Конвертики з лаваша – 7 рецептів приготування

Конвертики з лаваша – страва, схожа на пиріжки з начинкою. Але вони готуються набагато швидше і простіше, адже не треба заводити тісто і пекти в духовці. Закуску можна зробити з різними начинками і подавати до чаю або на обід в якості головної страви.

Прості конвертики з лаваша з сиром

Вам знадобиться:

  • часникові часточки – 4 шт.;
  • два пучка кінзи;
  • два тонких лаваша;
  • майонез – 0,2 кг;
  • сир – 300 р.

Як зробити сирні конвертики:

  • Натираємо шматочки сиру на тертці з великими ланками.
  • Очищені зубчики часнику продавлюємо через прес.
  • Дрібно рубаємо промиту кінзу. З’єднати всі підготовлені продукти, налити майонез і перемішати.
  • Ріжемо кожен лаваш на 4 частини. У кожну з частин кладемо отриману начинку і звертаємо тісто у вигляді конвертика.
  • Розтоплюємо на сковороді шматочок вершкового масла, викладаємо туди вийшли конвертики і смажимо їх з кожного боку до появи хрусткої скоринки.
  • Ось така швидка, легка і дуже смачна закуска у нас вийшла.

Загрузка...

Рецепт приготування з сиром і зеленню

Що потрібно взяти:

  • сир – 0,25 кг;
  • стрілки цибулі зеленої – 4 шт.;
  • щіпка солі;
  • сир – 50 г;
  • два лаваша;
  • часточка часнику;
  • бринза – 40 г;
  • підлога пучка петрушки;
  • мелений перець – 2 р.

Готуємо конвертики з сиром:

  • Дрібно шаткуємо промиті петрушку і зелений лук.
  • Видаляємо з зубчики часнику лушпиння і продавлюємо його в кашку.
  • Обробляємо сир на тертці і змішуємо з сиром і бринзою в широкій мисці.
  • Розминаємо в однорідну масу з допомогою виделки.
  • Насипаємо рубану зелень, чорний перець, часник, трохи солі і перемішуємо.
  • Розрізаємо лаваш на смужки товщиною 10 см, на кінці яких повинен бути трикутний зріз.
  • Кладемо начинку в кінець смужки і формуємо трикутний конвертик.
  • Викладаємо їх на нагріту суху сковороду і смажимо до появи скоринки, потім перевертаємо на інший бік.
  • Такий варіант страви можна подавати на сніданок до чаю.
Спробуйте також:  Свинина на сковороді - 12 рецептів, як смачно приготувати відбивні, піджарку, стейк і т. д.

Смажені конвертики з ковбасою і сиром

Основні продукти:

  • рослинна олія;
  • ковбаса копчена – 4 кружечка;
  • лаваш тонкий – 2 аркуша;
  • плавлений сир пластинками – 8 шт.

Рецепт з сиром і ковбасою покроково:

  • Один лаваш розрізаємо вздовж на дві половинки.
  • Кладемо на нього сирну платівку в центральну частину ближче до правої чи лівої сторони тесту.
  • На викладаємо сир ковбасний гурток і закриваємо її другим квадратиком сиру.
  • Загортаємо у вигляді квадратного конверта навколо сиру.
  • Таким чином у нас вийшло 4 порції. Вантажимо їх на розпечену сковороду з маслом і смажимо з обох боків до коричневої скоринки.
  • За цей час сир всередині розплавиться і начинка вийде дуже соковитою і ніжною.
  • Якщо вам не подобається ковбаса, можна зробити конвертики з лаваша з сиром і шинкою. Вийде ще смачніше.

Ситна закуска з куркою

 

 

Компоненти рецепту:

  • щіпка солі;
  • дві маленькі цибулини;
  • два лаваша;
  • два шматочки курячого філе;
  • щіпка чорного меленого перцю;
  • цукровий пісок – 8 г;
  • сметана – 150 г;
  • оцет – 5 р.

