Котлети із щуки – 8 рецептів приготування

Рецепти приготування котлет з щуки залишають нам простір для фантазії. У рибне страву можна додавати будь-які інгредієнти на ваш смак. Котлети виходять ніжними, м’якими і соковитими.

Класичні котлети з щуки

Такі котлети можна подавати на обід, вечеря, або на святковий стіл. Вони дуже смачні, корисні і містять мало калорій.

Вам знадобиться:

  • рибне філе — 0,5 кг;
  • два курячих яйця;
  • білий батон — 0,2 кг;
  • манна крупа — 25 г;
  • одна цибулина;
  • сіль і прянощі за смаком.

Рецепт приготування:

  • Спочатку займемося філе щуки. Його потрібно промити під краном, видалити рідину, що залишилася і порізати невеликими квадратиками.
  • Взяти м’ясорубку, решітка до неї повинна бути велика. Прокрутити через неї рибу, додати в м’ясну масу перець і сіль.
  • Цибулину позбавити від шкірки, дрібно нашаткувати і покришити в подрібнену щуку.
  • Батон порізати на невеликі шматочки. Їх ми перекладаємо в чашу з молоком.
  • В інший посуд розбити яйця, насипати туди ж манку і обробити міксером.
  • Яєчну суміш з’єднати з батоном, і додати у фарш.
  • Наприкінці повинна вийти однорідна маса.
  • З неї ліпимо котлети.
  • Обсмажити на гарячій сковороді, періодично перевертаючи на інший бік. У котлеток повинна з’явитися рум’яна кірочка.
  • Для більшої м’якості в рибний фарш бажано покласти шматочок вершкового масла.
  • Рецепт приготування в томатному соусі

    Використовувані продукти:

    • філе щуки — 0,6 кг;
    • томатний соус — 0,12 кг;
    • молоко;
    • пшеничний батон — 0,2 кг;
    • один цибуля;
    • олія рослинна;
    • зелень, сіль і перець за смаком.

    Як приготувати котлети:

  • Хлібні шматочки покришити в посуд з молоком і відставити на час.
  • Порізане на квадратики філе і нашатковану цибулю прокрутити через м’ясорубку.
  • В м’ясну масу покришити зелень, додати прянощі і сіль.
  • Молочний хліб з’єднуємо з фаршем і перемішуємо.
  • Формуємо кульки котлет і кладемо на дно сковороди.
  • М’ясні грудочки спочатку трохи обсмажуємо, і через 10 хвилин заливаємо їх томатним соусом і тушкуємо протягом 30 хвилин.
  • Томатну пасту можна змішати зі сметаною або майонезом.
  • Дивіться також:  Риба кутум як приготувати? 4 рецепта

    На пару в мультиварці

    Обробка парою зберігає в котлетах всі вітаміни та мінеральні речовини. Страва виходить більш м’яким і пишним.

    Інгредієнти:

    • фарш щуки — 1 кг;
    • один батон з борошна першого сорту;
    • одне яйце;
    • одна цибулина;
    • молоко — 0,3 л;
    • панірувальні сухарі — 40 г;
    • масло рослинне — 20 г;
    • прянощі і сіль за смаком.

    Покрокова інструкція:

  • Шматочки батона опустити в тепле молоко в окремому посуді.
  • Якщо замість фаршу у вас філе, то його потрібно обробити в м’ясорубці разом з очищеною цибулиною.
  • У фарш покласти хліб, сіль і спеції, розбити яйце, налити масло.
  • З отриманої однорідної маси зліпити котлети і обваляти їх у сухарях.
  • Рибні биточки викласти на спеціальну парову насадку мультиварки.
  • У чашу мультиварки налити трохи води, спеціальну форму з котлетами закріпити нагорі.
  • Закрити кришку і в меню мультиварки встановити програму «Варка на пару». Таймер — 20 хвилин.
  • Соковиті рибні котлети з салом

    Сало використовується в рецептах котлет, щоб надати яству більшої соковитості, аромату і пікантного смаку. Важливо не переборщити з цим інгредієнтом.

    Список продуктів:

    • щуч’є м’ясо — 1 кг;
    • сало — 0,1 кг;
    • молоко — 0,15 л;
    • пшеничний хліб – 0,1 кг;
    • одне яйце;
    • сіль і перець за смаком;
    • жменька борошна.

    Варіант приготування:

  • Шматочки хліба кришимо в молоко.
  • Сало нарізаємо дрібними кубиками.
  • Рибне філе прокручуємо через м’ясорубку разом із салом, цибулею та хлібом.
  • В отриманий фарш розбиваємо яйце, солимо і перчимо. Якщо консистенція основи котлет занадто рідка, то можна додати трохи борошна.
  • Перемішуємо до придбання фаршем однорідності.
  • Ліпимо котлети і викладаємо на розігріту сковороду.
  • Смажимо з обох сторін і з боків.
  • Дивіться також:  Ростбіф з яловичини – класичний рецепт і 7 варіантів приготування

    Ніжний і смачний рецепт з сиром

    Іноді котлети з щуки виходять сухими. Така специфіка щучого м’яса. Сир надає їй м’якість і ніжність.

