Котлети з індички – 7 рецептів соковитих і м’яких котлет

Котлети з м’яса птиці виходять особливо ніжними, м’якими. При правильному приготуванні підходять вони і для дієтичного харчування. Особливо, якщо це котлети з індички.

Рубані котлети з індички в духовці

Інгредієнти: півкіло філе птиці, цибулинка, 2 ст. ложки сметани, зубок часнику, яєчко, 2 ст. ложки крохмалю, кухонна сіль, суміш перців.

  • Філе промивається і ріжеться дуже маленькими кубиками. Чим дрібніше вийдуть шматочки, тим ніжніше буде готове блюдо.
  • Аналогічним чином нарізається і цибулю. А часник пропускаємо через прес.
  • Ці інгредієнти разом з іншими заявленими в рецепті перекладаються до підготовленої індичці. Після перемішування маса залишають для настоювання. Чим довше вона буде перебувати в холодильнику, тим краще. Наприклад, можна залишити основу для котлет настоюватися на всю ніч.
  • На промаслений лист викладаються сформовані мокрими руками м’ясні «коржі».
  • Соковиті котлети з індички в духовці запікається 35-45 хвилин при середній температурі.

    Як приготувати на пару в мультиварці?

    Інгредієнти: 730 г індички, 3 шматочки білого хліба, цибулина, сіль, молоко, ароматні трави.

  • Філе за допомогою блендера або м’ясорубки перетворюється у фарш разом з цибулею. Домашній м’ясний продукт завжди смачніше і зрозуміліше за складом, ніж магазинний. Крім того, він гущі покупного і не такий жирний.
  • Білий хліб без скоринки розмочується у холодному молоці. Далі він віджимається і викладається до фаршу. Сюди ж відправляються ароматні трави і сіль.
  • З маси формуються котлети і укладаються на спеціальну насадку-ґрати для мультиварки.
  • У чашу пристрою наливається вода.
  • Котлети з індички на пару в мультиварці будуть готуватися у відповідному режимі приблизно 25 хвилин.

    Дієтичний покроковий рецепт

    Інгредієнти: півкіло грудки індички, 180 г вже звареного до готовності рису, яєчко, ріпчаста цибулина, пучок свіжої зелені, ¼ склянки рафінованої олії і стільки ж соєвого соусу, спеції, середня морквина, сіль.

    Дивіться також:  Курка в сметанному соусі – 7 рецептів приготування

  • В м’ясорубці подрібнюється філе птиці і цибулю. Для цієї мети підійде і спеціальна насадка блендера.
  • Якщо отриманий фарш вийшов рідкуватим, варто гарненько залишати його про тверду поверхню. Після такого відбивання буде набагато простіше ліпити котлети.
  • Відразу до м’яса додається варена крупа, яйце, спеції. Сюди ж висипається ¾ від подрібненої зелені. Смачніше всього використовувати мікс із зеленого лука, м’яти і петрушки.
  • На сковорідці розігрівається суміш з масла і соєвого соусу. В ній обсмажується тонкі кружечки моркви з залишилася зеленню.
  • Далі на овочевій подушці готуються котлети.
  • Подається з будь-яким легким гарніром та порцією свіжого салату.

    Соковиті і м’які котлети з фаршу індички

    Інгредієнти: півкіло філе індички, 2 картоплини, біла цибулина, півсклянки кип’яченої фільтрованої води, сіль, суміш перців.

  • Овочі чистяться і миються. Далі вони разом з птахом пропускаються через м’ясорубку. Якщо хочеться, щоб картопля більш явно відчувалася в страві, можна натирати на тертці з дрібними або середніми отворами.
  • У масу вливається вода, додається сіль, перець. Можна брати і будь-які інші спеції.
  • Головний секрет соковитих м’яких котлет полягає в отбивании фаршу. Його потрібно не менш 50 раз кинути на тверду поверхню. Звичайно, заздалегідь фарш поміщається в кілька пакетів або харчову плівку.
  • Мокрими руками формуються котлети. Далі вони повинні півгодинки постояти в холодильнику.
  • Смажаться соковиті і м’які котлети з індички на добре розігрітому жирі в сковорідці.

