Котлети з манкою – 8 кращих рецептів

Зазвичай для поліпшення структури котлет в них додають хлібний м’якуш. Цей секрет знає будь-кухар. Але є й інші варіанти. Наприклад, можна зробити котлети з манкою. У фарші вона поступово набухає, роблячи його максимально пластичним і пружним. Котлети, приготовлені з такої суміші, стають більш м’якими і соковитими. Тут вже не важливо, з якого саме продукту був приготований сам фарш (м’яса, овочів, риби чи птиці). Результат завжди виходить чудовий.

М’ясні котлети з манкою замість хліба

Є один незвичайний, але досить цікавий рецепт.

Оригінальні котлети з манкою можна приготувати, використовуючи наступні основні інгредієнти:

  • 0,5 кг м’ясного фаршу;
  • 75 грамів крупи манної;
  • 1 сире яйце;
  • по 50 грам майонезу і свіжої зелені;
  • цибулина;
  • сіль щіпка перцю;
  • 50 мілілітрів будь-якого рослинного масла.

Щоб самому зробити з усього цього котлети, необхідно:

  • Цибулю очистити і подрібнити невеликими кубиками.
  • Зелень дрібно порубати.
  • Всі компоненти по рецептурі (крім масла) зібрати в одній глибокій ємності і ретельно їх перемішати. Це можна зробити руками, а також використовувати блендер або звичайну м’ясорубку. Маса повинна кілька хвилин постояти, щоб крупа змогла трохи набрякнути.
  • Вологими руками з приготовленої суміші сформувати котлети.
  • Обсмажити в розігрітій олії з двох сторін. На поверхні повинна поступово утворитися рум’яна кірочка.

Щоб вироби всередині не залишилися сирими, їх треба сім хвилин потримати на сковороді під кришкою. Причому полум’я зробити мінімальним.