Компот з чорної смородини

Про корисні властивості чорної смородини відомо давно. Це джерело вітамінів С, B, E. Вона багата пектинами, фосфором, залізом, калієм. Список корисностей можна продовжувати до нескінченності. Однак ця ягода досить специфічна на смак, тому фанатів їсти її в чистому вигляді не багато, а от від смачного компоту з чорної смородини не відмовиться ніхто.

Компот з чорної смородини — корисні властивості

Особливою користю для організму відрізняється саме чорна смородина, хоча її побратими — біла і червона теж гарні для здоров’я.

Унікальна користь компоту з чорної смородини пояснюється особливим природним складом напою. Для його приготування використовують зрілі ароматні ягоди, отже, компот багатий біологічно активними компонентами, які на багато краще засвоюються організмом, порівняно з штучним аналогами з аптеки у вигляді вітамінів і харчових добавок.

Звичайно, в процесі приготування ряд корисних сполук втрачається, оскільки ягоди проходять термічну обробку, але більша частина порівняно з іншими фруктами і ягодами все ж залишається.

В компоті з чорної смородини досить високий вміст вітамінів А, В, С, Е, бета-каротину, аскорбінової кислоти, калію, кальцію, йоду, фосфору, магнію і заліза.

Компот з чорної смородини нормалізує рівень глюкози в крові, що попереджає виникнення діабету, покращує роботу шлунково-кишкового тракту, обмін речовин.

Компот з цих диво-ягід рекомендують при виразковій хворобі, дисбактеріозі, діабеті, для лікування застуди і в якості профілактики авітамінозу.

Пропонуємо вам кілька дуже смачних і корисних рецептів компоту з свіжої чорної смородини.

Швидкий компот з чорної смородини з корицею

Інгредієнти

  • 800 гр. свіжих ягід чорної смородини;
  • 200 гр. коричневого цукру;
  • 1л води;
  • 2 чайних ложки кориці.

Приготування

  • Ретельно промийте ягоди.
  • Закип’ятіть воду, насипте цукор, перемішайте, зачекайте поки цукор повністю розчиниться.
  • Зменшіть вогонь, додайте ягоди смородини і корицю. Варіть компот 2-3 хвилини.
  • Зніміть каструлю з вогню. Дайте компоту настоятися 2-3 години, щоб розкрився смак смородини і аромат кориці.

Компот з чорної смородини з малиною і мелісою

Інгредієнти

  • 800 гр. чорної смородини;
  • 200 гр. малини;
  • 1 кг. цукру;
  • 1 л води;
  • ½ Лимона;
  • 2-3 гілочки меліси.

Приготування

  • Переберіть і промийте смородину.
  • Обдайте смородину окропом.
  • Наповніть заздалегідь простерилизованную банку смородиною до половини, зверху покладіть скибочки лимона і мелісу.
  • Приготуйте сироп. Поставте каструлю з водою на вогонь, доведіть її до кипіння. Покладіть в каструлю цукор і малину. Доведіть воду до кипіння і зніміть каструлю з вогню.
  • Налийте сироп в банку з чорною смородиною. Дайте настоятися компоту 10-15 хвилин.
  • Злийте воду через спеціальну кришку або сито назад в каструлю. Доведіть її до кипіння і налийте воду в ягоду.
  • Герметично закрийте банку кришкою.
  • Переверніть і залиште банку остигати.

Компот із замороженої чорної смородини

У літню пору господині запасаються фруктами і ягодами на зиму, складають їх в контейнери і зберігають у морозильній камері, щоб холодним і непогожим днем порадувати домочадців смачним і корисним напоєм.

Зимовий компот із замороженої чорної смородини не поступається по своїх смакових і корисних якостей компоту, звареному з свіжих ягід, адже при швидкому заморожуванні всі вітаміни і мікроелементи, яким так багата ця садова ягода, зберігаються в максимальній кількості.

Ось такий простий рецепт хорошого здоров’я і бадьорого духу, який доступний кожному.

Загрузка...

Компот із замороженої чорної смородини за 5 хвилин

Інгредієнти

  • заморожена чорна смородина — 1 склянку;
  • цукор (або замінник) — 0,5 склянки;
  • вода — 3 літри.