Алгоритм дій:

  • Рубаємо промите куряче м’ясо невеликими квадратиками і закладаємо в глибоку чашу.
  • Зверху насипаємо сіль, можна додати сушений кріп, мелений перець і сушену петрушку для пряного аромату.
  • Наливаємо трохи олії і залишаємо птицю маринуватися протягом 15 хвилин.
  • Ріжемо очищені цибулини тонкими смужками, зсипаємо в іншу миску насипаємо дрібку солі, цукор, наливаємо воду і оцет. Відставте посуд в сторону на 10 хвилин, потім промийте під краном і висушіть.
  • Обсмажуємо курку в соусі на теплій сковороді до появи рум’яної скоринки.
  • На середину пласта лаваша викладаємо ще теплу курку, цибулю і сметану. При бажанні можна додати мариновані огірки або квашену капусту.
  • Звертаємо тісто у вигляді конверта й обсмажуємо на сухій прогрітій сковороді.
Спробуйте також:  Тісто для вареників - 9 рецептів

 

Конвертики з лаваша з яйцем і цибулею

Необхідні продукти:

  • пучок зеленої цибулі;
  • чотири тонких лаваша;
  • яйця – 3 шт.;
  • рисова крупа – 100 р.

Поетапне приготування:

  • У двох каструлях окремо ставимо варитися рис і курячі яйця.
  • Для 100 грамів рису знадобиться 600 мл води. Чекаємо, поки рідина закипить, варимо продукт 20 хвилин при слабкому вогні. Коли рис приготується, прибираємо воду, а сам рис викладаємо в чашку.
  • Остуджуємо сварившиеся яйця, видаляємо шкірку і ріжемо білки з жовтками ріжемо на дрібні шматочки.
  • Кришимо ножем промитий зелений лук.
  • Пересипаємо яйця з цибулею до рису, додаємо сіль за смаком і чорний перець. Всі перешиваємо.
  • Кожен лаваш розрізаємо ножем на 4 частки. Закладаємо в них начинку і формуємо пиріжок конвертиком.
  • Залишилося обсмажити по одній хвилині з кожного боку при слабкому нагріванні.

 

Готуємо з м’ясним фаршем

Вам знадобиться:

  • прянощі за смаком;
  • м’ясний фарш – 0,4 кг;
  • сіль за смаком;
  • цибуля зелена – 40 г;
  • упаковка лаваша;
  • олія для обсмажування;
  • три яйця.

Інструкція по приготуванню:

  • Дрібно рубаємо стрілки зеленої цибулі і додаємо їх в тарілку з фаршем.
  • Насипаємо сіль і будь-які прянощі за смаком.
  • В окрему чашку виливаємо сирі яйця, насипаємо щіпку солі і збиваємо масу віночком.
  • Додайте до м’ясної начинки трохи чорного перцю і перемішайте.
  • Лаваш нарізати на пластинки розміром 15:15 див.
  • Покладіть в центр начинку і розмажте її по тесту, не торкаючись країв.
  • Поверніть шматок лаваша навпіл два рази.
  • Кожен конвертик занурюємо в чашку зі збитими яйцями і кладемо на прогріту сковороду з налитим маслом.
  • Обсмажуємо з кожного боку до появи красивою золотистої скоринки, яку дають збиті яйця.
  • Подавайте ласощі з томатним соусом або гірчицею.
Спробуйте також:  Гарбуз, запечений в духовці - 10 рецептів приготування

Варіант закуски з крабовими паличками

Склад рецепта:

  • плавлений сир – 200 г;
  • щіпка солі;
  • палички крабові – 120 г;
  • олія соняшникова – 0,1 л;
  • сирі яйця – 2 шт.;
  • лаваш – 2 шт.

Готуємо страву покроково:

  • Видаляємо з паличок плівку і ріжемо на маленькі кубики.
  • Виливаємо в чашку розбиті яйця, насипаємо сіль і виделкою збовтуємо до появи легкої пінки.
  • Кожну корж ріжемо на 2 половинки.
  • На поверхню пластинок намазуємо плавлений сир.
  • В центр викладаємо подрібнені крабові палички.
  • Звертаємо тісто конвертиком і завантажуємо їх швом вниз на сковорідку, попередньо зануривши в яєчну масу.
  • Не забудьте налити соняшникову олію.
  • Залишилося посмажити ароматні пиріжки до рум’яної скоринки. Тепер можна насолоджуватися чудовим смаком.

Загрузка...