Кокосовий торт – 7 рецептів приготування в домашніх умовах

Всім ласунам, які люблять кокос, обов’язково варто спробувати ласощі. Приготувати його можна різними способами, наприклад, з шоколадною або молочною основою. Готовий кокосовий торт настояти в прохолоді, щоб стружка добре пропилась кремом.

Кокосовий торт «Баунті»

Інгредієнти:

  • борошно – 80 – 90 г;
  • яйця – 3 шт.;
  • цукор – 210 – 220 г;
  • какао – 20 – 30 м;
  • стружка кокоса – 130 – 140 г;
  • пекарський порошок – ½ малий. ложки;
  • вершки і молоко – 2/3 ст.;
  • вершкове масло – 120 – 130 р.

Приготування:

  • Перебити яйця з половиною цукру до утворення пухкої білої маси. При цьому в ній повністю повинні розчинитися солодкі кристали.
  • Окремо змішати залишилися сухі продукти, крім кокоса. Ввести її частинами до взбившейся масі. Акуратно вимішати від середини до країв чашки.
  • Запекти його у формі для бісквіта протягом 20 – 25 хвилин при 200 градусах. Готовність основи торта вдасться визначити по сухій зубочистці.
  • Дати бісквіту «відпочити». Якщо приготувати його заздалегідь і залишити на всю ніч, то основа торта не буде кришитися і надмірно розмокати. Потім розрізати його на дві частини.
  • Молоко змішати з рештою піском і маслом. Почекати розчинення солодких кристалів і жиру.
  • Всипати кокос. Варити масу 12 – 14 хвилин. Важливо постійно заважати її і не дати підгоріти. Охолодити начинку.
  • Просочити коржі вершками. Промазати кокосової масою.

За бажанням щедро полити готове ласощі саморобної шоколадною глазур’ю.

Десерт з кокосового молока

Інгредієнти:

  • борошно – 230 – 250 м;
  • какао – 30 – 40 г;
  • пекарський порошок – 1,5 малий. ложки;
  • сода і сіль – по половинці маленької ложки;
  • кокосове молоко – 2 ст.;
  • вода – ½ ст.;
  • цукор – 190 г;
  • соняшникова олія – 80 мл;
  • сік лайма/лимона – 1 велика ложка;
  • гіркий шоколад – 2 плитки;
  • кукурудзяний крохмаль – 1 велика ложка;
  • цукрова пудра – 2 маленькі ложки.
Дивіться також:  Торт молочна дівчинка з пломбирним кремом – 7 покрокових рецептів

Приготування:

  • 1/3 ст. кокосового масла (кімнатної температури) змішати з водою. Додати два види цукру.
  • Окремо з’єднати борошно, какао, пекарський порошок, сіль і соду.
  • У миску з кокосовим молоком відправити лаймовий сік і масло.
  • З’єднати суху і рідку масу. Якщо вона виявиться занадто густий, долити ще пару столових ложок води.
  • Однорідне тісто перелити в роз’ємну форму, застелену на дні пергаментом. Піч при середній температурі трохи більше півгодини.
  • Одержаний бісквіт залишити на півгодини на решітці. Потім загорнути в пакет/плівку і прибрати на ніч у холодильник.
  • Розрізати основу на три однакових коржа.
  • Розтопити шоколад. Змішати з крохмалем, пудрою і рештою молоком кокоса. З’єднати всі інгредієнти віночком. Залишити суміш при кімнатній температурі хвилин на 20, щоб вона встигла загуснути.
  • Промазати коржі кремом, укласти один на одного.

Прикрасити ласощі з кокосового молока по своєму смаку.

Ніжне ласощі «Рафаелло»

Щоб очистити мигдаль, його треба залити окропом на 3 – 4 хвилини. Потім змінити рідина крижаною водою. Після цього горішки легко очистяться.

Інгредієнти:

  • яйця – 6 шт.;
  • мигдальний екстракт – 1 маленька ложка;
  • цукор – 180 г;
  • борошно 130 г;
  • маскарпоне кімнатної температури – 40 – 450 г;
  • згущене молоко – 1 банка + 2 великі ложки;
  • очищений мигдаль – 80 г;
  • молоко – 4 десертні ложки;
  • білий шоколад – 2 плитки;
  • вершки для збивання – 230 мл;
  • стружка кокоса – 1 повний стакан;
  • цукрова пудра – 5 десертних ложок.

