Кіш з куркою і грибами – 6 рецептів, як приготувати французький пиріг Кіш

Кіш з куркою і грибами являє собою відкритий пиріг, наповнений заливний начинкою, яка складається з курино-грибної суміші. Варіантів приготування цієї страви декілька, але найбільш популярні з них точно варті вашої уваги. Батьківщиною цього пирога є Франція, але за кілька століть він став популярним у всьому світі.

Класичний простий рецепт

Для тіста знадобиться:

  • м’яке вершкове масло – 50 г;
  • яйце – 1 штука;
  • звичайна прохолодна вода – 3 ст. л.;
  • сода – ½ ч. л.;
  • борошно – 200 р.

Начинка:

  • філе курки – 300 г;
  • гриби (можна взяти печериці) – 300 г;
  • половина цибулини;
  • сіль, перець і мускатний горіх додаються за смаком.

Для заливки:

  • 20% вершки – 170 мл;
  • яйця – 2 шт.;
  • сир – 150 р.

Покрокове приготування:

  • З перерахованих продуктів тісто вимішується. Після, воно перекладається в пакет і відправляється на 30 – 40 хвилин у холодильник.
  • Потім охолоджена основа розкочується і перекладається у форму для випічки з високими бортами. У основи кіша також формуються бортики.
  • Куряче філе ріжеться на дрібні шматочки і протягом 7 хвилин пассеруется в сковороді. Потім до курятині додаються гриби, трохи обсмажують, після чого вогонь зменшується.
  • Сковорода закривається кришкою і її вміст гаситься ще 15 хвилин або до тих пір, поки вся рідина не випарується. Потім суміш повинна охолонути.

  • Окремо збиваються яйця. До них додаються вершки і сир, протертий на тертці. Склад солять, перчать, приправляють мускатним горіхом і ще раз добре збивають.
  • Спочатку в приготовану форму з тіста викладається начинка, а потім зверху неї виливається вершково-яєчну заливку.
  • Пиріг випікається в розігрітій до 180 градусів духовці 35 – 40 хвилин до золотистого кольору.