Котлети з квасолі – 8 простих і смачних рецептів

Ви ще ні разу не готували котлети з квасолі? Дуже даремно, адже вони виходять дуже ситними і смачними. Це відмінна заміна м’яса і досить бюджетна закуска, яка допоможе наситити організм рослинним білком.

Класичні котлети з червоної квасолі

Котлети з червоної квасолі – простота і нічого зайвого. Це основа для польоту вашої фантазії.

Можна додавати будь-які інгредієнти за бажанням і отримувати абсолютно новий смак.

Необхідні продукти:

• склянка борошна;
• одне яйце;
• приправи за бажанням;
• сухарі для панірування;
• 500 г відвареної квасолі;
• цибулина і моркву.

Процес приготування:

1. Готову, м’яку квасоля перетворюємо у пюре будь-яким способом, вбиваємо до неї яйце, кладемо будь-які приправи за смаком і не забуваємо про сіль і мелений перець.
2. Подрібнюємо цибулю і моркву, смажимо деякий час до золотистого кольору і змішуємо овочі з квасолею.
3. Засипаємо борошно, доводимо овочевий фарш до однорідності і робимо невеликі круглі котлети.
4. Добре обвалюємо їх у сухарях з усіх боків і тримаємо на плиті, поки не з’явиться гарна скоринка.

Пісний рецепт приготування

Пісні котлети з квасолі – відмінний спосіб урізноманітнити звичне меню і отримати багато вітамінів. До того ж вони виходять низькокалорійними.

Необхідні продукти:

• дві картоплини;
• приправи за смаком;
• панірувальні сухарі;
• цибулина і моркву;
• 400 грам квасолі.

Процес приготування:

1. Квасолю, картоплю і моркву відварюємо до готовності, овочі повинні стати м’якими, а потім перебиваємо їх блендером до однорідного стану у вигляді пюре.
2. Цибулину нарізаємо, обсмажуємо і додаємо до овочевої суміші.
3. Кладемо в масу приправи, і з неї робимо заготовки круглої форми, присипаємо паніровкою і відправляємо смажитися по кілька хвилин з кожного боку до золотистого кольору.

Дивіться також:  Фарш-бургер – 6 рецептів, як зробити в домашніх умовах

З печерицями

Необхідні продукти:

• дві ложки борошна;
• приправи;
• 100 грам вареної квасолі;
• 200 грам грибів;
• цибулю і моркву по одній штуці;
• панірувальні сухарі.

Процес приготування:

1. Квасоля спочатку замочуємо на кілька годин, а потім варимо, поки вона не стане м’якою.
2. Цибулю, гриби і моркву подрібнюємо будь-яким зручним способом і смажимо на сковороді, поки з печериць не вийде вся волога.
3. З’єднуємо всі овочі, пропускаємо через блендер, щоб вийшло пюре. Кладемо будь-які спеції за смаком, борошно і ліпимо невеликі круглі заготовки.
4. Добре покриваємо їх панірувальними сухарями з усіх боків і доводимо до рум’яності, смажачи з двох сторін.

Вегетаріанські котлети з білої квасолі

Вегетаріанські котлети сподобаються не тільки тим, хто повністю відмовився від м’яса, але і тим, хто стежить за своєю вагою.

Необхідні інгредієнти:

• дві склянки білої квасолі;
• 4 ложки манки;
• приправи;
• морква і цибуля.

Процес приготування:

1. Котлети з білої квасолі почнемо готувати з теплової обробки овочів. Квасоля відварюється до м’якого стану і подрібнюється за допомогою блендера або м’ясорубки. Можна просто розім’яти ложкою.
2. Цибуля перетворюємо на кубики, моркву перетираємо, робимо зажарку на сковороді і з’єднуємо її з квасолею.
3. Додаємо спеції, вимішуємо і мокрими руками ліпимо невеликі овальні форми.
4. Доводимо до рум’яності, обсмаживши з двох сторін.

Готуємо з Юлією Висоцькою

Варіант страви від Юлії Висоцької на відміну від інших рецептів робиться з консервованою квасолею. Блюдо виходить досить пікантне за рахунок перцю.

Необхідні інгредієнти:

• половинка солодкого перцю і стільки ж чилі;
• банку консервованої білої квасолі;
• зубчик часнику;
• сіль, чорний мелений перець за смаком;
• зубчик часнику;
• ложечка борошна;
• половина червоного цибулі.

Дивіться також:  Риба тілапія – що за риба? Користь риби, опис і рецепти приготування

Процес приготування:

1. Часник і цибулю дрібно нарізаємо, відправляємо на сковороду і смажимо в олії кілька хвилин.
2. Потім звільняємо обидва перцю від насіння, подрібнюємо їх і викладаємо на сковороду до цибулі, смажимо ще деякий час до рум’яності.
3. Квасоля, звільнивши від рідини, перебиваємо в пюре, змішати зі смаженими овочами і спеціями.
4. Засипаємо в отриману масу борошно, робимо котлетки з овочевого фаршу і тримаємо на прогрітій сковороді, поки вони не обсмажаться.

Смачні курино-квасолеві котлети

Необхідні продукти:

• яйце;
• приправи;
• два курячих філе;
• половина склянки борошна;
• 200 грам квасолі;
• 130 мл молока.

Процес приготування:

1. Курку промиваємо, нарізаємо на невеликі шматки, заливаємо молоком і перебиваємо в блендері, можна прокрутити через м’ясорубку.
2. Квасолю відварюємо до м’якості, подрібнюємо таким же способом, як і курку, змішуємо обидва інгредієнта.
3. Додаємо до них приправи, борошно, яйце і вимішуємо до однорідності.
4. Робимо руками невеликі круглі або овальні форми і обсмажуємо до утворення скоринки.

З картоплею

Необхідні продукти:

• три бульби картоплі;
• 300 грам квасолі;
• панірувальні сухарі;
• спеції за смаком;
• одна цибулина;
• 4 ложки борошна.

Процес приготування:

1. Картопля очищаємо, перетираємо на тертці, квасолю відварюємо до готовності, цибулю ріжемо на кубики і всі ці складові перебиваємо до однорідності блендером або прокручуємо м’ясорубкою.
2. Кладемо будь-які приправи, борошно, вимішуємо і ліпимо котлети. Їх добре обвалюємо в сухарях і смажимо до рум’яності. За бажанням сухарі можна не використовувати.

Котлети з квасолі й рису

Необхідні продукти:

• стакан рису і квасолі стільки ж;
• приправи;
• цибулина і морквина;
• яйце;
• 30 грам сиру;
• панірувальні сухарі.

Дивіться також:  Риба кутум як приготувати? 4 рецепта

Процес приготування:

1. Рис і квасоля заливаємо водою і готуємо, поки складові не стануть м’якими.
2. Квасоля доводимо до стану пюре за допомогою будь-якого пристрою або ж ретельно розминаємо руками. Змішуємо масу з рисом.
3. Морква перетираємо, цибулю нарізаємо на квадратики і смажимо овочі до рум’яності, потім відправляємо їх до квасолі з рисом.
4. Туди ж додаємо яйця, кладемо приправи, обов’язково сіль і трохи меленого перцю.
5. Подрібнюємо сир на тертці, змішуємо з сухарями і в цій суміші обвалюємо заготовки з фаршу. Краще все це робити вологими руками, тоді нічого не буде клеїтися.
6. Поміщаємо заготовки на сковороду і смажимо на олії з обох сторін до красивої рум’яності.