурою.

Для її виконання потрібні:

  • 1,5 кг пекінкі;
  • велика головка часнику;
  • 60 г гострого меленого перцю;
  • 150 г солі;
  • 2 л окропу;
  • 20 г цукру.

Щоб втілити в життя простий рецепт виконуються наступні дії:

  • У закипілої рідини розлучається сіль для отримання розсолу.
  • У основного овоча видаляються верхні листки, після чого він ділиться на 6 частин.
  • Капуста заливається остившім тузлуком.
  • Через 10 годин, протягом яких частини овоча кілька разів перевертається для рівномірного засолу, готується гостра кашка з перцю, часникової маси, цукрового піску і 50 мл води.
  • Кожен аркуш змащується заправкою, після чого капуста повертається в розсіл під гніт.
  • Через 2 доби кімчі можна дегустувати.

З додаванням редьки Дайкон

Оригінальна варіація гострої закуски, яка готується з:

  • 2 шт. пекінкі;
  • 2 редек Дайкон;
  • моркви;
  • 5 – 6 часникових зубчиків;
  • імбирного кореня;
  • головки цибулі-ріпки;
  • стрілок зеленого цибулі;
  • 30 мл рибного соусу;
  • 35 г рисового борошна;
  • 40 г цукру;
  • солі і стручки чилі.

Етапи підготовки:

  • Качани ріжуться на сегменти і рівномірно пересипаються сіллю, після чого витримуються під гнітом близько ¼ діб.
  • З борошна готується кисіль шляхом кип’ятіння у воді з цукровим піском до загустіння.
  • У блендері готується гостра заправка з часнику, імбирного кореня і перцю.
  • За допомогою тертки для корейської моркви натираються коренеплоди.
  • Далі всі овочі, кисіль, паста і рибний соус об’єднуються.
  • Просолившаяся капуста промивається, ретельно змащується підготовленої заправкою, після чого повертається під гніт на 48 годин.

З болгарським перцем

Зробити кимчи з пекінської капусти з оригінальними смаковими нотками можна на власній кухні з додаванням груші.

 

Для цього будемо використовувати:

  • 2 качана пекінкі;
  • 1 болгарський перець;
  • 2 морквини;
  • 2 головки часнику;
  • цибулину;
  • пучок зеленої цибулі;
  • 5 г приправи для риби;
  • 1 грушу;
  • 700 мл води;
  • 50 г рису;
  • 15 г цукру;
  • сіль і мелений червоний перець.

Поетапна інструкція:

  • Пекинка розбирається на листочки, які діляться на сегменти і пересипаються сіллю.
  • На 24 години капуста залишають у прохолодному приміщенні під гнітом, а потім промивається.
  • Цибулина і перчина нарізати півкільцями, зелену цибулю ріжуть смужками, а коренеплід і груша без шкірки труться.
  • Із часнику готують кашка.
  • Рис відварюється до готовності, після чого залишається у воді до повного охолодження.
  • В рисову масу відправляються перець, цукор, приправа для риби, всі подрібнені овочі, а також груша.
  • В кінці капустяне листя змішуються з заправкою і витримуються протягом 24 годин на столі для придбання гострого смаку, який характерний для корейських страв.
Загрузка...

Суп з кимчи з пекінської капусти

В Японії суп кімчі користується великою популярністю. Його дуже просто приготувати в домашніх умовах.

Для приготування потрібні:

  • 700 г свинячої м’якоті;
  • ½ Стопки саке;
  • 100 г пасти для кімчі;
  • 50 г грибів;
  • по 20 г ріпчастої і зеленої цибулі;
  • 200 г тофу;
  • 40 г меленого перцю чилі;
  • по 15 мл соєвого соусу і пасти чілі;
  • 2 зубчики часнику;
  • ½ Л води;
  • стопка соняшникової олії;
  • кілька щіпок чорного меленого перцю.

У процесі приготування виконуються наступні дії:

  • З лука, тофу і грибів готуються невеликі смуги.
  • У посуд з товстим дном відправляються паста для кімчі, саке і рослинне масло.
  • Через 5 хвилин в суміш додаються часникова кашка, паста чилі, соєвий соус, спеції, цибулеві та грибні смужки і порізане шматочками м’ясо.
  • Всі інгредієнти заливаються водою.
  • Після готовності м’яса в суп викладаються тофу і перець чилі.
  • Традиційно суп подається з рисом.

Без додавання рибного соусу

Національне корейське блюдо легко адаптувати під смаки слов’ян, використавши на кіло пекінкі:

  • 30 г солі;
  • цибулину;
  • ½ Головки часнику;
  • мелений перець чилі.

Спосіб приготування:

  • Капустяне листя нарізати смужками, пересипаються сіллю і витримуються близько чверті доби.
  • Після закінчення зазначеного часу до капусти відправляються цибульні півкільця, часникова кашка і перець.
  • Закуска вистоюється під гнітом 2 доби.

Гострий рецепт приготування

Щоб виконати особливо гостру варіацію обговорюваної закуски, будуть потрібні:

  • 3 кг пекінської капусти;
  • ½ Стопки соняшникової олії;
  • 100 г часнику;
  • стільки ж солі та гострого перцю
  • 6 л води.

Готуємо покроково:

  • Капуста ділиться на частини, які заливаються тузлуком і витримуються під гнітом на столі.
  • Через дві доби, коли капуста промивається, готується заправка.
  • Перець залити 200 мл води, а після набухання змішується з товченим часником і олією.
  • Листя овоча перемазуються заправкою і залишають при кімнатній температурі під гнітом ще на таку ж кількість часу.

Таким чином, завдяки безлічі рецептів кожна господиня зможе підібрати найбільш підходящий спосіб приготування національної страви корейської з пекінської капусти. І можете не сумніватися, чоловічій половині вашого сімейства така закуска особливо сподобається.

Спробуйте нові рецепти:

Загрузка...