Короп, запечений в духовці – 8 рецептів приготування

Соковитий короп, запечений в духовці до хрусткої скоринки, припаде до душі і дорослим, і дітям. Готують його по-різному: з лимоном, фарширують цибулею і грибами, обмазують в сметані і майонезі. Головне – знати секрети запікання.

Короп в духовці з лимоном

Лимон надає рибі неповторний смак і сприяє швидкому засвоєнню корисного жиру організмом.

Інгредієнти для запікання:

  • 1 тушка карпа;
  • 2 лимона;
  • 2 головки цибулі;
  • 40 г сметани;
  • спеції для риби;
  • сіль.

Покрокове приготування:

  • Підготовлену рибу солять, натирають спеціями. Ставлять в холодильник на 15 хвилин.
  • Нарізають великий цибулю і лимон півкільцями.
  • У рибі роблять надрізи до кістки.
  • Її викладають у змащену маслом форму.
  • Тушку обмазують майонезом і вставляють в прорізи лимон.
  • Всередину карпа кладуть цибулю.
  • Відправляють форму в духовку на 30 хвилин. Температура – 220 градусів.

Підготовка риби включає в себе наступні етапи:

  • очищення від луски;
  • видалення нутрощів;
  • промивання під проточною водою.

Видалити луску радять у воді, щоб вона не розліталася по всій кухні. Для цього можна використовувати звичайну тертку.