    Варіант для самих маленьких

    Інгредієнти: 430 г філе птиці, цибулина, 40 г білого хліба, 90 г твердого сиру, сіль, 90 мл нежирного молока, 3 перепелиних яйця, сіль.

  • Філе індички подрібнюється в блендері разом з ріпчастою цибулею. Деякі мами додають в дитячі котлети різні овочі. Це відмінний спосіб нагодувати малюка брокколі або кабачками, від яких він відмовляється в чистому вигляді. Невелика їх кількість у фарші навряд чи буде помітним.
  • На основі майбутніх котлет забиваються яйця, додається сіль за смаком.
  • Хліб попередньо розмочується у холодному молоці, після чого віджимається і з’єднується з фаршем.
  • В останню чергу в миску з іншими складовими висипається тертий сир.
  • Змазаними маслом руками формуються невеликі вироби. Краще всього готувати їх на пару або запікати в духовій шафі. Підійде для приготування обговорюваних дитячих котлет пароварка або спеціальна насадка для мультиварки.
  • Дивіться також:  Тріска в клярі на сковороді – 7 рецептів приготування

    Подаються котлети з фаршу індички з відварними овочами або будь-яким іншим гарніром. Можна одночасно запекти або приготувати на пару поруч з котлетами брусочки моркви, кабачка, суцвіття цвітної капусти.

    З сиром в духовці

    Інгредієнти: 430 г філе птиці, 60 г будь-якого твердого сиру, куряче яйце, 3-4 часникового зубчики, пара гілочок кропу, 1 ст. ложка білого борошна, сіль, прованські трави, або будь-які інші спеції.

  • Спочатку філе індички добре промивається проточною водою, потім нарізається тонкими смужками і рубається мініатюрними квадратами.
  • До птиці висипається крупно тертий сир. Відразу додається рубана зелень. Крім кропу, з птахом добре поєднується петрушка, м’ята і базилік.
  • У масу додаються інші заявлені в рецепті компоненти. Останніми висипаються спеції. Часник попередньо подрібнюється будь-яким зручним способом. Краще всього просто пропустити його через прес.
  • Вологими руками формуються невеликі коржі. Якщо зробити їх занадто товстими, час приготування збільшиться.
  • Котлети готуються з двох боків до рум’янцю на добре розігрітому рафінованій олії. Можна використовувати також суміш рослинного і вершкового або топленого компонента.
  • Готові котлети прикрашаються половинками помідорів чері і відразу подаються до столу.
  • Як гарнір до такої страви добре підійде картопляне пюре, відварна капуста брокколі з часниковим соусом або відварний білий рис.

    З овочевою начинкою

    Інгредієнти: кіло гомілок індички, яйце, 230 г тостерного білого хліба, морквина, 4 часникового зубчики, цибулина, пучок свіжої петрушки, червоний солодкий перчик (болгарський), по дрібці сушеної перуки, орегано, чорного меленого перчика, по 60 мл оливкової та соняшникової олії, сіль.

  • У чашу блендера відправляється хліб без скоринки, розламаний на шматочки, зубчик часнику і оливкове масло. Суміш подрібнюється до великої крихти, яка розподіляється на деку і підсушується в духовці.
  • Всі очищені, вимиті овочі пюрируются за допомогою блендера. Отримана суміш пару хвилин нудитися на соняшниковій олії, після чого остуджується.
  • М’ясо знімається з кісток і перетворюється у фарш. Його потрібно з’єднати з підсушеної крихтою, сіллю, приправами, збитим яйцем і рубаною петрушкою. Всі інгредієнти добре перемішуються.
  • З отриманої маси формуються невеликі круглі котлети. Всередину кожного м’ясного виробу перед згортанням викладається трохи овочевої начинки.
  • Дивіться також:  Риба ряпушка – що за риба? 7 рецептів приготування

    Випікаються котлети на промасленому деку в духовій шафі не менше півгодини. Досить буде температури 190 градусів.