Китайська локшина – 8 рецептів, як приготувати в домашніх умовах

У Китаї обожнюють готувати не тільки рис, але ще й продукт, який називається китайська локшина. Її рідко подають в чистому вигляді, а тільки разом з м’ясом, овочами, грибами і морепродуктів. І обов’язково в кожному рецепті присутній пікантний соус, який і робить китайську кухню однією з найбільш оригінальний по их в світі.

Як приготувати китайську локшину в домашніх умовах

У Піднебесній китайська локшина користується не меншою популярністю, ніж рис. До речі, таку локшину можна приготувати і в домашніх умовах, правда від кулінара буде потрібна певна вправність.

Спосіб приготування:

  • Рисова локшина по-китайськи готуватися лише з двох інгредієнтів – рисового борошна і води. Візьміть 260 г борошна і 100 мл звичайної води, замішують тісто не менше години і сформуйте кілька грудочок.
  • Кожну грудочку скачуємо в джгут. Після цього їх потрібно витягнути. Для цього швидкими рухами в різні сторони, а також вгору і вниз, розтягуємо заготовки на максимальну довжину. Потім складаємо отримані «стрічки» вдвічі і знову повторюємо процес. В результаті повинні вийти тоненькі нитки, довжиною зі спагеті.
  • Локшину варимо так само, як і всі макаронні вироби.

Класичний рецепт страви по-китайськи

Класичний рецепт китайської локшини передбачає використання телятини, а також кількох приправ і спецій.

Інгредієнти:

  • 380 г китайської локшини;
  • 350 г телятини;
  • цибуля;
  • два зубчики часнику;
  • імбир;
  • ½ Ч. л. коричневого цукру;
  • ложка томат-пюре;
  • три ложки кунжутного масла;
  • дві ложки соєвої приправи.

Спосіб приготування:

  • М’ясо ріжемо смужками і варимо в підсоленій воді до готовності.
  • У розігрітому маслі пасеруємо рубаний імбир, часник і півкільця цибулі.
  • Буквально через півхвилини кладемо відварну телятину і заправляємо інгредієнти цукром, олією кунжуту і томатною пастою.
  • Тепер викладаємо готову китайську локшину, вливаємо соус, змішуємо інгредієнти і через хвилину прибираємо готову страву з вогню.
Дивіться також:  Кролик тушкований з картоплею – 7 рецептів

Китайська локшина з куркою і овочами

Китайська локшина з куркою і овочами вас приємно здивує своїм пікантним смаком.

В рецепт ви можете додати зелений горошок і цибулю-порей – вийде не тільки смачно, але і дуже привабливо.

Інгредієнти:

  • 370 г філе птиці;
  • 350 г китайської локшини;
  • пара штук моркви і стільки ж стручків солодкого перцю;
  • п’ять зубків часнику;
  • шість ложок соєвої приправи;
  • ложка кунжуту.

Спосіб приготування:

  • Філе ріжемо тонкими брусочками і маринуємо в соєвої приправи з подрібненими часниковими зубками.
  • Обсмажуємо замариноване м’ясо в підігрітому маслі до рум’яності.
  • Потім кладемо до м’яса соломки солодкого перцю і помаранчевого овоча, готуємо 15 хвилин.
  • Тепер викладаємо відварену локшину і кунжут, ллємо соус і тушкуємо інгредієнти ще пару хвилин.

Готуємо з креветками

Китайська кухня не обходиться без морепродуктів, тому і національну локшину часто готують з такими інгредієнтами. Для рецепту ви можете взяти будь-морських мешканців чи готовий мікс з морепродуктів, але обов’язково додайте овочі і соєвий соус.

Інгредієнти:

  • 320 г локшини;
  • 650 г креветок;
  • шість ложок олії (кунжутної);
  • по 20 мл рисового оцту і соєвої приправи;
  • моркву і стручок солодкого перцю;
  • дві часникового зубчики.

Спосіб приготування:

  • Овочі ріжемо соломкою, часник подрібнюємо пластинами й обсмажуємо в олії. Якщо немає кунжутного, то використовуємо звичайне рослинна, але без запаху.
  • Як тільки овочі стануть м’якими, кладемо морепродукти і обсмажуємо їх до рум’яного кольору.
  • Викладаємо до інших інгредієнтів відварену локшину, приправляємо все соусом і оцтом, тримаємо на вогні ще пару хвилин і подаємо до столу.

Зі свининою

Якщо вам подобається поєднання незвичайних і контрастних смаків, то обов’язково спробуйте китайську локшину зі свининою. Для аромату додати трохи грибів і подрібнений імбир.

