Королівський пиріг з сиром – 5 рецептів приготування

Королівський пиріг з сиром – смачне і просте у приготуванні блюдо на основі ніжною сирної начинки, покритий подвійним шаром піщаної крихти. Дивовижний вершковий смак та тонкий аромат не залишать байдужим навіть запеклого гурмана. А додавання яблучних часточок, апельсинової цедри або карамболи лише поліпшить смаковий контраст десерту.

Королівський пиріг з сиром в духовці

Королівський пиріг з сиром готується в духовці протягом години.

Інгредієнти для пісочного тіста:

  • борошно пшеничне (150 г);
  • цукровий пісок (1/2 склянки);
  • масло коров’яче (100 г);
  • розпушувач (15 г).

Інгредієнти для начинки:

  • сир сухий, жирний (0,5 кг);
  • яйця курячі (3 шт.);
  • сметана (200 г);
  • цукровий пісок (1/2 склянки);
  • ванілін.

Приготування:

  • Розм’якшене коров’яче масло розтирається з цукровим піском.
  • Пшеничне борошно з’єднується з розпушувачем, додається до цукрово-масляного складу. Інгредієнти замішуються вручну до отримання піщаної крихти. Тісто готове.
  • Сир з’єднується зі сметаною і яєчними жовтками. Суміш збивається блендером.
  • Білки збиваються з цукровим піском до отримання пишної піни і додаються до сирної маси. Інгредієнти для начинки акуратно перемішуються.
  • Форма для випічки на 2/3 наповнюється пісочної крихтою. Зверху-начинку і посипається частина тесту.

Королівський сирний пиріг ставиться в розігріту духовку на півгодини при температурі 180 градусів. Після появи золотистої скоринки десерт залишають остигати у відкритому і вимкненому духовій шафі.

З додаванням яблук

 

Спекти пиріг в духовці можна також з додаванням яблук. Виходить ніжний кисло-солодкий десерт, смаковий контраст якого посилюється за рахунок фруктово-сирної начинки.

Інгредієнти:

  • борошно пшеничне (400 г);
  • масло коров’яче вершкове (250 г);
  • сир (400 г);
  • яблука кислого сорту (3-4 шт.);
  • яйця курячі (5 шт.);
  • цукровий пісок (330 г);
  • розпушувач для тіста (15 м);
  • ванілін (2 р).

Приготування:

  • Розм’якшене коров’яче масло розтирається з цукровим піском (90 г), до них приєднують яєчні жовтки (3 шт.). Маса збивається міксером. Після цього в склад додається просеянная через сито пшеничне борошно, розпушувач і ванілін.
  • Тісто замішується і відправляється в холодильник на півгодини.
  • Сир (сухий) змішується з цукровим піском (90 г) і 2 жовтками.
  • Яблука очищаються від шкірки і нарізати часточками.
  • Охолоджене тісто рівномірно розподіляється по листу.
  • Сирна маса викладається в якості начинки, скибочки яблук розподіляються поверх неї.
  • Пиріг відправляється в розігріту духовку на 40 хвилин при температурі 160-180 градусів (до появи золотистої скоринки).
  • Курячі білки збиваються зі 150 р цукрового піску, після чого маса заливається на пиріг. Блюдо випікається ще 10-15 хвилин (при 180 градусах). Білковий шар повинен бути м’яким, не пересушеним.

Для поліпшення смакових якостей десерт з сиром і яблуками залишають остигати на 8 годин. За бажанням блюдо прикрашається яблучними часточками або ягодами смородини.

Готуємо в мультиварці

В мультиварці виходить дуже смачний і ніжний королівський сирний пиріг. Готується блюдо за класичним рецептом на основі доступних продуктів. Для начинки використовується пастоподібний або зернистий сир.

Інгредієнти для піщаної крихти:

  • борошно пшеничне (2,5 ст.);
  • цукровий пісок (1/2 ст.);
  • масло коров’яче вершкове (200 г);
  • розпушувач для тіста (15 г).

Інгредієнти для начинки:

  • сир (400 г);
  • курячі яйця (2 шт.);
  • ванілін (2 р);
  • цукровий пісок (1/2 ст.).

