Короп в духовці у фользі – 7 смачних рецептів запікання

Апетитні, смачні, соковиті страви з риби вносять різноманітність в щоденний раціон і можуть стати прекрасним частуванням до свята. Щоб порадувати сім’ю шикарним вечерею, можна запекти коропа в духовці у фользі цілком, з додаванням відповідних інгредієнтів і спецій. Це блюдо готується досить легко і вже через недовгий час його спокусливий аромат збере рідних і друзів за загальним столом.

Короп, запечений у фользі цілком

Найпростіший спосіб приготування коропа – це його цілісна тушка, запечена в духовці. Частування виходить неймовірно ароматним, дуже красивим і відмінно підійде для домашнього або урочистого обіду.

Необхідні продукти:

  • короп – 1,2 кг;
  • дві невеликі цибулини;
  • часникова часточка (велика);
  • сіль, свіжа зелень на свій смак;
  • листя лавра – 2 шт.;
  • п’ять горошин чорного перцю;
  • пюре з томатів – 23 р.

Готуємо:

  • Рибу випатрати, почистити від луски і добре вимити.
  • З цибулин зрізати лушпиння, помити і нарізати кільцями. Покришити часник на дрібні шматочки.
  • Застелити деко фольгою, покласти на нього карпа і покрити її зверху цибульними кільцями.
  • Пасту з помідор розвести в теплій воді, щоб вийшла напіврідка маса.
  • Залити томатною рідиною рибу, потім посолити, розподілити по ній горошини перцю і насипати поламані на шматочки лаврове листя.
  • Тепер помістити блюдо в духовку і виставити температуру 185 градусів.
  • Під час приготування рибу необхідно періодично поливати соком, що виділився. Коли короп вкриється легким, підсмаженою скоринкою, його можна вважати готовим

Свіже частування трохи остудити і перекласти в блюдо овальне. Подавати карпа, запеченого у фользі, рекомендується з відвареною картоплею і нарізкою зі свіжих овочів.