Приготування:

  • Порубати очищені горішки на великі шматочки. Підсушити на сковорідці без масла до хрускоту.
  • Заздалегідь розігріти духовку до 180 градусів. Яйця збити з піском і мигдальним екстрактом. Працювати міксером, поки маса не стане білосніжною і пишною.
  • Через сито, всипати борошно. Заважати акуратно, щоб маса не осіла. Випікати бісквіт при зазначеній вище температурі трохи більше півгодини. Охолодити і розрізати на три коржі.
  • Для просочення змішати згущене молоко (2 ложки) і звичайне молоко.
  • Для крему змішати сир і банку згущеного молока.
  • Пролити бісквіти просоченням. Промазати кремом. Кожен корж присипати подрібненими горішками.
  • Зібрати торт і полити глазур’ю з розтопленого шоколаду і вершків, збитих з пудрою.
Дивіться також:  Бісквіт королеви Вікторії — 6 рецептів традиційного англійського бісквіта

Просочувати десерт в прохолоді 5 – 7 годин.

Шоколадний торт з кокосовою стружкою

Інгредієнти:

  • вершки – 1 повний стакан;
  • шоколадні коржі – 3 шт.;
  • гіркий шоколад – 3 плитки;
  • кокосова стружка – 190 р.

Приготування:

  • Добре прогріти вершки.
  • Всипати в молочний продукт шматочки шоколаду.
  • Коли скибочки плитки повністю розтопиться, зняти посуд з вогню. Всипати стружку кокоса.
  • Дати крему охолонути.
  • Промазати шкіри масою з кокосовою стружкою.

Прикрасити торт і дати йому настоятися.

З готових коржів

Ніжний торт «Рафаелло» можна приготувати швидко і просто. Для цього потрібно використовувати готові коржі.

Інгредієнти:

  • світлі коржі – 3 шт.;
  • згущене молоко – 1 банка;
  • вершки для збивання – 380 – 400 г;
  • вершкове масло м’яке – повний стакан;
  • стружка кокоса – 60 р.

Приготування:

  • Збити згущене молоко з маслом.
  • З’єднати із збитими вершками.
  • Щедро промазати кремом коржі.
  • Зібрати торт. Зверху покрити конструкцію кремом і засипати стружкою.

Дати ласощів настоятися і прикрасити тематичними цукерками без обгорток.

Частування на основі сиру

Інгредієнти:

  • борошно – ¾ склянки;
  • пекарський порошок – половина склянки;
  • коричневий цукор – половина склянки;
  • кокосова стружка – 280 – 300 г;
  • розтоплене масло – 100 мл;
  • сметана – 1 повний стакан (жирна);
  • сир – 430 – 450 г (жирний);
  • сіль – 2 щіпки;
  • яйця – 3 шт.;
  • цукор – половина склянки.

Приготування:

  • Духовку відразу застелити пекарської папером.
  • Змішати всі сипучі компоненти (половину стружки).
  • Додати масло.
  • Сформувати з маси основу і утрамбувати у форму. Піч 10 – 12 хвилин.
  • Для начинки збити блендером залишилися інгредієнти. Вийде повітряний сирний кокосовий крем для торта.
  • Вилити масу на основу.

Запікати при тій же температурі близько години. Заливка повинна «схопитися».

Дивіться також:  Яблучне пюре – 7 простих рецептів приготування на зиму в домашніх умовах

Готуємо з бананом

Інгредієнти:

  • ванільний корж – 3 шт.;
  • вершковий жир – 280 м;
  • згущене молоко – ½ ст.;
  • кокосовий лікер – 1 ст. л.;
  • стружка кокоса – 2 ст. л.;
  • банани – 3 шт.;
  • цукор – 7 ст. л.;
  • вода – 4 ст. л.;
  • шоколад – 40 р.

Приготування:

  • Розтопити в сковороді олію (80 г) і половину цукру. Обсмажити в цій масі шматочки очищених бананів до карамельної скоринки.
  • Для крему залишився м’яке масло додати лікер, згущене молоко. Все збити.
  • З води і цукру, що залишився зварити сироп. Просочити їм коржі.
  • Кожен прокладати бананами, покривати кремом. Скласти торт.
  • Покрити десерт розтопленим шоколадом.

Оформити торт на свій смак. Наприклад, за допомогою залишився крему, горіхів, шоколаду викласти на ньому мордочку мавпи.

Вигідніше купити кокосову стружку на вагу, а не в маленьких порційних пакетиках. Її можна відшукати у такому вигляді кондитерських крамницях, в деяких магазинах правильного харчування.