Компот з фейхоа на зиму – 8 смачних і корисних рецептів

В компоті з фейхоа зберігаються всі корисні речовини, які містяться в плодах. У зимовий час напій допомагає при авітамінозі, простудних захворюваннях і анемії. Пропонуємо найкращі рецепти компоту з фейхоа на зиму.

Базовий рецепт

Компот володіє приємним ароматом і містить велику кількість вітамінів. Напій приносить неоціненну користь людям із серцевими захворюваннями.

Інгредієнти:

  • цукор – 320 г;
  • фейхоа – 550 г;
  • лимонна кислота – 1 / 3 ч. ложки;
  • вода – 2650 мл.

Приготування:

  • Поставити стерилізуватися банки.
  • У воду насипати цукор. Закип’ятити і варити 3 хвилини. Помістити промиті ягоди. Для приготування використовуйте м’які плоди, які не мають пошкоджень. Закип’ятити і варити 6 хвилин.
  • Насипати лимонну кислоту. Перемішати. Перекласти плоди в банки. Залити сироп. Накрити кришками і закатати.

З додаванням яблук

Напій з фейхоа і яблук допоможе зміцнити організм, позбутися втоми і стресу.

Важливо знати! Не знімайте шкірку з фейхоа! У її складі міститься велика кількість корисних речовин, ніж у плодах.

Інгредієнти:

  • вода – 420 мл;
  • цукор – 210 г;
  • лимон – 2 гуртка;
  • солодкі яблука – 2 шт.;
  • фейхоа – 550 р.

Приготування:

  • У промитих плодів фейхоа зрізати краї. Обрізати потемніння на шкірці. Помістити у воду.
  • Нарізати яблука. Видалити насіння. Помістити в каструлю. Закип’ятити. Вогонь поставити на мінімум. Насипати цукор. Розмішати. Варити 25 хвилин. Закинути лимонні дольки.
  • Перекласти фрукти в банки. Залити в ємності сироп і закатати.

Як зварити з обліпихою

Компот має незабутнім смаком і приємним ароматом. Фейхоа наситить організм йодом, яблука – залізом, а обліпиха – безліччю корисних речовин. Компот допоможе підвищити імунітет у зимовий період.

Інгредієнти:

  • лимонна кислота – 0,5 ч. ложки;
  • фейхоа – 950 г;
  • яблуко – 950 г;
  • вода – 4800 мл;
  • цукор – 320 г;
  • обліпиха – 320 р.
Дивіться також:  Як варити компот з сухофруктів? 6 рецептів приготування смачного компоту

Приготування:

  • Нарізати яблука. Видалити насіння. Зрізати краї фейхоа і розрізати навпіл. Перебрати обліпиху. Не використовуйте пошкоджені і зіпсовані ягоди.
  • Фейхоа залити водою. Закип’ятити. Насипати цукор. Додати яблучні дольки. Варити 5 хвилин. Помістити обліпиху. Проварити 12 хвилин. Насипати лимонну кислоту. Перемішати.
  • Розлити по підготовленим банкам. Закатати.

Компот з фейхоа і граната

Найпростіше зварити узвар в каструлі. З зерен граната ретельно видаліть шкірку і внутрішню плівку, так як навіть маленькі шматочки можуть зіпсувати компот своєю гіркотою.

Інгредієнти:

  • фейхоа – 220 г;
  • вода – 750 мл;
  • айва – 60 г;
  • цукор – 210 г;
  • гранат – 60 г зерен.

Приготування:

  • Зрізати з ягід краю. Обрізати потемніння на поверхні плодів. Айву нарізати. Часточки потрібні середнього розміру. Відокремити зерна грана. Помістити в каструлю. Залити водою.
  • Закип’ятити. Насипати цукор. Варити 7 хвилин.
  • Розлити по підготовленим ємкостей і закатати.

Корисний напій з айвою

Для здоров’я корисно вживати фейхоа в свіжому вигляді, але сезон плодів короткий. Тому рекомендуємо зварити корисний компот, який буде радувати вас своїм смаком круглий рік.

