Котлети з фаршу класичні – рецепт приготування

Ніжні, соковиті і запашні котлетки люблять всі. Це одна з найпопулярніших м’ясних страв. Тому ми представляємо вашій увазі декілька класичних рецептів котлет з фаршу і їх варіації.

Котлети з фаршу — класичний рецепт

Інгредієнти:

  • Свинячий фарш або шматок м’яса, з якого можна зробити фарш самостійно – 1 кг;
  • Молоко – 350 мл;
  • Хліб – 0,3 кг;
  • Яйця – 2 штуки;
  • Масло – для смаження;
  • Цибуля ріпчаста – 3-4 штуки (середніх головок);
  • Спеції та сіль – за смаком.

Приготування покроково:

  • Якщо ви придбали готовий фарш або зробили його заздалегідь – відразу переходите до другого пункту. Отже, візьміть свинину промийте її під проточною водою. Видаліть плівки і кістки (якщо є) і приберіть з м’яса зайву рідину. Поріжте м’ясо не невеликі шматочки і прокрутіть їх за допомогою м’ясорубки.
  • Складіть фарш у велику миску, адже у неї ми будемо далі додавати інші інгредієнти.
  • У невелику миску покладіть скибочки хліба і залийте їх молоком (у крайньому випадку – можете залити хліб кип’яченою водою). Нехай хліб розм’якне, на це піде лише кілька хвилин.
  • Почистіть цибулю. Пропустіть всі цибулини через м’ясорубку і додайте їх до м’яса. Якщо у вас немає м’ясорубки, то можна подрібнити цибулю вручну або за допомогою блендера.
  • Вийміть м’якуш з молока і покладіть хліб до м’яса.
  • До всіх компонентів вбийте яйця. Гарненько перемішайте фарш, він повинен бути однорідної консистенції.
  • Додайте улюблені спеції і сіль. Отриману масу перемішайте.
  • Поставте сковороду на середній вогонь, влийте масло. Зачекайте, поки сковорідка гарненько нагріється.
  • Змочіть руки в холодній воді і починайте ліпити наші котлети. Розмір вибирайте самі, але врахуйте: маленькі готуються швидше, а великі – більш соковиті.
  • Викладайте котлети лише на добре розігріту сковороду. Між м’ясними кульками має бути відстань, інакше вони злипнуться або втратять свою форму.
  • Обсмажити наші котлети потрібно з двох сторін до рум’яної скоринки.
  • Залийте котлети водою і поставте на вогонь на мінімум. Нехай вони потушатся, близько 20-30 хвилин. Можна зробити по-іншому: посмажте всі котлети і складіть їх в каструльку і всі разом протушкувати. Чи можна зовсім обійтися без цього пункту.
  • Ароматні котлети з свинячого фаршу готові. Вони підходять до всіх гарнірів, але найчастіше їх вживають з пюре або з макаронами.