Коктейль Белліні – 4 рецепта приготування в домашніх умовах

Коктейль Белліні вперше був приготований в першій половині минулого століття у Венеції. Він дуже швидко став популярним і сьогодні подається в барах по всьому світу. Напій поєднує в собі ігристе вино і свіже персикове пюре.

Історія створення коктейлю

Белліні – унікальний коктейль ще й тому, що достеменно відомо ім’я його творця й історія появи. Це рідкість для алкогольних напоїв.

Придумав обговорюваний рецепт відомий у свій час ресторатор Джузеппе Чіпріані. Італієць дуже любив проводити експерименти за барною стійкою. Одного разу він вирішив змішати ігристе вино (просекко), персикове пюре і лід. Так вийшов знаменитий освіжаючий коктейль.

Спочатку напій вдавалося спробувати виключно в теплу пору року, коли в Італії встигали персики. Як тільки налагодився ввезення фруктів в країну з-за кордону, коктейль перестав бути прив’язаний до сезону. Сьогодні його можна спробувати в барі цілорічно.

Цікаво, що назва напою Чіпріані дав на честь італійського живописця Джовані Белліні. Ресторатор знайшов подібності в ніжно-рожевому відтінку коктейлю і роботах художника. Саме Белліні став першим живописцем, який почав малювати в такому кольорі одягу святих на своїх роботах.