Котлети з курячого філе – 9 рецептів приготування

Котлети з курячого філе виходять ароматними і рум’яними. Завдяки великій різноманітності варіантів приготування, можна готувати нове блюдо на кожен день. Тому котлети не набриднуть. В даній підбірці зібрані перевірені і найбільш цікаві методи приготування.

Рубані котлети з курячого філе

Найчастіше філе подрібнюють за допомогою м’ясорубки. Але зараз набирають популярність рубані котлети з курячої грудки, які спочатку маринують, а потім смажать, як оладки. Страва виходить соковитим, ніжним. Від задоволення можна проковтнути мова.

Інгредієнти:

  • майонез – 3 ст. ложки;
  • філе – 420 г;
  • масло;
  • часник – 3 зубки;
  • цибуля – 2 цибулини;
  • перець;
  • яйце – 2 шт.;
  • сіль;
  • борошно – 2 ст. ложки.

Приготування:

  • Кубиками нарізати філе. Шматки повинні бути близько пів сантиметра.
  • Нашаткувати цибулину. За розміром шматки повинні бути менше, ніж курячі.
  • Подрібнити зубки часнику.
  • Перемішати.
  • Залити майонезом.
  • Влити яйця.
  • Перемішати.
  • Присолити.
  • Засипати борошно.
  • Посипати перцем.
  • Розмішати.
  • Вкрити пакетом. Відставити на пару годин.
  • Залити олією сковорідку.
  • Прогріти.
  • Взяти столову ложку.
  • Зачерпнути масу.
  • Викладати, як оладки.
  • Обсмажити. При перших ознаках появи рум’яного кольору перевернути.
  • Накрити кришкою. Загасити.
  • По-французьки

    Дієтичне блюдо, яке має королівський смак.

    Якщо хочете зменшити жирність страви, то закладайте в сковорідку із сильно розігрітим маслом. При погано підігрітому жирі котлета вбере його в більшій кількості.

    Інгредієнти:

    • філе – 930 г курячого;
    • перець чорний – 2 г;
    • яйце – 5 шт.;
    • олія соняшникова;
    • сіль – 3 г;
    • сметана – 1 ст. ложка;
    • цибуля – 25 г зеленого;
    • борошно – 2 ст. ложки.

    Приготування:

  • Порізати філе. Повинні вийти дрібні кубики, товщина яких не перевищує п’ять міліметрів.
  • Присипати сіллю.
  • Посипати перцем.
  • Влити яйце.
  • Залити сметаною.
  • Перемішати.
  • Нашаткувати цибулину.
  • Закинути до м’яса.
  • Присипати борошном. Розмішати.
  • Сковорідку розігріти.
  • Залити масло.
  • Розігріти. Воно повинно бути дуже гарячим.
  • Взяти столову ложку.
  • Зачерпнути курячу масу.
  • Помістити на сковорідку.
  • Засмажити. Котлети по-французьки готові, коли з двох сторін утворилася красива золотиста скоринка.
  • Ніжні курячі котлети з сиром

    Приготувати ніжні котлети, які підходять для дієтичного харчування дуже легко. Внести різноманітність у звичне блюдо допоможе сир, який надає пікантності найніжнішому курячому м’ясу.

    Дивіться також:  Сало в розсолі у банці – 6 смачних рецептів засолювання

    Інгредієнти:

    • борошно – 2 ст. ложки;
    • перець;
    • філе – 760 г курячого;
    • сир – 220 г;
    • яйце – 1 шт.;
    • цибуля – 2 цибулини;
    • сіль;
    • кріп – 25 г свіжий.

    Приготування:

  • Промите філе нарізати.
  • Цибулю нарізати шматками довільного розміру.
  • Закинути в м’ясорубку. Перемолоти.
  • Влити яйце.
  • Засипати борошном. Цей інгредієнт можна замінити крохмалем.
  • Присолити.
  • Присипати перцем.
  • Нашаткувати кріп.
  • Сир перетерти. Скористайтеся теркою крупного помелу.
  • Перемішати всі продукти. Вийде однорідна маса.
  • Змочити руки водою.
  • Набрати фарш.
  • Скачати кульки.
  • Обваляти в борошні.
  • Влити олію у сковорідку.
  • Коли розігріється, помістити заготовки. Засмажити.
  • З додаванням майонезу

    Присутність майонезу в котлетах допомагає зробити страву соковитіше, ніжніше, покращує смакові якості.