    Вам знадобиться:

    • рибне філе — 1 кг;
    • два яйця;
    • сир — 0,2 кг;
    • одна цибулина;
    • два шматочки батона;
    • молоко — 0,2 мл;
    • часник — 3 зубчики;
    • олія рослинна;
    • жменя борошна;
    • сіль і спеції — за смаком;
    • зелень.

    Покрокова інструкція:

  • Готове філе з щуки обробляємо за допомогою м’ясорубки два рази. Так у фарші зовсім не залишиться великих кісточок.
  • Шматочки хліба мачає в молоко і також пускаємо через м’ясорубку.
  • Чистимо цибулю і відправляємо його слідом за хлібом.
  • Ту ж операцію проробляємо з часником, сиром і зеленню.
  • Всі подрібнені продукти з’єднуємо і перемішуємо.
  • В отриманий фарш розбиваємо яйця, насипаємо сіль, спеції на ваш смак і ще раз збиваємо.
  • З однорідної маси ліпимо круглі котлети, посипаємо їх борошном.
  • На дно сковороди наливаємо масло і ставимо посуд на газ.
  • Через дві хвилини викладаємо котлети і починаємо готувати.
  • З додаванням свинини

    Поєднання свинини з рибою — незвичний хід. Так котлети виходять більш соковитими і поживними.

    Список продуктів:

    • щуч’є м’ясо — 0,4 кг;
    • свинина — 0,5 кг;
    • два скибки свіжого батона;
    • одне яйце;
    • молоко — 0,15 л;
    • одна цибулина;
    • пучок петрушки;
    • рослинна олія — 50 мл;
    • сіль, перець, майонез за смаком.

    Приготування:

  • Промите свиняче м’ясо шаткуємо на невеликі шматочки.
  • З рибного філе прибираємо великі кістки і ріжемо кубиками.
  • Викладаємо в окрему миску шматочки батона і заливаємо їх молоком.
  • М’ясо обох видів обробляємо в м’ясорубці разом з очищеним цибулею.
  • У фарш насипаємо сіль, перець, розбиваємо яйця, викладаємо хліб у молоці і ллємо трохи майонезу.
  • Петрушку дрібно шаткуємо і відправляємо в основну масу.
  • Все змішуємо і ліпимо биточки котлет. Не забудьте обваляти в борошні.
  • Кладемо їх на дно розпеченій сковороді і обсмажуємо з обох боків і з боків.
  • Готове блюдо зазвичай подають з соусом з помідорів і часнику.
  • Дивіться також:  Котлети з грибами – 8 рецептів приготування

    З щуки і судака

    Якщо у вас занадто мало щучого філе, щоб зробити з нього котлети — поєднайте м’ясо щуки і судака. Вийде дуже смачно.

    Необхідні інгредієнти:

    • філе щуки — 0,3 кг;
    • м’ясо судака — 0,3 кг;
    • два курячих яйця;
    • мускатний горіх — 3 г;
    • пів лимона;
    • рослинна олія — 50 мл;
    • прянощі і зелень за смаком.

    Як приготувати рибні котлети з щуки і судака:

  • З двох видів філе видалити кістки. Порізати на невеликі шматочки і провести через м’ясорубку.
  • В отриману масу налити 15 мл рослинного масла, розбити яйця, посолити, поперчити, додати зелень, мускатний горіх і дрібно порізану частина лимона.
  • Сформувати котлети і покласти їх в гарячу сковороду з налитим в неї рослинним маслом.
  • Обсмажувати до золотистої рум’яної скоринки з обох сторін.
  • Хитрощі з розбирання риби і приготування фаршу

    Щоб обговорюване страва не було пересушена і тануло в роті, потрібно дотримувати кілька секретів у приготуванні риби.

  • Фарш з щуки для котлет повинен бути свіжим.
  • Для додання м’якості додавайте в рибну масу вершкове масло або сало.
  • Щоб уникнути сухості використовуйте в рецепті хліб, розмочений в молоці, морква чи картопля. При додаванні овочів, котлети набувають солодкуватий присмак.
  • Не переборщіть з приправами. Велика кількість спецій переб’ю смак і аромат приготованих щуки.
  • Щоб котлети придбали рум’яну скоринку, обваляйте їх у борошні або панірувальних сухарях.
  • Експериментуйте з рецептами, додайте в них улюблені інгредієнти і спеції, уважно слідкуйте за пропорціями, і ваші гості і домашні будуть без розуму від рибних котлет.