Коктейль мохіто – 6 рецептів, як зробити в домашніх умовах

Один з найбільш популярних коктейлів зі світовим ім’ям – це Мохіто, рецептів приготування якого так багато, що кожна людина знайде собі варіант за смаком.

Коктейль Мохіто – історія створення напою

Існує кілька версій появи Мохіто. За однією з них, попередник напою з’явився ще у XVI столітті, коли пірати додавали в ром м’яту і лайм, щоб прибрати гіркоту з неякісного спиртного.

Традиційний варіант алкогольного коктейлю Мохіто придумали на Кубі чи в 1930, то в 1940 році (цей факт залишається спірним). Достовірно відомо лише число і місяць – 25 травня. Цікаво, що місцеві жителі до цих пір щорічно відзначають своєрідний День народження напою в ніч на 25 травня.

Класичний алкогольний рецепт коктейлю Мохіто

За час свого існування алкогольний коктейль Мохіто зазнав різноманітних видозмін. Так, в деяких місцях ром замінюють будь-яким міцним спиртним, замість тростинного цукру кладуть звичайний білий, кубинську м’яту замінюють іншими сортами, лайм – лимоном і т. д. Але якщо хочеться слідувати всім традиціям, то готувати напій потрібно за класичним рецептом.

Правильний склад коктейлю Мохіто

Алкогольний напій складається з наступних інгредієнтів:

  • білий ром (краще Bacardi або Havana Club) – 40 – 50 мл;
  • м’ята (тільки листя) – 7 – 8 шт.;
  • цукор-рафінад – 2 ч. л.;
  • лайм – 1 шт.;
  • содова – 150 мл;
  • колотий лід.

Етапи приготування:

  • Розрізати Лайм на 4 частини. З 3 віджати сік.
  • У високий стакан (хайбол або коллінз) покласти листочки м’яти, цукор, сік лайма. Все це розтовкти з допомогою барної ложки з червоним кінчиком або ступкою.
  • Засипати лід на 2/3 ємності.
  • Залити ром і содову воду, акуратно розмішати з допомогою соломинки.
  • Прикрасити напій часточкою лайма, льодом і м’ятним листям.