Коктейль Піна Колада – 6 оригінальних рецептів приготування алкогольного та безалкогольного коктейлю

Коктейль «Піна Колада» протягом кількох десятиліть вважається одним з найпопулярніших напоїв у світі. За цей час барменами різних країн було придумано багато цікавих варіантів його приготування. Створений ще в минулому столітті, екзотичний та надзвичайно смачний, цей коктейль і сьогодні займає верхні рядки в списку кращих напоїв сучасності.

Коктейль «Піна Колада» – історія появи напою

Для початку варто відзначити, що коктейль «Піна Колада» з 1978 року вважається національним напоєм держави Пуерто-Ріко. Тому мало у кого можуть виникнути сумніви щодо того, де саме він був створений. В даний час відомі три головні кандидати, які претендують на звання автора.

  • Ріккардо Гарсія. Цей уродженець Барселони стверджує, що саме він першим приготував такий напій ще в далекому 1914 році.
  • Рамон Марреро. У п’ятдесятих роках минулого століття він працював у «Бичкамер Барі» неподалік від готелю «Хілтон» у місті Сан-Хуан. Одного разу заповзятливий бармен запропонував відвідувачам свого закладу спробувати новий напій, до складу якого входив нікому раніше невідомий компонент Coco Lopez Cream of Coconut, запатентований професором Рамоном Лопесом Ириззари. Сталося це 16 серпня 1954 року.
  • Рамон Портас Мингота. Працюючи барменом в закладі «Ла Бараччина», він винайшов новий коктейль з ананасового соку, кокосових вершків і згущеного молока. Було це в 1964 році.

Але немає жодного конкретного факту, який підтверджує правоту будь-якого з претендентів. Тим не менш, в барну карту МБА цей коктейль потрапив саме в 1961 році.