Котлети капустяні – 8 рецептів приготування

Котлети капустяні — дуже корисне, ніжне і смачне блюдо. Його можна подавати як гарнір або використовувати як головна страва.

Готується воно дуже просто, всі інгредієнти можна купити в магазині.

Класичні капустяні котлети

Класичний варіант котлет — прекрасне доповнення до жирного соковитого м’яса.

Вам знадобиться:

  • п’ять курячих яєць;
  • один капустяний качан;
  • борошно пшеничне — 390 гр;
  • масло рослинне для обсмажування;
  • сім цибулин;
  • сіль з чорним перцем за смаком.

Покрокова інструкція:

  • Завантажуємо капустяне листя в блендер і перетираємо.
  • Після цього заливають масу капусту окропом, знімаємо миску на 2 години.
  • Віджимаємо її від остиглої води.
  • Пасеруємо в сковороді п’ять очищених цибулин, попередньо дрібно їх нашаткувати.
  • Інші дві цибулини теж дрібно рубаємо.
  • Розбиваємо в капусту яйця, насипаємо сирої і обсмажену цибулю, мелений перець, сіль. Перемішуємо.
  • Намочивши руки, з отриманої маси формуємо кульки, обробляємо їх борошном.
  • Руками надаємо колобка плескату форму котлет.
  • Смажимо в олії до появи золотистої скоринки апетитною.
  • Рецепт з цвітної капусти

    Якщо ви дотримуєтеся дієти або ви переконаний вегетаріанець — такі котлети для вас. Вони легкі, приємні на смак і ситні.

    Список продуктів:

    • борошно — 75 г;
    • сіль — 15 гр;
    • два яйця;
    • капуста цвітна 1 кг;
    • дві гілочки петрушки;
    • рослинна олія — 50 мл

    Покрокова інструкція:

  • Суцвіття капусти відварити у воді до напівготовності 5 хвилин. Не забудьте підсолити бульйон.
  • Охолоджену капусту нарізати дрібними шматочками.
  • В отриману масу насипати просіяне борошно, додати сіль, сирі яйця, додати порізану петрушку. Все перемішати. Вийшов овочевий фарш.
  • У сковороді нагріваємо олію.
  • Столовою ложкою беремо фарш, надаємо пальцями потрібну форму і опускаємо в сковороду.
  • Обсмажуємо по 4 хвилини з кожного бочка. Вогонь середній.
  • Котлети з капусти з грибами

    Необхідні інгредієнти:

    • один цибуля ріпчаста;
    • борошно — 140 гр;
    • мелений перець по кусу;
    • сир твердий — 50 гр;
    • сіль за смаком;
    • печериці — 0,1 кг;
    • два яйця;
    • олія соняшникова — 60 мл;
    • качан білокачанної капусти.
    Дивіться також:  Покроковий рецепт фаршированої качки

    Секрети приготування:

  • Качан ріжемо на кілька великих шматків. Загалом має вийти 5-6 шт.
  • Викладаємо їх у каструлю з водою. Додаємо сіль, кладемо перець горошком і один лавровий лист.
  • Варимо вміст каструлі 5 хвилин.
  • Дістаємо розм’якшену капусту дрібно шаткуємо ножем.
  • Сир проводимо через тертку.
  • Один за іншим дрібно рубаємо цибулю і крупно ріжемо гриби.
  • Пасеруємо в соняшниковій олії цибулю, через 4 хвилини додаємо шматочки грибів.
  • Готуємо ще 6 хвилин.
  • З’єднуємо капусту, сіль, цибульно-грибну масу, сир, сирі яйця і перець.
  • З однорідної суміші ліпимо котлетки.
  • Занурюємо їх у борошно і кладемо на сковороду у в олію.
  • Через 4 хвилини перевертаємо биточки на іншу сторону.
  • Страву подаємо в гарячому вигляді. Приємного апетиту!
  • З додаванням картоплі

    Хочете зробити вегетаріанське блюдо більш ситним і поживним? Додайте в нього картоплю.

    Склад рецепта:

    • панірувальні сухарі — 25 гр;
    • дві середні цибулини;
    • картопля — 0,3 кг;
    • масло рослинне для піджарки;
    • біла капуста — 0,3 кг;
    • сіль і мелений перець за смаком;
    • одне куряче яйце;
    • масло вершкове — 70 гр.

    Як зробити котлети:

  • Від’єднати від капусти верхні листки і качан. Решту дрібно порізати разом з очищеними цибулинами.
  • Покласти овочі в сковороду, зверху налити 60 мл
  • Всю масу тушкувати протягом семи хвилин на середній потужності вогню.
  • Окремо зварити картоплю до м’якості, зробити з нього пюре.
  • Потушенную капусту посолити і поперчити.
  • Додати капустяну масу в пюре, залити яйцем, додати вершкове масло. Перемішати.
  • Вручну зліпити круглі котлети, обсипати панірувальними сухарями.
  • Смажимо з застосуванням рослинної олії до рум’яної скоринки.
  • Ви можете подати такі котлетки зі сметаною, свіжою зеленню, майонезом або грибним соусом.
  • Варіація від Юлії Висоцької

    Котлети за цим рецептом виходять із золотистою хрусткою скоринкою зверху, і м’якою, ніжною начинкою всередині.

