Кокосова стружка — 10 рецептів, що можна приготувати з кокосовою стружкою в домашніх умовах

Сьогодні кокосову стружку можна придбати практично в кожному магазині у відділі спецій і приправ. Вона продається в невеликих порційних пакетиках або на вагу. З таким інгредієнтом в домашніх умовах можна приготувати безліч смачних і цікавих солодощів.

Печиво з кокосовою стружкою

Інгредієнти:

  • 1 яйце;
  • 100 г борошна;
  • 80 г дрібної стружки кокоса;
  • 1/3 стандартної пачки вершкового масла;
  • 80 г цукру;
  • 1/3 ч. л. гашеного соди.

Приготування:

  • М’яке масло перемішати з цукром. Добре розтерти. Щоб зробити печиво більш розсипчастим і ніжним, варто замінити цукор-пудрою.
  • В отриману масу по одному вбити яйця. Наступне додавати тільки після ретельного перемішування всіх компонентів. Можна на цьому етапі користуватися міксером.
  • Всипати стружку. Перемішати продукти і дати їм постояти чверть години. За цей час стружка повинна злегка розмокнути.
  • Додати гашене (оцтом або лимонним фрешем) соду. Всипати борошно.
  • Замісити неоднорідне пухке тісто. Скачати з нього невеликі коржі. Приплюснути їх на долоні і викласти на деко з промазанным маслом пергаментом.
  • Готувати печиво в духовці спочатку 6 – 7 хвилин при 190°С, потім ще чверть години при 170°С.

Печиво з кокосовою стружкою вийде м’яким і ароматним. При бажанні можна підсушити його і зробити хрустким.

Загрузка...

Кокосовий торт без випічки

Інгредієнти:

  • ½ Літра молока;
  • по 1 ст. розм’якшеного масла і кокосової стружки;
  • 2 жовтка;
  • 2 упаковки несолоних крекерів;
  • 1 упаковка ванільного цукру і ¾ склянки звичайного;
  • за 3 десертні ложки крохмалю і борошна.

Приготування:

  • ½ Ст. цукру збити з жовтками. У мисці повинна бути однорідна маса.
  • Приєднати крохмаль і борошно. Влити ½ склянки молока. Збити всі продукти разом.
  • Залишився цукровий пісок і молоко довести до закипання. Додати до них масу з минулого кроку. Тушкувати до загустіння. Остудити.
  • М’яке масло збити. Потроху додати його в густій остиглий крем. Вмішати туди велику частину стружки, ванільний цукор.
  • Крекери поламати. Викладати їх шарами, густо промазуючи кремом.

Прикрасити торт з кокосовою стружкою за своїм бажанням. Дати йому просочитися в прохолоді. Прикрасити рештою кокосом.

Спробуйте також:  Рецепт бісквіта, який завжди виходить

Домашні цукерки «Рафаэлки»

Інгредієнти:

  • 150 г кокосової стружки;
  • 13 – 15 шт. мигдалю;
  • 1 ст. густого згущеного молока;
  • 40 г жирного масла;
  • 1 крапля екстракту ванілі.

Приготування:

  • Відкласти трохи стружки в бік. Вона стане в нагоді для обсипання готового продукту. Для приємного кондитерського аромату додати екстракт ванілі.
  • Влити неварену згущене молоко. Швидко і активно перемішати отриману масу. Закрити миску з нею харчовою плівкою. Прибрати «тісто» в холодильник на всю ніч.
  • Очистити горіхи. Залити їх окропом на 6 – 7 хвилин.
  • Злити рідину і зняти з мигдалю розм’яклу шкірку. Підсушити очищені горішки на сухій сковорідці.
  • Відщипувати кокосову масу невеликими шматочками, м’яти в коржик. У центр кожної укладати по горішку.
  • Скачати з коржів акуратні невеликі кульки. Кожен додатково обваляти в залишеної стружці.

Охолодити домашні цукерки «Рафаэлки» і подати до чаю.

Сирники з кокосовою стружкою

Інгредієнти:

  • ½ Кг сиру;
  • 3 ст. л. цукру;
  • 100 г кокосової стружки;
  • 2 яйця;
  • 3 ст. л. борошна;
  • жир для обсмажування.

Приготування:

  • З’єднати сир з цукром і яйцями. Якщо молочний продукт занадто вологе, кількість стружки потрібно збільшити.
  • Додати борошно. Всипати всю стружку. Добре перемішати компоненти.
  • Залишити тісто на чверть години.
  • Сформувати з нього 15 невеликих плоских сирників. Обваляти кожен в борошні.
  • Обсмажити сирники на будь-якому жирі до рум’яності.

Подати частування зі сметаною або згущеним молоком.

 

Сирна запіканка

Інгредієнти:

  • 0,5 кг сиру;
  • 2 яйця;
  • 5 десертних ложок манної крупи;
  • 50 г кокосової стружки;
  • 3 ст. л. цукру;
  • вершкове масло;
  • велика жменю тертого пісочного печива.

Приготування:

  • Заздалегідь розігріти духовку до 180 градусів.
  • Всі інгредієнти (крім масла і печива) з’єднати в загальній чаші і перебити міксером до однорідності.
  • Жаротривку форму змащувати вершковим маслом, присипати тертим печивом.
  • Вилити в неї сирно-кокосову масу.

 

 

Готувати запіканку до рум’яності і щільності. Подавати гарячою.