Приготування:

  • Для начинки використовуються курячі яйця, сир, цукровий пісок і ванілін. Продукти з’єднуються і перемішуються. Сирні грудочки (при їх наявності) розтираються виделкою до отримання однорідної суміші.
  • Для приготування тіста в другій ємності з’єднується частину пшеничного борошна, залишки цукрового піску, розпушувач для тіста, розм’якшене коров’яче масло. Склад перетирається вручну, у міру чого до нього сиплють частина борошна. У результаті повинна вийти пісочна крихта.
  • Дно чаші від мультиварки вистилається смужками пергаментного паперу. Поверх неї викладається крихта (половина від усього обсягу). Середнім шаром заливається сирна начинка, третім шаром – частина тесту.
  • Чаша поміщається в мультиварку, встановлюється режим «Випічка». Після закінчення 1 години пиріг залишається на підігріві ще на 15 хвилин.

Десерт готовий до вживання після повного остигання.

Шоколадний королівський пиріг з сиром

 

Шоколадний королівський пиріг – неймовірно смачне і ніжне сирне блюдо з додаванням какао.

Інгредієнти для пісочної основи:

  • борошно пшеничне (250 г);
  • цукор-пісок (100 г);
  • яєчний жовток (1 шт);
  • сметана (4 ч. л.);
  • какао-порошок (4 ч. л.);
  • розпушувач для тіста (1/2 ч. л.).

Інгредієнти для начинки:

  • сир (1 кг);
  • вершки питні (400 г);
  • цукор-пісок (200 г);
  • курячі яйця (5 шт.);
  • стружка кокосова (50 г);
  • крохмаль картопляний (15 г).

Корисні поради:

  • сир береться середньої жирності (наприклад, 9%), пастоподібний по консистенції, не кислий. Від його якості залежить смак готової страви;
  • альтернативою кисломолочному продукту служить вершковий сир Філадельфія. З ним десерт нагадує чізкейк. А маскарпоне і сироватковий сир рікотта краще не використовувати;
  • питні вершки повинні бути високого відсотка жирності (не нижче 30 %). В іншому випадку змінюються смакові якості страви;
  • картопляний крохмаль замінюється кукурудзяним аналогом. При цьому інгредієнта потрібно в 2 рази більше (30 г).

Приготування:

  • Пшеничне борошно, какао-порошок, цукор-пісок, розпушувач для тіста засипаються в чашу для блендера/кухонного комбайна. До складу додається розм’якшене коров’яче масло.
  • Інгредієнти подрібнюються до утворення однорідної крихтоподібною маси. Суміш подрібнюється повторно після додавання сметани і курячого жовтка.
  • Тісто ліпиться в кулю (не міситься), ділиться на 2 частини, кладуть у морозильну камеру на півгодини.
  • Сир і вершки питні з’єднуються, розтираються до отримання однорідної маси за допомогою заглибного блендера. Склад повторно перемішується після додавання яєць курячих, цукру-піску, картопляного крохмалю. Начинка готова. В ній мають бути відсутні сирні грудочки.
  • Терте тісто рівномірним шаром розкладається на дно круглої форми діаметром не менше 28 см), злегка притискають до дна і країв.
  • Заливається начинка, поверх неї викладається другий шар піщаної крихти. За бажанням блюдо посипається кокосовою стружкою.

Шоколадний королівський пиріг з сиром випікається в духовці при 150 градусах протягом години. По консистенції начинка нагадує чізкейк. Після охолодження і зберігання в холодильнику маса стає більш щільною.

Покроковий рецепт зі сметаною

Королівський сирний пиріг зі сметаною виходить м’яким і ніжним завдяки кисломолочним продуктам. Рецепт розрахований на 8 порцій.

Інгредієнти:

  • борошно пшеничне (130 м);
  • сир середньої жирності (1 пачка по 200 г);
  • цукровий пісок (170 г);
  • масло коров’яче (60 г);
  • яйця курячі (3 шт.);
  • сметана (4 ч. л.);
  • розпушувач для тіста (1 ч. л.);
  • ванілін (2 р).

Покрокове приготування:

  • Сметана, сир, розм’якшене коров’яче масло і ретельно перемішуються розтираються виделкою.
  • Курячі яйця збиваються з цукровим піском в окремій ємності.
  • Яєчно-цукрова маса вливається до творожному складу.
  • Борошно, розпушувач і ванілін просіваються через сито, додаються до основної маси. Тісто ретельно замішується.
  • Форма для випічки з дна і країв змащують вершковим маслом, зверху посипається манкою (щоб пиріг не пристав). Тісто виливається в ємність і відправляється в розігріту духовку на 40 хвилин.

Блюдо випікається при 180-200 градусах до появи рум’яної скоринки.

Королівський пиріг сподобається всім мешканцям та гостям вечора. Вибравши підходящий рецепт сирного страви, які можна приготувати надзвичайно смачний, воістину королівський десерт.

 

(Visited 534 times, 12 visits today)