Корнуэльский яблучний пиріг – 6 рецептів, як спекти традиційний англійський пиріг

Багато хто думає, що корнуэльский яблучний пиріг – це звичайний яблучний десерт. Насправді за смаковими якостями він зовсім несхожий на шарлотку. Ласощі виходить повітряний, м’яке, ароматне.

Корнуэльский яблучний пиріг — історія походження

Англійські майстри зарекомендували себе за багато століть майстерними кулінарами. Вони навчилися готувати безліч смачних пирогів. Особливим виходить корнуэльский пиріг з яблуками.

У середні століття дружини рудокопів, які проживали в південно-західній Англії в регіоні Корнуолл, готували для своїх чоловіків смачну і ситну випічку. Рудокопи, які видобували у шахтах олово, в перервах могли поласувати смачним пирогом.

Корнуэльцы славляться різноманіттям випікає тістечка, які відрізняються формами, начинками і тестом. Найпоширеніший – яблучний варіант.

Класичний рецепт англійської яблучного пирога

Спекти корнуэльский яблучний пиріг не складе труднощів, якщо слідувати простим рекомендаціям.

Інгредієнти:

  • яблуко – 650 г;
  • жовток – 3 шт.;
  • білок – 3 шт. холодний;
  • вершкове масло – 230 г;
  • сметана – 125 мл;
  • розпушувач – пакет;
  • сіль;
  • цукор – 160 г;
  • коричневий цукор – 1 ст. ложка;
  • ванільний цукор – 2 пакетика;
  • борошно – 260 р.

Як готувати:

  • Масло прогріти. Насипати цукровий пісок білий і ванільний. Перемішати.
  • Влити жовтки і збити. Додати сметану, потім борошно. Збити.
  • Додати розпушувач. Розмішати.
  • Трохи підсолити білки. Збити. Маса повинна стати щільною. Перемістити в тісто. Перемішати.
  • Помістити у форму. Діаметр підійде 23 сантиметри.
  • Очистити яблука. Нарізати тонкими часточками. Щільно розмістити їх по всій поверхні тіста, опуклою стороною вгору. Присипати коричневим цукром.
  • Духова шафа прогріти. Запікати 45 хвилин (180 градусів).

Щоб білки перетворилися на густу масу з білосніжним відтінком, відповідально підходите до чистоти посуду. Ємність повинна бути чиста і суха. Віночки не повинні містити частинок жиру і вологи.

Дивіться також:  Тісто на вафлі – 9 рецептів тіста для вафель вафельниці

Як спекти в мультиварці?

Порадуйте себе шедевром англійської кухні, приготувавши яблучний пиріг в мультиварці.

Інгредієнти:

  • вершкове масло – 210 г;
  • розпушувач – 1 ст. ложка;
  • цукрова пудра;
  • сіль;
  • яблуко – 370 г;
  • сметана – 130 мл;
  • борошно – 260 шт.;
  • жовток – 3 шт.;
  • ванілін – 2 г;
  • цукровий пісок – 140 г;
  • білок – 3 шт.

Як готувати:

  • В розтоплену масляну масу насипати ванілін. Підсолодити. Збити. Влити жовтки. Залити сметану, додати борошно. Розмішати. Насипати розпушувач. Міксером збити.
  • Підсолити білки. Збити. Ложкою частинами помістити в тісто. Перемішати. Перемістити до чашу приладу.
  • Нарізати очищені яблука. Щільно укласти в тісто по всій поверхні.
  • Помістити в каструлю. Вибрати програму «Випічка». Таймер рекомендується виставити на 70 хвилин.
  • Охолодити і присипати пудрою.

З волоськими горіхами

Якщо хочете зробити англійську яблучний пиріг більш оригінальним і незабутнім, спробуйте приготувати його з горішками.

Інгредієнти:

  • борошно – 260 г;
  • сметана – 110 мл;
  • розпушувач – 1 ч. ложка;
  • яблука кислі – 4 шт.;
  • мелена кориця – 2 ч. ложки;
  • волоські горіхи – 95 г;
  • вершкове масло м’яке – 230 г;
  • цукор – 140 г;
  • ванільний екстракт – 1 ч. ложка;
  • жовток – 3 шт.;
  • білок – 3 шт.

