Котлети цибульні – 7 рецептів в домашніх умовах

Котлети цибульні зробити дуже просто, а продукти для їх приготування потрібно зовсім небагато. Їсти їх можна з гарніром або просто так.

Котлети цибульні – простий і смачний рецепт

Це швидкий базовий рецепт, де основний інгредієнт, звичайно, цибуля.

Необхідні компоненти:

  • три великі цибулини;
  • улюблені спеції;
  • одне яйце;
  • три ст. л. борошна.

Процес приготування:

  • Цибуля звільняємо від лушпиння, промиваємо і дуже дрібно нарізаємо.
  • Вбиваємо до нього яйце, додаємо борошно і вибрані спеції. Дуже добре поєднується цибулю з меленою паприкою.
  • Все ретельно перемішуємо — повинно вийти щось схоже на фарш.
  • Викладаємо ложкою на гарячу сковороду невелику кількість маси і доводимо до готовності з обох сторін.
  • Варіант приготування з манкою

    Можна приготувати котлети цибульні з манкою замість борошна. Так буде навіть ситніше, а смак нітрохи не зіпсується.

    Необхідні продукти:

    • одне яйце;
    • 300 грам цибулі;
    • 4 великі ложки манки;
    • ложка кетчупу;
    • спеції, які знайдуться в засіках.

    Алгоритм приготування котлет:

  • Лук очищаємо, нарізаємо невеликими кубиками і подрібнюємо в чаші комбайна.
  • Вводимо до нього яйце, приправи, кетчуп і манку. Знову включаємо комбайн.
  • Залишаємо масу приблизно на 20 хвилин, щоб манка набухла.
  • Отримане «тісто» набираємо великою ложкою викладаємо на гарячу сковороду і обсмажуємо кілька хвилин з обох сторін.
  • У томатному соусі

    Якщо ви жодного разу не користувалися цим рецептом, то дуже даремно, адже цибульні котлети в томатному соусі виходять ще смачнішими. І всього за кілька хвилин ви отримуєте блюдо, яке поєднується з будь-яким гарніром.

    Необхідні продукти:

    • близько 300 грам цибулі;
    • два яйця;
    • приправи за своїм бажанням;
    • дві ложки борошна;
    • одна морква;
    • чотири великих ложки томатної пасти;
    • стакан води.

    Процес приготування:

  • Цибулю подрібнюємо і змішуємо з яйцем, борошном і вибраними спеціями. Обов’язково варто покласти чорний перець і сіль. Добре підійде мелена паприка.
  • З отриманого фаршу готуємо котлети. Викладаємо невелику кількість на сковороду. Обсмажувати котлети, приготовані по будь-якому із запропонованих рецептів, слід з двох боків до появи красивого кольору.
  • Окремо подрібнюємо моркву і трохи цибулі, тримаємо січені овочі на вогні до м’якості.
  • Потім викладаємо до овочів томатну пасту, вливаємо воду, солимо, перчимо і тушкуємо на невеликому вогні близько 5 хвилин.
  • У соус викладаємо готові котлети і ще близько чотирьох хвилин тримаємо їх на плиті.
  • Дивіться також:  Тефтелі в мультиварці з підливою – 7 рецептів

    Смачне блюдо з додаванням грибів

    Приготувати котлети цибульні можна з будь-якими інгредієнтами, але обов’язково спробуйте варіант з додаванням до їх складу будь-яких грибів.

    Необхідні продукти:

    • півкіло лука (виберіть великі головки);
    • 300 г будь-яких грибів;
    • пара яєць;
    • спеції за смаком;
    • чотири ложки борошна.