Інгредієнти:

  • фейхоа – 750 г;
  • цукор – 750 г;
  • японська айва – 750 р.

Приготування:

  • Закип’ятити воду. Нарізати великими шматками айву. Зрізати краї з фейхоа. Нарізати часточками.
  • Викласти в простерилізовані банки. Залити окропом. Настояти 2 години.
  • Злити в каструлю рідина. Насипати цукор. Варити до повного розчинення кристалів. Залити сиропом фрукти. Закатати.

На зиму без стерилізації

Використовуйте банки з закруткою. Стерилізуйте ємності і кришки перед тим як розміщувати плоди.

Інгредієнти:

  • цукор – 260 г;
  • фейхоа – 310 г;
  • вода – 600 мл

Приготування:

  • Зрізати краї з плодів. Обрізати потемніння на шкірці. Розрізати. Розкласти в підготовлені банки.
  • Закип’ятити воду. Залити плоди. Закрутити кришки. Перевернути банки і вкрити ковдрою. Залишити на 4 години.
Дивіться також:  Коктейль Дайкірі (Daiquiri) – 6 рецептів приготування в домашніх умовах

Компот з фейхоа з мандаринами

Створіть атмосферу свята за допомогою насиченого запаху фруктів. Мандарини допоможуть зробити яскравіше смак головного компонента напою.

Інгредієнти:

  • цукор – 2,5 склянки;
  • фейхоа – 450 г;
  • лимонна кислота – 0,5 ч. ложки;
  • вода – 2500 мл;
  • мандарини – 3 шт.

Приготування:

  • Для компоту не використовуйте перезрілі і зелені плоди фейхоа. Обріжте з двох сторін кінці. Зніміть шкірку з мандаринів і розділіть на часточки.
  • Помістіть у воду ягоду. Проваріть 5 хвилин. Додайте мандаринові часточки. Насипте цукор. Варити до розчинення кристалів. Насипати лимонку. Перемішати і розлити по банках. Закатати.
  • Ємність перевернути. Накрити товстим пледом. Залишити в такому положенні на два дні.

Рецепт з лимоном

Порадуйте себе в зимові вечори дивно ароматним напоєм, який допоможе зміцнити організм, додасть бадьорості і сил.

Інгредієнти:

  • вода – 2300 мл;
  • цукор – 210 г;
  • лимон – 1 шт.;
  • фейхоа – 550 р.

Приготування:

  • Закип’ятити воду. Насипати цукор і варити 4 хвилини.
  • Нарізати лимон. Промити фейхоа. Зрізати «попки» і потемніння на шкірці.
  • Помістити в сироп фейхоа. Варити 7 хвилин. Додати лимон. Варити 2 хвилини.
  • Щільно перекласти в ємності фейхоа. Залити сиропом. Лимонні часточки викласти зверху. Закрутити кришки.
  • Банки перевернути. Вкрити ковдрою і залишити в такому положенні на добу. Зберігати компот можна 2 роки.

З пелюсток чайної троянди

Щоб надати напою особливий смак, вибирайте сорти чайних троянд яскравих відтінків. Перед вживанням рекомендується настояти напій два місяці.

Інгредієнти:

  • фейхоа – 330 г;
  • вода – 3100 мл;
  • висушені пелюстки чайних троянд – 17 г;
  • цукор – 2 склянки;
  • стиглого зерна граната – 1,5 склянки.

Приготування:

  • Промивати фейхоа рекомендується окропом. Викласти в банки. Додати зерна граната.
  • Закип’ятити воду. Залити в банки. Через 3 хвилини перелити рідину в каструльку. Закип’ятити. Насипати цукор і проварити 5 хвилин.
  • Залити сиропом фрукти. Викласти пелюстки. Закрутити кришки. Перевернути ємності. Вкрити ковдрою. Залишити на 2 дні. З користю для здоров’я напій можна вживати протягом 4 місяців.
Дивіться також:  Кава по-віденськи – 7 рецептів, як приготувати і красиво подати на стіл