Котлети по-київськи — 7 рецептів приготування

Соковиті, з хрусткою скоринкою і випливають маслом котлети по-київськи підійдуть і для повсякденного обіду, і в якості коронного гарячого блюда на святковий стіл. Щоб зробити їх удома, потрібно зрозуміти технологію приготування і запам’ятати кілька секретів.

Котлети по-київськи — класичний рецепт

Цей спосіб приготування лежить в основі інших рецептів.

Необхідні продукти:

  • 4 курячих філе;
  • 100 р слив. масла;
  • 2 яйця категорії 1;
  • 200 мл молока;
  • сухарі для панірування;
  • 30 г подрібненого кропу, петрушки;
  • сіль і чорний мелений перець;
  • неароматное масло для обсмажування.

Технологія покроково.

  • Вершкове масло заздалегідь дістають з холодильника, розминають виделкою, солять, перчать і змішують із зеленню.
  • З отриманої маси формують ложкою вироби і поміщають їх на 5 хвилин в морозильну камеру. Це допоможе начинці залишатися усередині котлети при смаженні.
  • Філе очищають від плівок і кісточок, гострим ножем надрізають з одного боку, розгортаючи у вигляді відкритої книги. Мале філе зрізають і відкладають в сторону, велике — прикривши харчовою плівкою, відбивають, потім солять.
  • Підморожене масло із зеленню кладуть в центр відбитій курки і прикривають малим філе.
  • Велике філе ретельно загортають зі всіх сторін так, щоб вийшла подовжена форма, і відправляють в морозилку на 3 хвилини. Цей прийом допомагає простіше запанірувати напівфабрикати і так само дозволяє маслу залишитися всередині.
  • Поки заготовки охолоджуються, віночком збовтують яйця з молоком.
  • Підморожені котлетки умочують в молочно-яєчну суміш, обсипають панірувальними сухарями. Процес повторюють двічі. Подвійна паніровка служить захистом проти протікання масла і забезпечує утворення скоринки апетитною хрусткою.
  • На сковороду наливають масло висотою не менше 1,5 див.
  • Напівфабрикати кладуть у закипевшее масло і обсмажують по 3 хвилини з кожного боку на великому вогні.
  • Далі вогонь зменшують і досмажують котлети ще 15 хвилин.
  • В кінці приготування плиту вимикають, а котлети залишають у сковороді «відпочити» 5 хвилин, щоб масло остаточно розподілилося по всій масі.
  • Дивіться також:  Як замаринувати печериці в домашніх умовах – 8 рецептів швидкого приготування

    Як приготувати з курячої грудки?

    Соковитість і апетитний часниковий аромат цих котлет нікого не залишать байдужими, а приготувати їх вийде навіть у молодої господині.

    Знадобиться:

    • 900 г курячої грудинки;
    • 100 р слив. масла;
    • 2 часникового зубчики;
    • 1 яйце;
    • по 10 г базиліка, кропу, петрушки;
    • панірувальні сухарі;
    • сіль і перець;
    • 80 мл рослинного масла.

    Спосіб приготування.

  • Грудку ділять на 4 порції поперек волокон. Кожну частину відбивають і трохи солять.
  • Зелень рубають, часник пропускають через прес і змішують із солодко-вершковим маслом, сіллю і перцем, потім охолоджують в морозильнику протягом 5 хвилин.
  • У центр кожної частини філе кладуть холодну начинку.
  • М’ясо загортають і піддають подвійний паніровці, двічі вмочаючи спочатку в яйце, потім в сухарі (якщо грудка погано згортається, прикрити отвір можна іншим шматочком курки).
  • Отримані заготовки обсмажують в киплячому маслі спочатку на сильному вогні по 2 хвилини з кожного боку, потім на слабкому протягом 15 хвилин.
  • Порада: щоб котлети по-київськи з курячої грудки вийшли ще пікантніше, перед обсмаженням зовні м’ясо можна обмазати часником.

    З грибною начинкою

    Котлети, приготовані за цим рецептом, потрібно подавати гарячими прямо з духовки. Вони ідеально поєднуються з смаженою або відварною картоплею і овочевим салатом.

    Список продуктів:

    • 2 філе курки;
    • 50 г слив. масла;
    • 200 г свіжих печериць;
    • 1 яйце;
    • 50 г борошна;
    • 50 г панірувальних сухарів;
    • 120 мл олії;
    • 20 р свіжої петрушки;
    • сіль, чорний перчик.

    Кроки приготування.