Спробуйте також:  Банановий чізкейк - 8 рецептів

 

«Баунті» в домашніх умовах

Інгредієнти:

  • 150 г кокосової стружки;
  • повний стакан невареной згущеного молока;
  • 2 плитки якісного гіркого шоколаду.

Приготування:

  • У велику миску висипати кокосову стружку. Зверху вилити згущене молоко.
  • Перемішувати інгредієнти руками до тих пір, поки маса не стане однорідною і згущене молоко добре не просочить кокос.
  • Отриману масу розподілити на аркуші пергаменту. Шар кокоса повинен вийти товщиною приблизно 1 см
  • Нарізати його невеликими батончиками. Обробити заготовки одного від одного і прямо руками надати їм округлу форму.
  • Основи майбутнього ласощі відправити в морозилку на півгодини.
  • На водяній бані розтопити шоколад.
  • Кожен заморожений батончик вмочити в густу солодку масу.

Перекласти баунті на пергамент і дати шоколаду добре застигнути.

Кекси з кокосовою стружкою

Інгредієнти:

  • 120 г сметани;
  • 150 г борошна найвищого гатунку;
  • 2 великих яйця;
  • 1/3 малий. ложки негашеного соди;
  • 2/3 ст. цукру-піску;
  • 50 г кокосової стружки.

Приготування:

  • Вилити в миску вміст сирих яєць. Всипати до них цукор. Добре перемішати інгредієнти і збити міксером.
  • Додати сметану, соду. Повторити перемішування, але вже виключно з використанням віночка.
  • Окремо змішати залишилися сухі інгредієнти. Додати їх у загальну масу інгредієнтів.
  • Тісто вилити в мініатюрні силіконові форми. Можна додатково вставити в них і паперові.

Запікати кекси 20 – 25 хвилин при 170 – 180 градусах. Перед подачею зверху посипати цукровою пудрою або кокосовою стружкою.

Турецький морквяний десерт

Інгредієнти:

  • 3 ст. крупно тертої свіжої моркви;
  • 1 ст. цукру-піску;
  • 1,5 ст. пісочного печива, перемеленого в крихту;
  • 100 г очищених і подрібнених волоських горіхів;
  • 1 повний стакан кокосової стружки.

Приготування:

  • На суху сковороду викласти моркву з цукром. Гасити масу на середньому вогні до повного випаровування соку і розм’якшення овочів. Перекласти морквяну стружку на тарілку остигати.
  • Додати до овочу подрібнене печиво і горіхи. Перемішати.
  • На харчову плівку товстим шаром висипати кокосову стружку. Зверху розподілити моркву з горіхами. Прим’яти шари ложкою.
  • Згорнути моркву з іншими інгредієнтами в рулет. Прибрати в холод на кілька годин.
Спробуйте також:  Крем для профітролей – 8 рецептів приготування

Готове ласощі порізати шматочками, додатково прикрасивши цілими волоськими горішками.

Покроковий рецепт пирога

Інгредієнти:

  • 1 повний стакан кефіру середньої жирності;
  • 1,5 ст. борошна найвищого гатунку;
  • 1 яйце;
  • 260 г цукру-піску;
  • 1 стандартний пакетик пекарського порошку (10 м);
  • ½ Пакетика ваніліну;
  • ½ Склянки кокосової стружки;
  • рослинна олія;
  • 1 ст. вершків середньої жирності.

Приготування:

  • У глибоку миску вбити яйце. Засипати цукровий пісок (130 г).
  • Додати холодний кефір, все борошно, просіяне з пекарським порошком.
  • Перемішувати продукти до отримання однорідного тіста (консистенція – як для оладок). Можна використовувати міксер на повільній швидкості.
  • Кокос змішати з цукром і ваніліном.
  • Силіконову форму змастити мінімальною кількістю масла.
  • Викласти в неї тісто.
  • По всіх поверхні майбутнього пирога розподілити кокосову суміш.
  • Випікати ласощі 12 – 14 хвилин при 170 – 180 градусах.
  • Потім покрити пиріг з кокосовою стружкою фольгою і повернути в духовку ще на 10 хвилин.

Гарячий десерт залити теплими вершками. Дати охолонути прямо у формі.

Безе з кокосовою стружкою

Інгредієнти:

  • 2 яєчних білка;
  • 100 г цукру-піску;
  • 1 щіпка солі;
  • 1 ч. л. лаймового/лимонного соку;
  • 40 г кокосової стружки.

Приготування:

  • Влити в миску білки. Додати сіль.
  • Збити до пухнастої піни, починаючи з низької швидкості і поступово підвищуючи її.
  • Додати лимонний сік. Почати поступово підсипати цукор, не припиняючи збивання.
  • Солодкі кристали повинні повністю розчинитися, а маса стати пишною і щільною (не стікати з віночка).
  • Додати кокосову стружку. Акуратно перемішати компоненти.
  • Відсадити безе на деко з пергаментом кондитерським мішком з круглою насадкою.

Підсушити десерт в духовці при температурі 90 градусів на протязі 60 хвилин.

Щоб зробити частування не тільки смачним, але ще яскравим і красивим, можна використовувати кольорову кокосову стружку. Її сьогодні можна купити в різних відтінках. Або ж кожній господині самостійно вдасться пофарбувати стружку горіха харчовими барвниками.

Загрузка...