    Інгредієнти:

    • сіль;
    • перець запашний мелений – 1 ч. ложка;
    • філе – 1000 г курячого;
    • крупа манна – 125 г;
    • яйце – 1 шт.;
    • майонез – 1 ст. ложка;
    • часник – 3 зубки;
    • олія рослинна.

    Приготування:

  • Нарізати м’ясо.
  • Зубки очистити.
  • Закинути в м’ясорубку.
  • Прокрутити.
  • Влити яйце з майонезом.
  • Присипати перцем.
  • Засипати манну крупу.
  • Розмішати, присолити.
  • Накрити кришкою. Настояти півгодини.
  • Змочити руки водою.
  • Набрати масу.
  • Скачати кулі.
  • Розжарити сковорідку.
  • Залити олією.
  • Помістити кульки.
  • Смажити з усіх боків.
  • З грибами

    З філе виходять ніжні котлетки. Якщо хочете приготувати святкову страву, яке прикрасить ваш стіл і не займе багато часу на приготування, то додайте грибочки з сиром.

    Інгредієнти:

    • сіль;
    • олія оливкова;
    • філе – 6 шт. курячого;
    • молоко;
    • батон – 3 скибочки без скоринки;
    • яйце – 2 шт.;
    • перець;
    • сир – 160 г;
    • печериці – 120 г;
    • борошно.

    Приготування:

  • Нарізати м’ясо.
  • Помістити в м’ясорубку.
  • Перемолоти.
  • Батон помістити в молоко. Витримати п’ять хвилин.
  • Дістати. Віджати. Надіслати до фаршу.
  • Влити яйця.
  • Засипати перець.
  • Присолити.
  • Перемішати.
  • Печериці можна натерти або дрібно порубати.
  • Покласти у фарш.
  • Розмішати.
  • Сир нарізати. Вийдуть брусочки.
  • Змочити руки водою.
  • Набрати фарш в руку.
  • У центр помістити брусочок сиру.
  • Закрити краю. Сформувати овал.
  • Помістити в борошно. Поваляти.
  • Влити олію у сковорідку.
  • Розжарити.
  • Помістити заготовки.
  • Смажити кілька хвилин.
  • Перевернути.
  • Готувати такий же час.
  • Викласти заготовки на деко.
  • Помістити в духовку (180 гр.).
  • Запікати півгодини.
  • Дивіться також:  Чим відрізняються суші від ролів?

    З петрушкою і базиліком

    Ці котлетки виходять соковитими і дуже ніжними. А смак і аромат посіченою свіжої зелені допоможе зробити смак незабутнім.

    Інгредієнти:

    • перець;
    • філе – 470 г курячого;
    • часник – 3 зубчики;
    • масло вершкове – 120 г;
    • молоко – 250 мл;
    • батон – 3 скибочки (без кірок);
    • базилік – 25 г;
    • сіль;
    • петрушка – 25 г;
    • цибуля – 120 р.

    Приготування:

  • М’ясо нарізати.
  • Очистити цибулинки і зубки часнику.
  • Закинути в м’ясорубку.
  • Перемолоти.
  • Батон помістити в молоко.
  • Витримати три хвилини.
  • Віджати.
  • Покласти у фарш.
  • Базилік нашаткувати.
  • Порубати дрібно петрушку.
  • Додати у фарш.
  • Присолити.
  • Присипати перцем.
  • Перемішати.
  • Масло порубати.
  • Змочити у воді руки.
  • Зачерпнути частина фаршу.
  • Помістити шматочок масла.
  • Сформувати овал, в центрі якого розташоване масло.
  • У сковорідку влити олію.
  • Прогріти.
  • Розмістити заготовки.
  • Прожарити.
  • Перевернути. Витримати під кришкою до готовності.
  • Незвичайний смак з кукурудзою

    Щоб приготувати це незвичне ласощі, не треба закуповувати неймовірні продукти та довгий час стояти біля плити. Котлетки готують з найпростіших і доступних продуктів. А завдяки додаванню кукурудзи звична страва перетворюється на незвичайне, оригінальне страву.

