Коржики з сиром на кефірі на сковороді – 8 смачних рецептів приготування

Коржики з сиром на кефірі на сковороді – це смачне тісто з приємним сирним присмаком. Тісто для коржів легко замісити на дріжджах або просто на воді, але ми будемо використовувати кефір, який надає випічці особливу ніжність. Подавати такі коржі можна в гарячому або холодному вигляді.

Коржики з сиром на кефірі на сковороді

Смажені коржики з сиром – це відмінний вибір для тих, у кого немає часу на приготування складних страв. Тісто на кефірі замішується швидко, коржі обсмажуються протягом 15 хвилин, а в результаті виходить дуже смачна і ситна випічка.

Інгредієнти:

  • 320 мл кефіру;
  • за ч. л. розпушувача і цукру;
  • 365 г борошна;
  • підлогу ч. ложки солі;
  • 160 г сиру.

Спосіб приготування:

  • Кисломолочний напій будь-якої жирності виливаємо в миску, трохи прогріваємо, всипаємо гранули солі, цукру і розпушувач.
  • Потім додаємо подрібнений на крупній тертці сир і борошно, розмішуємо до однорідності.
  • З тіста ліпимо кілька колобків розміром з великий мандарин. З кожного колобка робимо коржик товщиною від 3 до 5 мм.
  • Розігріваємо сковороду. Масло можна не лити зовсім або використовувати в малій кількості. Кладемо корж і під кришкою обсмажуємо з двох боків до рум’янцю.

З додаванням в начинку зелені і часнику

Апетитні коржі можна приготувати не тільки з сиром, але і додати в начинку інші інгредієнти, наприклад, зелень і прянощі, – виходить дуже смачно і пікантно.

Інгредієнти:

  • 320 мл кефіру;
  • по пол ч. ложки солі і соди;
  • ч. ложка підсолоджувача;
  • 420 г борошна.

Для начинки:

  • будь-яка зелень;
  • три часникового зубчики;
  • 155 г сиру «Адигейського»;
  • 155 г осетинського сиру (Сулугуні, Бринза).

Спосіб приготування:

  • У ємність вливаємо кислий напій, насипаємо всі сухі інгредієнти і замішуємо м’яке тісто. Накриваємо його рушником і даємо час відпочити.
  • Для начинки змішуємо перетертий сир, пропущений через прес пряний овоч і зелень.
  • Тісто ділимо на рівні шматочки вагою приблизно в 60 р. З кожного робимо коржик, по центру якої кладемо ложку начинки. Беремо краю і защипуємо їх в середині, трохи приминаючи руками і злегка розплющуючи.
  • Тепер залишилося тільки посмажити коржі з двох боків до рум’яності.
Дивіться також:  Тісто для сосисок у тісті – 9 рецептів намешивания

Як зробити шинкою

Коржі з начинкою – це завжди смачно, а головне, швидко. Таку апетитну випічку можна подати на сніданок, до обіду або вечері. Пропонуємо вам рецепт з начинкою з сиру та шинки.

Інгредієнти:

  • чашка кислого напою;
  • по 0,5 ч. ложки соди, солі і піску;
  • 180 г сиру;
  • 180 г тертої шинки;
  • дві чаші борошна.

Спосіб приготування:

  • Кефір змішати з содою, сіллю і цукром. Сир можна змішати з шинкою, а краще покласти його прямо в тісто – так буде смачніше. Вводимо борошно і все добре перемішуємо.
  • На заготівлі викладаємо шинку, скріплюємо їх краї, трохи розкачуємо і обсмажуємо коржі з сиром і шинкою з двох сторін.

Смачні коржики з сиром і ковбасою

Смачні коржі можна приготувати не тільки з шинкою, але і з будь-ковбасою.

Інгредієнти:

  • склянку жирного кефіру;
  • 155 г сиру;
  • 210 г вареної ковбаси;
  • по пол ч. ложки солі, соди і цукру;
  • 385 г борошна;
  • зелень.

Як посмажити коржі:

  • Сир і ковбасу тремо на крупній тертці, зелень подрібнюємо.
  • У миску ллємо кислий напій, засипаємо всі сухі інгредієнти, а також кладемо ковбасу, сир і зелень. Змішуємо склад, прикриваємо рушником і відставляємо в сторону на півгодини.
  • Потім тісто ділимо на кілька колобків, кожен кульку катаємо в коржик і смажимо на невеликій кількості олії до рум’яності.

З сиром

З сиру легко зробити апетитні сирники або ліниві вареники. А можна побалувати своїх близьких смачними коржиками.

Завдяки кефіру тісто виходить м’яким і повітряним.

Інгредієнти:

  • пачка сиру;
  • 160 мл кефіру;
  • 155 г сиру;
  • дві ложки борошна;
  • два яйця;
  • ч. ложка соди;
  • пучок кропу.