Приготування компоту із замороженої чорної смородини

Доводимо воду до кипіння, висипаємо в неї заморожену чорну смородину і цукор. Доводимо до кипіння і вимикаємо. Даємо настоятися компоту 30 хвилин. От і все! У нас виходить дуже смачний, солодкий і насичений компот з чорної смородини, зберіг всі свої корисні властивості.

Компот із замороженої смородини з яблуком і часточками мандарина

Інгредієнти

  • 300 гр. замороженої смородини;
  • 2 літри води;
  • 1 яблуко;
  • 180 гр. цукру;
  • 2-3 часточки мандарина.

Приготування

  • Помийте яблуко, поріжте його на часточки, очистіть від насіння.
  • Закип’ятіть в каструлі воду, додайте цукор, покладіть порізане яблуко і часточки мандарина. Варіть компот 5 хвилин.
  • Додайте заморожену смородину. Заздалегідь розморожувати ягоди не треба, інакше з них витече весь сік. Доведіть напій до кипіння і зніміть з вогню. Остудіть компот при кімнатної температури і подавайте.

Пропонуємо відео рецепт компоту з чорної смородини та яблук на зиму -тільки для любителів солодкого 😉

Компот із замороженої чорної смородини з м’ятою і корицею

Інгредієнти

  • 500 гр. чорної смородини;
  • 200 гр. цукру;
  • 2 л води;
  • Сушена мята (за смаком);
  • Кориця (на смак).

Приготування

  • Заваріть м’яту окропом. Дайте їй настоятися 10-15 хвилин.
  • Закип’ятіть воду в каструлі. Висипте в неї заморожені ягоди, цукор, м’яту, корицю.
  • Доведіть до кипіння каструлю ще раз. Вимкніть вогонь. Дайте напою настоятися 3-4 години, процідіть його через сито, налити в глечик.

Компот з чорної смородини на зиму

Як приємно взимку відкрити баночку компоту з чорної смородини і на мить повернутися в літо. Крім приємних ностальгічних спогадів, який пробуджує цей напій, варто також відзначити його корисні властивості.

Компот з чорної смородини єдиний зберігає вітамін С в процесі консервації. Це можливо завдяки присутності в ягоді дубильних речовин.

Зима і весна — найскладніший період для організму, коли ми відчуваємо гострий дефіцит вітамінів. Фрукти і ягоди на прилавках супермаркетах довіри не вселяють. Деякі з них вельми апетитно виглядають, але їх натуральність викликає багато питань. Для того, щоб плоди благополучно дісталися в наші широти з жарких країн, їх напихають хімією, яка навряд чи може бути корисною, так і продукція вітчизняних виробників розгубила з часом весь набір цілющих властивостей.

Самий “смачний” і корисний спосіб наситити організм життєво важливими речовинами пригостити його компотом з чорної смородини, який був дбайливо зварений влітку.

Важливий факт: не Можна варити компот в алюмінієвій каструлі. Кислоти, що містяться в смородині вступають в реакцію з металом, шкідливі сполуки отримані в результаті реакції, потрапляють в готовий напій. Крім цього, під час варіння в алюмінієвому посуді ягоди втрачають практично всі вітаміни і мінеральні речовини.

Наведемо найсмачніший рецепт компоту з чорної смородини на зиму.

Рецепт компоту з чорної смородини на зиму

Інгредієнти

  • 1 кг чорної смородини;
  • 2 літри води;
  • 500 гр. цукру.

Приготування

  • Ретельно промийте смородину. Переберіть ягоди. Для консервування краще використовувати смородину середнього розміру, великі ягоди будуть лопатися.
  • Заповніть простерилизованную 3-х літрову банку наполовину смородиною.
  • Налийте в банку окріп, слідкуйте, щоб вода лилася на ягоди, а не на стінки банки. Дайте настоятися компоту 10 міну. У воді, що залишилася стерилізуйте кришки.
  • Через сито або спеціальну кришку з отворами злийте воду з банки в каструлю, поставте її на вогонь. Доведіть її до кипіння, додайте цукор.
  • Повторно залийте банку цукровим сиропом і швидко загорніть кришкою.
  • Переверніть банку, щоб перевірити герметичність.
  • Залиште банку остигати в перевернутому вигляді.

 

Спробуйте нові рецепти:

Загрузка...