Коктейль Блакитна Лагуна — 2 рецепта в домашніх умовах

Коктейль «Блакитна Лагуна» асоціюється з морем, сонцем і безтурботним відпочинком на узбережжі. Він подається у кожному пристойному барі, і бармен не має права називатися професіоналом, не освоївши цей рецепт. А ми навчимо вас тонкощам приготування коктейлю в домашніх умовах і розповімо про найбільш ефектних способів його подачі.

Коктейль «Блакитна Лагуна» — історія появи напою

Історія винаходу коктейлю оповита міфами. Є версія, що її автором став знаменитий художник Поль Гоген. Не секрет, що він черпав натхнення в абсенті разом зі своїми товаришами — в той час абсент користувався попитом у творчих людей. Одного разу галюциногенний напій художнику просто заборонили пити лікарі – абсент став загрожувати здоров’ю генія. Він відправився на Таїті і там знайшов музу у вигляді блакитних хвиль морської води. Домагаючись колірного подібності, Гоген почав змішувати різні алкогольні напої… так на світ з’явилася «Блакитна Лагуна»!

Офіційна ж версія свідчить, що «Блакитну Лагуну» придумав бармен з Америки шотландського походження Енді Макелхон. Він побував в іспанському термальному курорті, був вражений його красою, а після повернення в Америку змішав синій лікер з лимонадом і горілкою, намагаючись повторити побачені фарби.

Як би те ні було, але сьогодні коктейль користується величезною популярністю. Його постійно п’ють на Ібіці, де радіють життю цілодобово, дуже люблять в нічних клубах і на пінних вечірках. Ніхто не відмовиться від ковтка іскристою «Лагуни» спекотним літнім днем!