Кисіль з журавлини – 7 рецептів приготування

Раніше киселі готували на основі вівса і ячменю, а сьогодні для його приготування використовують найрізноманітніші фрукти і ягоди. Наприклад, надзвичайно смачний кисіль з журавлини, а крім іншого, як відомо, така ягода багата вітамінами і мінералами, яких потребує як дитячий, так і дорослий організм.

Класичний кисіль з журавлини

Журавлина – унікальна за своїм складом ягода. Її основний компонент – це аскорбінова кислота, і по кількості цього вітаміну вона може скласти конкуренцію навіть цитрусових фруктів. Користь такої кислої ягоди незаперечна, але багато її не з’їси. Натомість у вигляді киселю – запросто! А як приготувати кисіль з журавлини, дізнайтеся прямо зараз.

Інгредієнти:

  • 620 г журавлини;
  • 1,5 літра води;
  • цукор за смаком;
  • три ложки крохмалю.

Спосіб приготування:

  • Червону ягоду спочатку подрібнюємо блендером, потім пропускаємо через сито.
  • Макуха не викидаємо, а заливаємо водою (літр) і ставимо на плиту.
  • Залишилася воду змішуємо з соком.
  • Як тільки макуха закипить, проціджуємо і вливаємо розведений сік. Знову доводимо до кипіння, додаємо підсолоджувач. Кількість останнього залежить від того, який з солодощі кисіль ви хочете зварити.
  • Потім загусник розбавляємо водою (склянка) і вливаємо в каструлю. Розмішуємо. І як тільки кисіль закипить, вимикаємо вогонь.