Дивіться також:  Тефтелі в томатному соусі — 6 рецептів

Інгредієнти:

  • 480 г свининою вирізки;
  • по 180 г грибів та локшини;
  • імбир;
  • три зубці часнику;
  • солодкий перець;
  • по ложці меду і рисового оцту;
  • по ложці кетчупу і борошна.

Спосіб приготування:

  • На розпеченому маслі обсмажуємо тонкі смужки свинини разом з рубаним часником, тертим імбиром і борошном.
  • Окремо смажимо гриби разом з кубиками солодкого перцю, а також медом, оцтом і кетчупом.
  • Через п’ять хвилин кладемо локшину, для гостроти можна додати трохи перцю чилі, перемішуємо і знімаємо з плити.
  • Подаємо з локшину з м’ясом і зеленою цибулею.

Салат з китайської локшини

З китайської локшини можна приготувати найрізноманітніші салати. Ми вибрали самий оригінальний і смачний з яловичиною і соусом «Теріякі».

Інгредієнти:

  • 130 г локшини;
  • стейк з яловичини вагою в 400 м;
  • 280 г спаржі;
  • зубок часнику;
  • по ложечці кунжутного масла і цедри лимона;
  • по півсклянки червоного вина (сухого) і соусу «Теріякі»;
  • імбир;
  • щіпка насіння фенхелю і кілька зірочок анісу.

Спосіб приготування:

  • Насамперед нам потрібно приготувати маринад. Для цього змішуємо тертий імбир з лимонною цедрою, спеціями, тиском часником, а також з вином і соусом «Теріякі».
  • Кілька ложок маринаду налийте в сковороду і обсмажте в ньому спаржу. Нагадуємо, що у спаржі потрібно відрізати кінчики, опустити її на п’ять хвилин в киплячу воду і тільки потім готувати на сковорідці.
  • Тепер в цю ж сковороду виливаємо маринад, трохи його выпариваем і обсмажуємо в отриманому складі смужки яловичини.
  • На блюдо викладаємо спаржу, обсмажене м’ясо і відварену локшину, перемішуємо продукти і пригощаємо гостей.

Стир-фрай з яєчною локшиною і омлетом

Стир-фрай – це не страва, а спосіб термічної обробки. В Азії стир-фрай є найпопулярнішим методом приготування їжі, який полягає у швидкій обсмажування продуктів.

Дивіться також:  Котлети з путасу – 7 дуже смачних рецептів

Обов’язковим предметом для стир-фрай є вок, також важлива правильна нарізка інгредієнтів. Так, м’ясо нарізане тонкими пластинами, щільні овочі – соломкою, м’які – широкими смужками.

Інгредієнти:

  • китайська яєчна локшина (230 м);
  • два стебла зеленої цибулі;
  • середня морква;
  • два яйця;
  • паростки сої (110 г);
  • дві ч. л. соєвої приправи.

Спосіб приготування:

  • Морква ріжемо витонченими брусками і смажимо в розпеченому маслі протягом п’яти хвилин, постійно помішуючи.
  • Додаємо до неї паростки сої і цибулю, смажимо десять хвилин, не забуваємо постійно заважати інгредієнти.
  • Викладаємо відварену локшину, приправляємо складу соусом і через дві хвилини знімаємо з плити.
  • Окремо з двох яєць і соєвої приправи смажимо омлет. Його також потрібно постійно перемішувати, щоб сформувалася неоднорідна маса шматочками.
  • На блюдо викладаємо локшину і зверху омлет.

З печерицями та квасолею

Ще один цікавий рецепт китайської кухні – це локшина з грибами та квасолею. Блюдо виходить ароматним і дуже ситним.

Інгредієнти:

  • 320 г локшини;
  • по 180 г печериць і квасолі (стручкової);
  • дві цибулини і пара стручків перцю болгарського;
  • 60 мл соєвої приправи.

Спосіб приготування:

  • На підігрітому маслі пасеруємо півкільця цибулі, потім додаємо до нього скибочки грибів і тонкі смужки солодкого перцю. Пересмажуємо інгредієнти близько семи хвилин.
  • Відправляємо до підготовлюваних продуктів квасоля і тушкуємо їх до її повної готовності.
  • Викладаємо вже відварену локшину, вливаємо соус, присипаємо червоним перцем і прогріваємо блюдо п’ять хвилин.
  • Залишилося тільки порізати зелену цибулю соломкою довжиною у три сантиметри, додати локшину, перемішати і вимкнути вогонь.

До речі, існує кілька видів китайської локшини: рисова, яєчна, скляна, соба (гречана), ламянь (пшеничне), а також шпинатна і навіть соєве. Від виду локшини залежить час її приготування, тому уважно читайте інформацію на упаковці.