    Інгредієнти:

    • масло;
    • філе – 560 г курячого;
    • білок – 2 шт.;
    • перець;
    • кукурудза – 1 банка;
    • сіль;
    • цибуля – 1 головка;
    • батон – 3 скибочки;
    • петрушка – 30 г;
    • часник – 3 зубки;
    • молоко – 120 мл;
    • гірчиця суха – 1 ч. ложка;
    • жовток – 2 шт.

    Приготування:

  • Порубати м’ясо і цибулинку. Шматки потрібні великі.
  • Закинути в м’ясорубку разом з часником.
  • Перекрутити.
  • В молоко закинути батон.
  • Витримати три хвилини. Дістати. Віджати.
  • Покласти у фарш.
  • Злити рідину з кукурудзи.
  • Перемістити у фарш разом з гірчицею.
  • Присолити.
  • Влити жовтки.
  • Подрібнити петрушку.
  • Змішати з фаршем.
  • Присипати перцем. Перемішати.
  • Білки потрібні збитими. У цьому допоможе міксер. Вони повинні перетворитися в густу піну.
  • Ввести в фарш.
  • Змочити у воді руки.
  • Наліпити котлеток.
  • Помістити в гарячу сковорідку, залиту маслом.
  • Обсмажити.
  • Дивіться також:  Смажена картопля з м’ясом – 5 рецептів на сковороді і в мультиварці

    Для любителів оригінальних рецептів — з сухофруктами

    Порівняно з усіма видами м’яса курячі котлетки виходять ніжними і легкими. Але звичною стравою давно нікого не здивувати. Якщо хочете справити враження і показати себе великим кулінаром, то приготуйте з додаванням чорносливу. Він додасть неповторний смак і буде приємним сюрпризом для гостей.



    Інгредієнти:

    • олія соняшникова;
    • сир – 110 г твердого;
    • вершки – 220 мл;
    • вино – 110 мл;
    • чорнослив – 130 г;
    • сіль;
    • сухарі мелені – 200 г;
    • перець;
    • філе куряче – 730 г;
    • цибуля – 1 луковичка.

    Приготування:

  • Закинути в м’ясорубку філе і цибулинку.
  • Перемолоти.
  • Натерти сир.
  • Закинути в фарш.
  • Влити яйце.
  • Присипати перцем і сіллю.
  • Розмішати.
  • Змочити руки.
  • Набрати фарш.
  • У центр покласти чорнослив.
  • Сформувати котлетки.
  • Вмочити в сухарі.
  • Помістити в гарячу сковорідку з олією.
  • Прожарити.
  • Влити в сковороду вершки з вином.
  • Підсолити.
  • Накрити кришкою.
  • Протушкувати.
  • Котлети з курячого філе в духовці

    Щоб котлети не пересушились під час приготування слід обваляти їх у сухарях.

    Інгредієнти:

    • філе куряче – 730 г;
    • перець;
    • соняшникова олія;
    • луковичка – 1 шт.;
    • сир – 140 г твердого;
    • батон – 450 г;
    • яйце – 1 шт.;
    • зелень;
    • сіль;
    • масло – 55 г вершкове.

    Приготування:

  • Батон порізати. Знадобляться дрібні кубики.
  • Помістити на деко.
  • Прибрати в духовку. Висушити. Подрібнити.
  • Нашаткувати цибулину.
  • Порубати м’ясо.
  • Закинути філе і цибулю в м’ясорубку.
  • Подрібнити.
  • Влити яйце.
  • Присолити.
  • Посипати перцем.
  • Перемішати.
  • Перетерти сир.
  • Нашаткувати зелень.
  • Порубати масло.
  • Змішати зелень із сиром і маслом.
  • Змочити руки водою.
  • Взяти порцію фаршу.
  • Сформувати коржик.
  • Помістити сирну начинку.
  • Краї защипнути.
  • Сформувати овал.
  • Вмочити в сухарі подрібнені.
  • Розкласти на деку.
  • Виставити режим в духовій шафі. Знадобиться 180 гр.
  • Запікати півгодини.