Спосіб приготування:

  • У миску кладемо перетертий сир, продукти змішуємо звичайною виделкою.
  • Потім вбиваємо яйця, вливаємо кефір разом з содою і дрібкою солі, засипаємо борошно і рубану зелень. Змішуємо.
  • З тіста робимо коржі і смажимо їх на сковороді.
Дивіться також:  Сальтисон з свинячої голови – 7 рецептів, як зробити в домашніх умовах

Готуємо з картоплею

Радимо приготувати коржики з сиром і картоплею. Таку випічку багато подають замість хліба.

У тісто допустимо покласти будь-які спеції і приправи, які додадуть страві особливу «родзинку».

Інгредієнти:

  • 155 г сиру;
  • 155 мл кислого напою;
  • чотири картоплини;
  • 380 г борошна;
  • по пол ч. ложки соди і солі;
  • будь-яка зелень (можна взяти кінзу);
  • 35 г масла топленого.

Спосіб приготування:

  • Першим ділом відварюємо картоплю. Потім за допомогою блендера подрібнюємо його. Змішуємо з рубаною зеленню і пропущеним через тертці сиром.
  • У кефір засипаємо сіль і соду, кладемо трохи розтопленого масла і вводимо борошно, змішуємо і отримуємо м’яке, повітряне тісто.
  • З нього робимо круглі заготовки. У середину кожного кладемо начинку, скріплюємо по центру краї тіста і знову розгортаємо порції коржами.
  • Смажимо під закритою кришкою до рум’яного кольору.

Грузинська коржик з сиром на сковороді

Коржик з сиром, або хачапурі, в Грузії є традиційною стравою, яку готують на мацоні і місцевому сирі.

Кисломолочний мацоні можна замінити кефіром, а ось що робити, якщо немає імеретинського сиру? Можна замінити його Сулугуні або поекспериментувати, додавши інші види сирів. Наприклад, Бринзу і Моцарелу.

Інгредієнти:

  • 585 г борошна;
  • чашка кислого напою;
  • одне яйце;
  • дві ложки олії;
  • по половині ч. ложки солі та піску;
  • підлогу ч. ложки соди;
  • за 155 г Сулугуні, Бринзи і Моцарелли.

Спосіб приготування:

  • У ємність розбиваємо яйце і збовтуємо його разом з солоними і солодкими гранулами. Після, ллємо олію і кисломолочку будь-якої жирності, висипаємо соду і заважаємо.
  • Вводимо в рідку масу борошно, розмішуємо і отримуємо гладке тісто. Накриваємо і відставляємо в сторону на 45 хвилин.
  • Для начинки беремо три види сиру, натираємо їх на тертці і змішуємо. При бажанні можна додати рубану кинзу. Подрібнені шматочки сиру повинні бути м’якими і маленькими, так як тверді можуть порвати тісто.
  • Ділимо його на рівні шматочки, кожен перетворюємо в коржик. У центр заготовки кладемо начинку – чим більше, тим соковитіше. Защипуємо краю майбутніх хачапурі, злегка розкачуємо їх і смажимо на розігрітій сковороді. В процесі обсмажування прибираємо зайву осыпающуюся борошно, інакше вона буде пригорати і диміти.
  • Готові коржі змащуємо топленим маслом і складемо стопкою.
Дивіться також:  7 рецептів люля-кебаб на шампурах: свинина, курка, яловичина

Самий швидкий рецепт без масла

Як правило, коржі з сиром обсмажуються без масла або з його малою кількістю. Але якщо ви противник усього смаженого, то таку закуску легко спекти і в духовці. Коржі можна приготувати просто з сиром або урізноманітнити начинку іншими продуктами.

Інгредієнти:

  • 380 г борошна;
  • по пол ч. ложки соди і солі;
  • плавлений сирок;
  • ч. ложка солодкого піску;
  • 135 г голландського сиру;
  • 215 мл кефіру.

Спосіб приготування:

  • Напій злегка прогріваємо і розмішуємо в ньому соду. Чекаємо на п’ять хвилин. Як тільки на поверхню спливуть бульбашки, висипаємо сіль, підсолоджувач і два види сиру, які потрібно заздалегідь подрібнити на тертці.
  • Тепер порційно вводимо борошно і замішуємо гладке тісто. Прикриваємо його і залишаємо на 20 хвилин.
  • Ділимо заготовку на три частини, кожну катаємо в «ковбаску». Ріжемо їх на шматочки товщиною не більше трьох міліметрів і вже з них катаємо коржі.
  • Викладаємо порції на деко з пергаментом, проколюємо виделкою, змащуємо збитим жовтком і випікаємо 15 хвилин (температура – 180 °С).

Коржики з сиром зберігаються близько доби, але якщо загорнути їх у плівку або фольгу і покласти в холодильник, то термін зберігання випічки триватиме до тижня.