Класичний рецепт млинців на молоці і 8 додаткових рецептів

Вважається, що перші млинці з’явилися абсолютно випадково у ХХ столітті. Кухар, який готував кисіль з вівсянки на сковороді відволікся і страва пригоріло. Вийшов млинець із золотою скоринкою. З часом з’явилася маса варіантів приготування. Важко знайти сім’ю, в якій не люблять і не готують це ласощі. Вживають їх зі сметаною, варенням, джемами, медом, заправляють різними начинками. Ви можете підібрати найбільш підходящий класичний рецепт млинців на молоці.

Класичний покроковий рецепт млинців на молоці

Успіх цієї страви залежить від правильно підготовленого тіста. Воно повинно бути в міру густим і не містити грудок. У наш час на допомогу приходить міксер, з яким без проблем виходить ідеальна маса.

Інгредієнти:

  • Цукор – 6 ч. ложок;
  • Борошно – 300 гр.;
  • Сода гашене – 1 ч. ложка;
  • Яйця – 4 шт.;
  • Сіль;
  • Молоко – 1100 мл

Приготування:

  • Взяти ємність. Вбити яйце.
  • Засипати борошно.
  • Підсолити. Насипати цукор.
  • Додати соду.
  • Залити молоком. Розмішати.
  • Тепер необхідно скористатися блендером і збити.
  • Скориставшись силіконової пензликом, змастити сковорідку, яка до цього часу прогріта.
  • Черпаком зачерпнути тісто. Сковорідку нахилити. Тонким струменем перелити масу. Сковороду нахиляти в різні боки, так щоб маса повністю тонким шаром розподілилася по поверхні.
  • Коли низ підрум’яниться, взяти широку лопатку і перевернути. Після зарум’янювання перекласти в тарілку.

Готуємо без додавання яєць

Хоч в цьому рецепті не використовуються яйця, млинці виходять жовтенькі, ажурні і тоненькі.



Інгредієнти:

  • Борошно – 450 гр.;
  • Сода – 0,5 ч. ложки;
  • Молоко – 900 мл;
  • Масло вершкове – 70 гр.;
  • Цукор – 5 ч. ложок;
  • Сіль;
  • Соняшникова олія – 4 ч. ложки.

Приготування:

  • Взяти миску. Насипати борошно.
  • Засипати соду, цукор.
  • Влити 500 мл молока і підсолити.
  • Розмішати до однорідності.
  • Залити масло. Перемішати. По виду маса повинна нагадувати сметану.
  • 400 мл молока нагріти. Перелити в миску.
  • Масло вершкове розтопити. З’єднати з продуктами.
  • Розмішати.
  • Тонким струменем перелити на сковорідку. Коли верх стане сухим перевернути.
  • Коли зарум’яниться зняти і перекласти в тарілку.
  • Перед тим як заливати наступну порцію, поверхню маслом змащувати не треба, так як у складі тесту його міститься достатньо.

Тонкі заварні млинці на молоці з окропом

Це такий же простий варіант приготування млинців, як традиційний. Відмінність полягає в тому, що заварні млинці на молоці виходять ажурними і ніжними.

Дивіться також:  Млинці на мінералці – 7 рецептів смачних млинців з дірочками

Найкраще готувати в чавунній сковороді. Адже її товсті стінки добре утримують тепло, рівномірно прогріваючись. Млинці не прилипають до поверхні, зберігаючи ідеальну форму. Для приготування використовуйте борошно вищого ґатунку.

Інгредієнти:

  • Крутий окріп – 250 мл;
  • Молоко – 250 мл;
  • Цукор – 4 ч. ложки;
  • Яйця – 3 шт.;
  • Борошно – 300 гр.;
  • Масло рослинне – 7 ч. ложок;
  • Сода – 0,5 ч. ложки.