  • Гриби нарізають подрібніше, обсмажують в ложці олії, охолоджують.
  • Петрушку шаткують, з’єднують з печерицями і злегка розм’якшеним вершковим маслом. Начинку прибирають в морозильник.
  • Філе відбивають під харчовою плівкою, солять, перчать.
  • В середину філе кладуть по ложці начинки, потім м’ясо загортають щільніше.
  • Котлети панірують у послідовності: борошно, збовтане яйце, сухарі, яйце, сухарі.
  • Напівфабрикати обсмажують у великій кількості олії до появи скоринки.
  • Доводять до готовності грибні котлети по-київськи в духовці при 190°С протягом 12 хвилин.
  • Дивіться також:  Гречка з фаршем – 7 рецептів приготування на сковороді в духовці і мультиварці

    З фаршу в духовці

    Для фаршу можна використовувати будь-яке м’ясо: яловичину, свинину, курятину. Однак щоб котлети не розвалювалися, краще брати нежирні сорти.

    Інгредієнти:

    • 0,5 кг фаршу;
    • 2 яйця;
    • 80 мл жирного злив. масла;
    • 80 г борошна;
    • панірувальні сухарі;
    • сіль.

    Покроковий рецепт.

  • Фарш солять і ділять на 4 частини. З кожної формують злегка приплюснутий кульку.
  • У центр заготовки кладуть шматочок масла і вдавлюють його всередину.
  • Напівфабрикати по черзі опускають у миску з борошном, яйцями, панірувальними сухарями. Процес повторюють.
  • Сирі котлети по-київськи з фаршу викладають на обробну дошку і відправляють на заморозку на півгодини.
  • Підморожені напівфабрикати готують в розігрітій до 180°С 40 хвилин.
  • Зі спеціями в мультиварці

    Котлети по-київськи особливо смачними і соковитими виходять в мультиварці.

    Склад продуктів:

    • 300 г філе курки;
    • 100 г масла вершкового;
    • 4 дрібних зубчики часнику;
    • 10 г сухих приправ на вибір;
    • 30 г свіжого кропу;
    • 1 яйце;
    • 100 г сухарів для панірування;
    • сіль.

    Технологія приготування.

  • Філе ділять на 2 половини, кожну відбивають.
  • Часник і кріп подрібнюють, змішують з 50 г масла, сюди ж додають приправи і сіль.
  • На кожну частину кладуть по половині начинки, потім м’ясо скручують рулетиком.
  • Кожну котлетку занурюють у збите яйце, потім в сухарі по 2 рази.
  • У чашу мультиварки розтоплюють масло, що залишилося і готують на ньому котлети на програмі «Смаження», встановленої на 15 хвилин.
  • З додаванням сиру

    Такі вироби готувати набагато простіше, ніж за класичним рецептом, так як начинка виходить більш густий і не випливає, навіть якщо згорнути м’ясо не дуже щільно.

    Необхідні компоненти:

    • 2 курячих філе побільше;
    • 50 г вершкового масла;
    • 2 великих яйця;
    • 110 г сиру твердих сортів;
    • по 160 г борошна і панірувальних сухарів;
    • 250 мл молока;
    • фритюр;
    • сіль і перець.
    Дивіться також:  Курка з грибами у вершковому соусі — 8 рецептів

    Покроковий рецепт.

  • Масло і сир подрібнюють на середній тертці, змішують, загортають у харчову плівку у вигляді ковбаски і кладуть у морозильну камеру на чверть години.
  • Філе відбивають, солять, перчать.
  • В центрі кожної основи розміщують шматочок олійно-сирної начинки. Філе загортають конвертом.
  • Готують панірування: в одній тарілці яйця змішують з молоком, у другу насипають борошно, в третю — сухарі.
  • Заготовки по черзі опускають в борошно, молочно-яєчну суміш, сухарі. Паніровку повторюють.
  • Напівфабрикатах дають полежати в морозильній камері 20 хвилин.
  • Котлети смажать у великій обсязі фритюру чверть години.
  • Котлета по-київськи з кісточкою

    Приготувати котлети по-київськи, як в ресторані, достатньо просто. Однак для цього потрібно обробити цілу курку.

    Необхідні продукти:

    • 1 охолоджена курка;
    • 100 г масла солодко-вершкового;
    • 2 яйця категорії С0;
    • 30 г листочків свіжої петрушки;
    • сіль, панірувальні сухарі, олія для обсмажування.

    Рецепт покроково.

  • У тушки зрізають філе разом з крилами.
  • Частина крила прибирають, залишивши плечову кістку.
  • Опуклу частину філе відрізають.
  • Залишився філе з кісткою відбивають і підсолюють.
  • Масло і рубану петрушку змішують. З цієї маси скачують маленькі кульки і трохи їх підморожують.
  • Начинку кладуть кульку в центр відбивною. Прикривають відрізаним раніше філе.
  • Напівфабрикати кладуть в морозильник на 10 хвилин.
  • Сирі вироби двічі занурюють в яєчну бовтанку, потім в сухарі.
  • Кожна котлета по-київськи з кісточкою обсмажується у фритюрі близько 15 хвилин, потім страву доводять до м’якості в духовці протягом 45 хвилин.
  • Не варто обсмажувати котлети по-київськи про запас: смак розігрітого страви сильно поступається свіжоприготованим виробів. Краще відправити в морозильник залишилися напівфабрикати.