Котлети для бургерів (гамбургерів) – 6 рецептів

Змайструвати ідеальний бургер не так вже й просто. В цьому блюді однаково важлива й послідовність викладення інгредієнтів, і якість кожного компонента – м’якість булочки, ніжність соусу, пікантність овочів і, звичайно ж, соковитість котлети для бургерів. Саме про неї і піде мова нижче. Рецептів багато, але секрет успіху тільки один.

Класичні котлети для бургерів

Для приготування найбільш соковитою і смачною котлети за традиційним рецептом необхідний свіжий яловичий фарш низької жирності. Такі компоненти як перець і сіль додаються виключно за смаком і не є обов’язковими.

Отже:

  • Фарш остудити.
  • Сформувати з нього досить широкі, плоскі котлети товщиною не менше 1 см, діаметром трохи ширше діаметра булочки.
  • Безпосередньо перед смаженням вироби можна злегка посолити і поперчити.
  • Розжарити сковороду і додати в неї трохи рослинного масла.
  • Смажити котлети швидко і на максимальному вогні, щоб домогтися гарної скоринки, яка утримає соковитість котлети.
  • Дуже важливо придавлювати виріб лопаткою, щоб форма залишалася плоскою.
  • На готову котлету викласти сир і почати компонувати безпосередньо бургер.

Зверніть увагу! Фарш не треба попередньо маринувати, інакше при смаженні він швидко втратить вологу, і м’ясо буде сухим.