Приготування:

  • У чайник налити воду. Поставити нагріватися.
  • Заздалегідь дістати молоко з холодильника, щоб воно стало кімнатної температури.
  • Взяти миску. Влити молоко.
  • Додати яйця. Розмішати.
  • Всипати цукор.
  • Перемішати. Цукор повинен розчинитися.
  • Борошно пересипати в ємність.
  • Розмішати. Можна скористатися міксером або блендером. У другому варіанті, завдяки високим обертам приладу, грудки швидко зникнуть.
  • Налити масло рослинне.
  • Засипати соду. Моментально влити окріп. Швидко розмішати. Рідина дасть реакцію при контакті з содою, саме завдяки цій маніпуляції у млинчиків виходити ажурними.
  • Сковорідку розігріти. Силіконовій пензлем змастити поверхню.
  • Ополоником вливати тісто, рівномірно розподіляючи, нахиляючи в різні боки сковорідку.
  • Смажити з усіх боків.

На молочній сироватці

Якщо хочете спробувати ніжні тонкі млинці, то приготуйте їх на сироватці.



Інгредієнти:

  • Яйце – 2 шт.;
  • Борошно – 270 гр.;
  • Сироватка молочна – 550 мл;
  • Масло рослинне – 5 ч. ложок;
  • Сода – 1 ч. ложка;
  • Цукор – 100 гр;
  • Сіль – 1 ч. ложка.

Приготування:

  • Вбити яйця в піалу. Розмішати.
  • Насипати цукор. Підсолити.
  • Додати масло. Розмішати.
  • У глибоку ємність залити сироватку. Влити яєчну суміш. Перемішати.
  • Всипати борошно. Взяти міксер, розмішати.
  • Якщо маса густовата, влийте ще сироватку. Якщо рідкувата – насипте борошно.
  • Взяти силіконову кисть і промазати дно сковорідки.
  • Влити тісто. Сковороду нахиляти в різні боки, для рівномірного розподілу по поверхні.
  • Коли низ підрум’яниться, перевернути.

На кислому молоці

Вважається, що випічка виходить смачнішим, якщо готувати млинці на кислому молоці. Спробуйте цей рецепт і ваші близькі не залишаться байдужими. Ці млинці ідеально підходять фарширування різними начинками.

Інгредієнти:

  • Яйце – 1 шт.;
  • Молоко кисле – 550 мл;
  • Масло рослинне – 6 ч. ложок для смаження;
  • Сіль;
  • Масло рослинне – 4 ч. ложки в тісто;
  • Борошно – 300 гр.;
  • Цукор – 5 ч. ложок.
Дивіться також:  Млинці на молоці – 7 рецептів тонких млинчиків з дірочками

Приготування:

  • Взяти піалу. Вбити яйце. Взяти віночок, збити так, щоб з’явилася невелика пінка.
  • Влити молоко. Розмішати.
  • Підсолити. Засипати цукор.
  • Влити масло, додати борошно. Розмішати. З цим завданням легко впорається міксер.
  • Сковорідку розігріти. Взяти силіконову пензлик, вмочити в олію і промазати поверхню сковорідки. Налити тісто. В цей час повертати сковорідку в різні боки, розподіляючи масу по всій поверхні.
  • Коли верх став сухим, необхідно перевернути. Зарумянить. Перекласти на блюдо.

Ажурне ласощі з яйцями

Вищим пілотажем майстерності є приготування цих ласощів з гарним візерунком.

Щоб отримати дірочки, необхідно наситити тісто киснем, який під час приготування лопне і утворює порожнечі. Щоб отримати багато дірочок, необхідно додати більшу кількість соди, але не багато, інакше млинці будуть зіпсовані її присмаком. Якщо маса постоїть близько години, то дірочок стане більше, так як в цей час відбудеться бродіння і розпушування тіста.

Приготувати млинці на молоці з красивим візерунком можна за цим рецептом.

Інгредієнти:

  • Молоко – 1000 мл;
  • Сода – 0,5 ч. солі;
  • Яйце – 3 шт.;
  • Цукор – 55 гр.;
  • Соняшникова олія – 4 ч. ложки;
  • Сода – 1 ч. ложка;
  • Борошно – 450 гр.

