Кокосове печиво – 7 рецептів смачного і м’якого печива

Ніжне всередині, але покрите зверху тонкою цукровою скоринкою в дрібну тріщинку, яка надає неповторний шарм домашньої випічки – це кокосове печиво, що нагадує за смаком улюблені багатьма мигдально-кокосові цукерки «Рафаелло». Перед цим десертом мало хто встоїть, адже це не тільки ласощі, але і смачний привід зібратися разом за чашкою чаю.

Кокосове печиво — базовий рецепт

Це базовий рецепт печива з тропічним ароматом і цілком імовірно, що при промисловому виробництві використовується та ж технологія з невеликими поправками.

Співвідношення інгредієнтів для кокосового печива:

  • 210 г вершкового масла;
  • 3 яйця;
  • 225 г цукрової пудри;
  • 240 г кокосової стружки;
  • 9 г розпушувача;
  • 300-330 р пшеничного борошна.

Рецептура приготування покроково:

  • М’яке вершкове масло збити з цукровою пудрою. В пишну і солодку масляну масу по одному додавати яйця.
  • Залишиться тільки ввести кокосову стружку і просіяне борошно з розпушувачем. Тісто повинне вийти неоднорідним, пухким і прилипающим до рук.
  • Чайною ложкою набирати тісто і формувати з нього печива, їх вигляд може бути будь-якої форми: кулька, приплюснута коржик або конус.
  • В гарячій духовці випікати протягом 15-20 хвилин при 190-200 градусах.

Як приготувати з кокосовою стружкою?

Кокосова стружка може бути не тільки основою випічки, але і доповненням, як шоколад і горіхи, що додає тісту особливу структуру.

Щоб приготувати таке печиво знадобляться:

  • 100 г вершкового масла;
  • 3 яйця;
  • 360 г коричневого (можна замінити білим) цукру;
  • 200 г шоколаду;
  • 40 г кокосової стружки;
  • 90 г будь-яких горіхів;
  • 5 г розпушувача;
  • 5 мл екстракту ваніліну (можна використовувати порошок або цукор);
  • 3 г солі;
  • 320 г борошна.

Готуємо печиво з кокосовою стружкою наступним чином:

  • Попередньо з’єднати просіяне борошно, сіль, розпушувач. Останні інгредієнти повинні рівномірно розподілитися в борошні.
  • В іншій ємності підготувати суміш з кокосової стружки, рубаних горіхів і подрібненого дрібними шматочками шоколаду.
  • Прямокутну форму для випічки з високими бортами змастити маслом, а духова шафа включити розігріватися до 180 градусів.
  • Міксером збити разом масло, цукор, яйця і ванільний екстракт. Потім потроху ввести в цю суміш борошняні компоненти і вмішати стружку з горіхами та шоколадом.
  • Тісто рівним шаром викласти у форму і відправити на 20-25 хвилин у духовку. Повністю остигле печиво нарізати на квадрати.
Дивіться також:  13 рецептів вівсяного печива в домашніх умовах

Бельгійський рецепт м’якого печива

Для ніжного бельгійського кокосового печива потрібно взяти:

  • 3 білка курячих яєць;
  • 135 г цукрового піску;
  • 50 г рідкого бджолиного меду;
  • 3 г кухонної солі;
  • 2 г ванільного порошку;
  • 150 г кокосової стружки;
  • 150 г борошна.

Інструкція по замішування тіста і випікання печива:

  • Білки з дрібкою солі починаємо збивати на середній швидкості міксера, коли маса добре спіниться, переходимо на високу швидкість і потроху вводимо весь цукор. У результаті повинна вийти дуже стійка піна, міцні списи.
  • Не зупиняючи роботу міксера влити до білків мед, додати ваніль і довести все до однорідної, гладенької текстури. Якщо мед зацукорився, то його потрібно розтопити на паровій бані або в мікрохвильовій печі і остудити до кімнатної температури.
  • Тепер залишилося ввести в тісто кокосову стружку і борошно. Вмішувати їх слід по черзі акуратними рухами зверху вниз силіконової лопаткою, щоб білкова легкість не випарувалася.
  • Ємність з тістом відправити на чверть години в холодильник, попередньо затягнувши її зверху харчовою плівкою, після цього буде простіше працювати з тестом.
  • Змоченими в холодній воді руками сформувати з охолодженого тіста кульки, величиною не більше волоського горіха. За бажанням кожен кульку можна заховати горішок (мигдаль або фундук).
  • Сформовані печива викласти на застелений пергаментом деко на значній відстані один від одного. Випікати півгодини при 150 градусах до красивого золотистого кольору.
  • Готові гарячі печива викласти на решітку, посипати цукровою пудрою і остудити.

