Кіш з куркою – 7 рецептів французького пирога

Кіш з куркою – знаменитий французький пиріг, який не тільки дуже смачний, але ще ситний і красивий. Це блюдо відмінно підійде до обіду, вечері або навіть для пікніка.

Класичний Кіш «Лорен» з куркою

Кіш «Лорен» – популярний відкритий пісочний пиріг, батьківщиною якого вважається Франція.

Існує багато варіацій приготування цієї випічки, але традиційний рецепт завжди поза конкуренцією.

Необхідні продукти для тіста:

  • 250 грам борошна;
  • одне яйце;
  • щіпка солі;
  • 130 грам вершкового масла;
  • три ложки холодної води.

Продукти для начинки:

  • 150 грам сиру;
  • 0,2 літра вершків;
  • чотири яйця;
  • 250 грам копченої курки;
  • щіпка мускатного горіха і інші спеції за смаком.

Процес приготування:

  • Масло нарізаємо на шматки, додаємо до борошні, туди ж відправляємо яйце, воду, сіль і вимішуємо масу. Формуємо кулю, загорнути його плівкою і залишаємо в холодильнику на годину.
  • Курку нарізаємо на шматочки і трохи обсмажуємо їх на сковороді.
  • Збиваємо яйця для начинки, змішуємо їх з вершками, мускатним горіхом, сіллю, перцем і третю тертого сиру.
  • У цю масу кладемо підготовлену курку і перемішуємо.
  • З остиглої основи формуємо коло так, щоб він покривав дно форми і ще залишалося тісто на борти. Випікаємо його протягом 15 хвилин при 190 градусах.
  • На отриманий корж кладемо начинку, присипаємо залишилися сиром і прибираємо випічку в духовку ще на 30 хвилин. Пиріг Кіш «Лорен» готовий!