Приготування:

  • Молоко розігріти.
  • Вбити яйця. Підсолити. Розмішати.
  • Пересипати цукор. Якщо хочете фарширувати, то слід додати меншу кількість піску. Перемішати.
  • Збити. Для цього скористайтесь міксером. Повинна вийти маса з піною.
  • Погасити соду. Для цього насипте в чашку необхідну кількість і залийте оцтом. Якщо хочете гасити в ложці, то потрібно більшу кількість оцту, що може зіпсувати смак ласощів.
  • Засипати просіяне борошно.
  • Знову збити.
  • Влити олію. Розмішати.
  • Через годину розігріти сковорідку. Влити тісто. При першій появі дірок перевернути. Через хвилину перекласти в блюдо.

Рецепт приготування пишних дріжджових млинців

Тісто для млинців на молоці з використанням дріжджів готують не часто, але цей рецепт треба обов’язково спробувати. Ласощі виходить повітряним, з дрібними дірочками. Добре підійде на сніданок і прикрасить святковий стіл на масницю.

Інгредієнти:

  • Молоко – 320 м.;
  • Сіль – 0,5 ч. ложки;
  • Рослинне масло – 110 мл;
  • Сухі дріжджі – 1 пакетик;
  • Цукор – 4 ч. ложки;
  • Вода – 210 мл;
  • Яйце – 3 шт.;
  • Борошно – 330 гр.
Дивіться також:  З якою начинкою готувати млинці

Приготування:

  • Воду відставити в сторону. Інші продукти змішати. З цим завданням допоможе впоратися блендер.
  • Влити воду. Розмішати.
  • Взяти рушник, укрити. Щоб дріжджі почали працювати, буде потрібно годину.
  • За цей час тісто має підійти.
  • Розмішати.
  • Залишити на півгодини.
  • Тепер перемішувати не треба. Ополоником набрати масу вилити на розігріту сковорідку. У тесті достатню кількість масла, тому поверхня сковорідки змащувати не потрібно. Коли поверхню млинця стала сухою, перевернути, засмажити.

Пісні млинці на мінеральній воді

Це хороший варіант порадувати своїх близьких смачними ласощами під час Великого Посту.

Інгредієнти:

  • Сильногазована мінеральна вода – 600 мл;
  • Сіль – 0,5 ч. ложки;
  • Пшеничне борошно – 300 гр.;
  • Рослинна олія – 10 ч. ложок;
  • Цукор – 4 ч. ложки.

Приготування:

  • Підготувати глибокого розміру миску.
  • Взяти сито. Засипати борошно. Просіяти.
  • У глибоку ємність залити мінералку. Підсолити. Помістити цукор. Розмішати.
  • Порціями ввести муку. Взяти міксер. Збити.
  • Настояти напівфабрикат півгодини.
  • Знову скористатися міксером. Маса повинна вийти з повітряною піною на поверхні.
  • Силіконовій пензлем промазати розпечену сковорідку олією.
  • За ручку підняти сковорідку, нахилити. Влити порцію тіста. Нахиляючи розподілити по поверхні.
  • Коли млинець по краю стане коричневого кольору, перевернути. Під час приготування тісто буде пузиритися завдяки мінералці, яка містить велику кількість кисню.
  • Перевернути. Декілька секунд потримати. Підхопити лопаткою і прибрати млинець на тарілку.

Рецепт від Юлії Висоцької

Ідеальний рецепт приготування млинців на масляну пропонує знаменита телеведуча. Вже багато років господині готують страви, запропоновані Юлією і радують свою сім’ю вишуканими стравами.

Інгредієнти:

  • Яйця – 4 шт.;
  • Борошно – 150 гр.;
  • Цукор – 70 гр.;
  • Масло рослинне – 50 мл;
  • Молоко – 180 мл;
  • Вода газована – 80 мл;
  • Морська сіль.

Приготування:

  • Взяти сито. Засипати борошно. Просіяти.
  • Окремо розподілити жовтки і білки.
  • У молоко додати жовтки. Підсолити. Засипати цукор. Збити.
  • Влити мінералку і засипати борошно.
  • Білки збити так, щоб вийшла біла маса.
  • Тепер необхідно ввести їх в тісто. Це робиться малими порціями. Спокійно розмішуючи.
  • Розжарити сковорідку. Промазати маслом.
  • Напівфабрикат влити ополоником. Нахиляючи сковороду розподілити по поверхні. Пропекти з кожної сторони.