Коржики з сиром на кефірі на сковороді – 8 смачних рецептів приготування

Коржики з сиром на кефірі на сковороді – це смачне тісто з приємним сирним присмаком. Тісто для коржів легко замісити на дріжджах або просто на воді, але ми будемо використовувати кефір, який надає випічці особливу ніжність. Подавати такі коржі можна в гарячому або холодному вигляді.

Коржики з сиром на кефірі на сковороді

Смажені коржики з сиром – це відмінний вибір для тих, у кого немає часу на приготування складних страв. Тісто на кефірі замішується швидко, коржі обсмажуються протягом 15 хвилин, а в результаті виходить дуже смачна і ситна випічка.

Інгредієнти:

  • 320 мл кефіру;
  • за ч. л. розпушувача і цукру;
  • 365 г борошна;
  • підлогу ч. ложки солі;
  • 160 г сиру.

Спосіб приготування:

  • Кисломолочний напій будь-якої жирності виливаємо в миску, трохи прогріваємо, всипаємо гранули солі, цукру і розпушувач.
  • Потім додаємо подрібнений на крупній тертці сир і борошно, розмішуємо до однорідності.
  • З тіста ліпимо кілька колобків розміром з великий мандарин. З кожного колобка робимо коржик товщиною від 3 до 5 мм.
  • Розігріваємо сковороду. Масло можна не лити зовсім або використовувати в малій кількості. Кладемо корж і під кришкою обсмажуємо з двох боків до рум’янцю.