З кокосової борошна – покроково

Відсутність в кокосової борошні глютену робить її цінним продуктом харчування, який знайде гідне застосування в кулінарії, наприклад, у випічці.

Щоб спекти печиво з кокосової борошна знадобляться:

  • 300 г вершкового масла;
  • 40 г цукрової пудри;
  • 40 г кокосової стружки;
  • 8 г розпушувача;
  • 3 г солі;
  • 240 г кокосової борошна.
Дивіться також:  Бананове печиво – 6 рецептів випікання

Послідовність дій:

  • Всі сипучі інгредієнти зсипати в одну посудину і розмішати їх кондитерським віночком. Якщо в продуктовому магазині не виявилося кокосової борошна, її можна приготувати самостійно: кокосову стружку добре підсушити в духовці і перемолоти блендером.
  • М’яке вершкове масло, нарізане невеликими кубиками викласти до сипучих компонентів і замісити пісочне тісто пластичне, яке на 20 хвилин прибрати в холодильник.
  • З холодного тіста сформувати печива таким же способом, що і при випічці з звичайного пісочного тіста. Товщина заготовок повинна бути не менше 4 мм Піч чверть години при 165 градусах.

Вегетаріанське частування з кокосовою стружкою, бананами і фініками

Вегетаріанське печиво з кокосовою стружкою складається з наступних інгредієнтів:

  • 200 г м’якоті стиглих бананів;
  • 150 г кокосової стружки;
  • 11 в’ялених плодів фініка;
  • 30 мл рослинного масла;
  • 40-50 г рисового борошна.

Як спекти:

  • У посудину для замішування викласти подрібнену невеликими шматочками бананову м’якоть, розмочені у воді плоди фініки без кісточок. Перебити ці продукти заглибним блендером в однорідну кашку з невеликими шматочками фініка.
  • Влити до фруктів масло і розмішати. Потім вмішати кокосову стружку і рисову муку. Має вийти м’яке, але липнущее до рук кокосове тісто.
  • Відщипувати невеликі шматочки тіста, скачувати їх у кульки діаметром 2-3 см, які потім слід приплющить на аркуші для випічки, застеленому пергаментом.
  • Готувати печиво в духовці приблизно 20 хвилин при 180 градусах.

М’які кокосові кульки

Щоб спекти м’яке кокосове печиво у вигляді кульок з начинкою з чорносливу слід підготувати наступні інгредієнти:

  • 125 г вершкового масла;
  • 50 г меду;
  • 125 г кокосової стружки;
  • 150 г борошна;
  • 50 р цукрової пудри;
  • 70 г чорносливу;
  • 10 г згущеного молока.
Дивіться також:  Печиво з передбаченнями – 5 рецептів приготування

Етапи випічки:

  • Від загальної кількості кокосової стружки відсипати приблизно 40 г для обсипання печива. До решти стружці додати рідкий мед, м’яке кремової консистенції масло, цукрову пудру і борошно. Замісити тісто.
  • Для начинки кокосових кульок змішати разом подрібнений чорнослив і згущене молоко.
  • Коли тісто і начинка будуть готові, можна приступати до формування виробів. Скачати невелику кульку з тіста, пальцем зробити в ній поглиблення, яке заповнити начинкою, а потім защипнути.
  • Кожен кульку з черносливовой начинкою обваляти в кокосовій стружці, укласти на деко і пекти приблизно 15-20 хвилин у духовці, розігрітій до 180 градусів. Готове печиво можна припорошити цукровою пудрою.

Кокосанки: простий рецепт

У процесі приготування з цього простого рецепту використовуються лише три інгредієнти, а в результаті виходить смачне і розсипчасте печиво, яке підкорить серце кожного любителя кокоса.

Пропорції необхідних інгредієнтів будуть наступними:

  • 3 курячі яйця;
  • 150 г білого кристалічного цукру;
  • 250 г кокосової стружки.

Випічка:

  • Яйця збити з цукром. У цьому рецепті не обов’язково домагатися піків. Цукор повинен розчинитися, а яйця стати світлою, об’ємної та пухирчастої масою.
  • Додати до яєчно-цукрової гоголь-моголю кокосову стружку, перемішати і залишити на чверть години, щоб стружка наситилася вологою.
  • Це час не варто втрачати дарма, слід поставити духовку на розігрів. Необхідна температура 190 градусів. Лист для випікання вистелити пергаментним папером.
  • Щоб сформувати класичні кокосанки, слід набирати невеликі порції тіста і трохи стискаючи надати їм форму конуса. На деку печива розставляти на відстані 2 см один від одного.
  • В духовій шафі кокосове печиво повинно провести 10-15 хвилин. Щоб не пересушити його, потрібно стежити за верхівками конусів. Як тільки вони зазолотятся, печива потрібно виймати.