Як готувати:

  • На лист висипати горіхи. Помістити в духову піч і підсушити. Буде потрібно 15 хвилин і температура 100 градусів. Остудити і подрібнити.
  • Збити масло. Насипати цукор. Перемішувати до повного розчинення кристалів.
  • Влити сметану. Додати жовтки. Ввести екстракт ванілі. Перемішати. Насипати борошно, потім додати розпушувач. Збити.
  • Білки знадобляться стійкої білої маси. Для чого їх збивають з невеликою кількістю солі. Малими порціями ввести білу масу в тісто.
  • У заздалегідь підготовлену форму перемістити тісто. Діаметр 20 сантиметрів.
  • Нарізати очищені яблука. Часточки зовнішньою стороною розкласти в тісто, викладаючи їх якомога щільніше.
  • Посипати поверхню корицею і порубаними горіхами. Відправити запікатися в духову шафу. Режим 180 градусів. Буде потрібно близько 45 хвилин.
Дивіться також:  Оладки з яблуками -6 рецептів, як приготувати пишні та смачні оладки

Готуємо з цедрою лимона або апельсина

Для приготування можна використовувати будь-яку цедру за бажанням або апельсинову і лимонну суміш.

Інгредієнти:

  • рослинна олія – 6 ст. ложок;
  • цукор – 1,3 гуртки;
  • м’ята – 6 м;
  • лимонна цедра – 5 м;
  • борошно – 320 г;
  • яйце – 3 шт.;
  • яблуко – 3 шт.;
  • ванілін – 11 г;
  • розпушувач – 11 р.

Як готувати:

  • Підсолодити яйця. Розмішати. Додати розм’якшене масло. Покласти м’яту і лимонну цедру. Насипати розпушувач. Перемішати. Додати ванілін. Засипати борошно. Збити. Викласти у форму.
  • Нарізати заздалегідь очищені яблука. Підготовленими часточками прикрасити поверхню заготовки.
  • Запікати в прогрітій духовий печі 30 хвилин. Режим рекомендується використовувати 180 градусів.

Корнуэльский яблучний пиріг з корицею

Англійське ласощі по достоїнству оцінять домашні кулінари.

Інгредієнти:

  • мелена кориця – 0,5 ч. ложки;
  • яблуко – 470 г;
  • яйця – 3 шт.;
  • борошно – 260 г;
  • цукор – 160 г;
  • вершкове масло – 230 г;
  • сметана – 110 мл;
  • сода – 1 ч. ложка гашеної;
  • екстракт ванілі – 1 ч. ложка.

Як готувати:

  • Прогріти масло до рідкого стану, не доводячи до кипіння. Підсолодити. Додати екстракт ванілі. Влити жовтки, потім сметану. Насипати борошно і соду. Збити.
  • Підсолити білки. Перелити в чашу міксера. Збити. Помістити в тісто. Насипати корицю. Перемішати.
  • Очистити яблука, нарізати.
  • Перелити тісто у форму. Яблучні дольки розкласти по поверхні заготовки. Запікати 35-40 хвилин. Режим 180 градусів.
  • Остудити. Посипати корицею.

Щоб вийшов справжній англійський пиріг, яблучні дольки необхідно викладати щільно один до одного.

Красива подача до столу

Пишне англійське ласощі виходить оригінальним і красивим завдяки особливому розподілу по поверхні яблучних часточок.

Щоб пиріг виглядав апетитніше можна:

  • посипати поверхню цукровою пудрою;
  • викласти на поверхні подрібнені горішки;
  • присипати корицею.
Дивіться також:  Фруктова нарізка – 6 рецептів та оформлень на святковий стіл

Відмінною прикрасою послужать сезонні ягоди. Пиріг легко можна перетворити в торт, якщо промазати поверхню розтопленим шоколадом.

Поради

  • Якщо не хочете, щоб випічка вийшла сирої, необхідно ставити тільки в прогрітий духова шафа.
  • Якщо пиріг ще сира всередині, а поверхня початку підгоряти – укрийте фольгою. Якщо у господарстві фольга закінчилася, можна зверху поставити деко.
  • Щоб яблука в процесі приготування не втратили соковитість, присипайте їх цукровим піском.
  • Відділення білків від основної маси яєць дозволяє зробити десерт пишним і повітряним.