Котлети з крабових паличок з сиром – 7 рецептів приготування

Рецепт котлет з крабових паличок з сиром – це відмінна можливість зробити щось нове та цікаве, особливо якщо ви шанувальник кулінарних експериментів.

Класичні котлети з крабових паличок з сиром

Заздалегідь підготуйте на 300 грам крабових паличок:

  • пару зубків часнику;
  • пару яєць;
  • одну цибулину;
  • 0,2 кг солонуватого твердого сиру;
  • спеції для рибних страв;
  • панірувальні сухарі;
  • три ложки борошна.

Процес приготування:

  • Для початку обов’язково дайте крабовим паличкам розтанути, якщо вони зберігалися в морозильній камері. Інакше вони дадуть вологу і котлети будуть погано скріплюватися.
  • Наріжте їх не крупно, таким же чином подрібніть і цибулю, сир перетріть.
  • Змішайте підготовлені компоненти, вбийте до них яйця, додайте роздавлений часник і борошно. Можна також приправити складу спеціями за смаком.
  • Сформуйте невеликі овальні коржики, добре обваляйте їх у панірувальних сухарях і смажте з двох боків до утворення рум’яності.

Рецепт від Лариси Рубальской

Вона – жінка, яка вміє готувати все, причому смачно і бюджетно. Рецепт від Лариси Рубальской – простий, а сама страва при цьому дуже апетитне.

На 200 грам паличок вам буде потрібно такий продуктовий набір:

  • стільки ж твердого, не прісного сиру;
  • пара яєць;
  • «рибні» спеції;
  • часниковий зубок;
  • панірувальні сухарі – скільки піде.

Процес приготування:

  • Обов’язково розморожуємо крабові палички при кімнатній температурі, потім перетираємо їх на тертці або подрібнюємо у блендері.
  • Сир теж натираємо, змішаємо з «крабового» масою, кладемо в неї трохи роздавленого часнику і присипаємо спеціями (наприклад, чорним меленим перцем). Сюди ж додаємо яйця і ретельно вимішуємо отриману суміш.
  • Робимо з крабового тіста невеликі котлети будь-якої форми, покриваємо їх панірувальними сухарями і смажимо до золотистого кольору, не забуваючи перевернути.
Дивіться також:  Як правильно приготувати хрін в домашніх умовах?

З додаванням яєць

Котлети з крабових паличок, сиру і яйця виходять дуже насичені і ситні, хоча готуються з мінімуму продуктів.

Необхідні інгредієнти:

  • 50 грам панірувальних сухарів;
  • 20 грам борошна;
  • 200 грам сиру;
  • два яйця;
  • два зубчики часнику;
  • упаковка крабових паличок – 0,2 кг;
  • трохи солі і перцю.

Процес приготування:

  • Зазначене кількість сиру натираємо на крупній тертці і змішуємо з подрібненими крабовими паличками. Їх теж можна перетерти або ж пропустити через блендер.
  • Вбиваємо туди вміст яєць, кладемо трохи солі і перцю за бажанням, засипаємо борошно. Також не забуваємо про часник, його потрібно передавити або протерти на дрібній тертці.
  • Добре вимісіть отриманий фарш, зробіть невеликі круглі або овальні заготовки і покрийте їх сухарній паніровкою. Надішліть порції на сковороду з маслом і обсмажте з двох боків до рум’яного стану.

Дієтичні котлети з крабових паличок з сиром

Зробити котлети з крабових паличок можна і для тих, хто на дієті. Таке блюдо виходить малокалорійним і більш легким, порівняно з м’ясним аналогом.

Необхідні продукти:

  • 400 грам крабових паличок;
  • спеції за смаком;
  • 50 грам сиру;
  • пучок свіжого зеленого лука і інша зелень;
  • два яйця.

Процес приготування:

  • Яким зручним та доступним способом подрібнюємо крабові палички. Краще всього зробити це за допомогою блендера або м’ясорубки. Не забудьте, що палички повинні бути попередньо розмороженими.
  • Лук та іншу зелень за смаком дрібно наріжте і змішайте з «крабового» масою. Туди ж вбийте яйця, додайте трохи приправ (наприклад, перцю і солі) і все ретельно вимісіть.
  • Сир натріть і додайте до решти компонентів.
  • Вылепите невеликі котлети і готуйте їх на пару. Можна для цього скористатися пароваркою або мультиварка, включивши режим «Варка на пару» на 20 хвилин. Також довести до готовності котлети можна і на плиті, спорудивши водяну баню.
Дивіться також:  Фарш для пельменів – 8 рецептів

З креветками

Необхідні продукти:

  • близько 500 грам крабових паличок;
  • 80 грам вершкового масла;
  • 200 грам сиру;
  • два яйця;
  • дві ложки майонезу і стільки ж борошна;
  • 0,3 кг креветок.

Процес приготування:

  • Креветки використовуйте вже варені, без панцира. Їх, як і крабові палички, потрібно спочатку розморозити, а потім пропустити через м’ясорубку або блендер і змішати з вершковим маслом.
  • До цієї маси додати вміст яєць, майонез, натертий на крупній тертці сир і борошно. Перемішайте склад, доводячи до однорідної консистенції. Вона повинна бути досить густа і добре тримає форму.
  • Руками зробіть заготовки будь-якого розміру, надішліть їх на сковороду і смажте з обох боків, поки вони не стануть золотистого кольору.

Як приготувати з рисом

Необхідні продукти:

  • дві ложки сметани;
  • 400 грам крабових паличок;
  • спеції на свій смак;
  • панірувальні сухарі – скільки піде;
  • два зубчики часнику;
  • 200 грам сиру;
  • стакан відвареного рису;
  • одне яйце.

Як приготувати котлети з крабових паличок:

  • Сир перетираємо на дрібній тертці, так само чинимо з часником. З’єднуємо інгредієнти.
  • Крабові палички заздалегідь розморожуємо до кімнатної температури, теж трьом, але на крупній тертці і відправляємо до сиру з часником.
  • Викладаємо отриману суміш сметану, вбиваємо яйце і додаємо рис. Зверніть увагу, що зазначена кількість крупи береться вже у відвареному вигляді.
  • Присипте фарш обраними приправами і ретельно перемішайте.
  • Зробіть невеликі щільні котлети, умочіть їх у панірувальних сухарях і відправте на гарячу сковороду з маслом для обжарювання. Готуйте їх з обох сторін, поки не стануть рум’яними.

Котлети з крабових паличок в духовці

Необхідні продукти:

  • ложка майонезу;
  • 350 грам крабових паличок;
  • часник – дві часточки;
  • спеції і свіжа зелень за смаком;
  • два яйця;
  • три ложки манки;
  • одна цибулина;
  • 100 грам сиру.
Дивіться також:  Підлива з курячої грудки – 5 рецептів, як приготувати смачну курячу підливку

Процес приготування:

  • Палички розморожуємо, цибулю нарізаємо довільно, а потім ці інгредієнти пропускаємо через м’ясорубку або блендер до утворення фаршу.
  • Вбиваємо в масу яйця, додаємо тертий сир і будь-які приправи на свій смак. Туди також відправляємо дрібно нарізану зелень, роздавлений часник і манку.
  • Усе ретельно вимішуємо і залишаємо приблизно на 15 хвилин, щоб крупа набухла.
  • Ліпимо котлети невеликого розміру, кладемо їх у форму або на деко і запікаємо близько 30 хвилин при 180 градусах.

Котлети з крабових паличок з сиром виходять дійсно з неповторним рибним смаком, дуже ароматні та ніжні. Їх люблять навіть діти, а вже вони-то знають толк у смачній їжі!