    Дивіться також:  Рецепти смачних овочевих страв на літо (фото)

    Базові інгредієнти:

    • одне яйце;
    • манна крупа — 60 гр;
    • біла капуста — 0,3 кг;
    • будь-які спеції;
    • бульйон — 300 мл;
    • сіль за смаком;
    • олія для смаження — 30 гр.

    Покрокове приготування:

  • Капустяне листя промийте під краном, висушіть їх і проведіть через м’ясорубку.
  • Розбийте яйце в капусту і збовтайте його віночком. Додайте нього прянощі, манку, сіль.
  • Масу перемішайте ложкою і приберіть на полицю на 7 хвилин. Манка за цей час збільшиться в об’ємі.
  • Влийте масло на сковороду, ввімкнути газову плиту.
  • Намочивши руки, вылепите з овочевого фаршу биточки у формі котлет.
  • Викладіть їх на шиплячу масло. Готуйте до утворення скоринки.
  • Як тільки блюдо приготується, зверху вилийте бульйон і тушкуйте на маленькому вогні котлети 10 хвилин.
  • Викладіть апетитні биточки на тарілку і залийте їх сметанним соусом. Приємного апетиту!
  • М’ясо-капустяні котлети

    Якщо ви спохватилися, що м’яса для звичайних котлет недостатньо — додайте капусту.

    Вам знадобиться:

    • цибуля — 150 гр;
    • сіль за смаком;
    • яловичий фарш — 0,5 кг;
    • будь-які спеції і перець за смаком;
    • капустяне листя — 0,3 кг;
    • олія соняшникова 50 мл

    Спосіб приготування:

  • Готовий фарш можна купити в магазині, але бажано зробити його будинку з шматка м’яса.
  • Поріжте м’ясо на шматочки і відправте в м’ясорубку, також вчините з капустою і цибулею.
  • Руками вимісити з отриманої маси фарш і додатково відбити.
  • Помістіть його під плівку і закрийте в холодильнику на 30 хвилин.
  • За цей час фарш просочиться соком м’яса та овочів, в результаті котлети пожарятся смачніше.
  • Як тільки масло в сковороді зашкворчит, робимо руками колобки котлет і опускаємо на дно посуду для смаження.
  • Готувати до появи скоринки. Биточки можна додатково згасити в бульйоні 40 хвилин.
  • Такі котлетки чудово поєднуються з пюре, гречкою чи рисом.
  • Для більшої соковитості приготуйте соус або покладіть сметану.
  • Дивіться також:  Яблука, запечені з сиром в духовці. Рецепт з фото.

    Пісні котлети з капусти

    Склад рецепта:

    • два зубки часнику;
    • капуста біла — 1 кг;
    • кріп — 40 гр;
    • борошно — 70 гр;
    • манка — 80 гр;
    • панірувальні сухарі — 100 гр;
    • сіль — 4 гр;
    • одна цибулина;
    • чорний перець — 3 гр;
    • олія оливкова — 20 мл

    Алгоритм дій:

  • Капустяний качан позбавити від зіпсувалися листя, порізати на кілька великих частин і зварити їх в каструлі, попередньо посоливши воду.
  • Через 10 хвилин вимкніть плиту, відкиньте шматки капусти на друшляк і проведіть через м’ясорубку.
  • Цибулину обробити на тертці, продавити на пресі зубчики часнику, подрібнити ножем кріп.
  • З’єднати овочі в загальній посуді, додати сіль, манну крупу, перець і пшеничне борошно. Перемішати все.
  • Руками зліпити котлетки і посипати їх панірувальними сухарями.
  • Посмажити на оливковій олії.
  • Найсмачніший рецепт з манкою

    Список продуктів:

    • пів качана капусти;
    • масло рослинне — 15 гр;
    • манка — 50 гр;
    • молоко топлене — 30 мл;
    • одне яйце;
    • звичайне молоко — 50 мл;
    • борошно — 25 гр;
    • сіль з перцем за смаком.

    Як приготувати капустяні котлети з манкою:

  • Молоко розігріваємо в мікрохвильовці і виливаємо в чашку з манною крупою.
  • Залишаємо суміш на 15 хвилин.
  • Нашаткувати ножем білу капусту.
  • Закип’ятити підсолену воду і залити нею капустяну масу.
  • Віджати капусту від води, перекласти до неї манку з молоком.
  • Розбити яйце. Все перемішати, насипати сіль.
  • Насипати борошно. Якщо фарш вийшов занадто рідкий, злийте зайву вологу.
  • Зліпити котлети, посмажте на сковорідці. Можна запекти капустяні котлети в духовці.