    Процес приготування:

  • Подрібнюємо гриби, викладаємо на сковороду і обсмажуємо. Їх можна знімати з вогню, коли випарується вся вода і утворюється рум’яний колір.
  • Лук очищаємо, не забуваємо помити і нарізаємо на дрібні квадратики.
  • Змішуємо його з грибами, вбиваємо туди яйця, додаємо борошно і вибрані приправи. Все добре перемішуємо і можемо приступати до смаження.
  • Прогріваємо сковороду з маслом і великою ложкою викладаємо котлети. Доводимо до готовності, смажачи з обох сторін по 3-4 хвилини.
  • З вівсяними пластівцями

    Готувати ці котлети можна з борошном, манкою або ж вівсянкою — вона зовсім не відчувається. Але пластівці краще брати швидкого приготування, оскільки ті, які потрібно варити, не зможуть швидко набрякнути і будуть відчуватися в готовому блюді.

    Необхідні продукти:

    • близько 300 грам цибулі;
    • зубчик часнику;
    • спеції на свій смак;
    • два яйця;
    • стакан вівсянки.

    Процес приготування:

  • Однією склянкою гарячої води заливаємо вівсянку і залишаємо на деякий час для розм’якшення.
  • Цибуля звільняємо від лушпиння, промиваємо і перетворюємо на невеликі квадратики. До нього додаємо дрібно нарізаний часник.
  • Коли вівсяна каша буде готова, викладаємо її до цибулевої маси, додаємо туди яйця, солимо і перчимо. За бажанням можна використовувати розмарин, паприку або чабер. Всі вони добре відтіняють смак смаженої цибулі.
  • З отриманого фаршу ложкою формуємо невеликі котлетки і обсмажуємо їх на гарячій сковороді по кілька хвилин з кожного боку.
  • З капустою

    Котлети цибульні без м’яса – звучить не дуже апетитно, а що ж буде, якщо зробити їх ще й з капустою? Вийде смачне блюдо! Та таке цікаве, що ніхто і не зрозуміє, з чого воно приготовлено. До того ж рецепт бюджетний.

    Дивіться також:  Геркулесова каша – 8 рецептів приготування

    Необхідні продукти:

    • три яйця;
    • приблизно 500 грам цибулі;
    • п’ять ложок борошна;
    • спеції за власним бажанням;
    • половина маленької капусти;
    • грам 200 картопляного пюре.

    Процес приготування страви:

  • Капусту промиваємо та нарізаємо, бажано зробити це як можна дрібніше.
  • Цибуля перетворюємо на півкільця. Можна скористатися комбайном, але іноді такий спосіб подрібнення призводить до того, що цибуля починає гірчити.
  • З’єднуємо капусту з цибулею, вбиваємо яйця, додаємо пюре, приправи і борошно. Все вимішуємо до однорідності. Можна ще додатково пом’яти масу руками.
  • Включаємо плиту на середній вогонь і великою ложкою викладаємо цибульний фарш на сковороду. Доводимо до готовності, обсмажуючи котлети з обох боків до рум’яності.
  • З консервованою кукурудзою

    Готуються такі котлети теж дуже просто, не вимагають безлічі продуктів, а їх смак виходить цікавим і незвичайним. Таке блюдо відмінно підійде для дієтичного харчування.

    Необхідні інгредієнти для приготування:

    • приблизно 300 грам цибулі;
    • банку консервованої кукурудзи;
    • будь-які спеції за власним бажанням;
    • 100 грам борошна.

    Процес приготування:

  • Цибулю подрібнюємо. Можна скористатися комбайном, але так, щоб не вийшла зовсім вже каша.
  • З кукурудзи зливаємо рідину, залишивши лише трохи, і викладаємо її до цибулі. На цьому етапі додаємо сіль, перець і приправи які ви використовуєте.
  • Всипаємо борошно. У результаті повинна вийти досить клейка маса. Якщо раптом вийшло дуже сухо, це можна виправити, вливши в овочевий фарш трохи води.
  • Вийшло «тісто» набираємо столовою ложкою викладаємо на добре розігріту сковороду і доводимо до готовності з обох сторін.
  • Краще смажити на олії, але якщо ви хочете скоротити кількість калорій, то можна робити це і на посуді з антипригарним покриттям.