Котлети з начинкою — 8 рецептів приготування

Котлети з начинкою – ситне блюдо, відповідне до будь-якого гарніру. Крім того, вони можуть подаватися і самостійно, і навіть в якості головної страви на святковому столі.

Котлети по-київськи з начинкою

Котлети по-київськи досить складне блюдо, яке може не вийти з першого разу. Але якщо вдасться, то вийде шалено смачним.

Необхідні продукти:

  • спеції за смаком;
  • шість ложок борошна;
  • два курячих філе;
  • два яйця;
  • 60 грам вершкового масла;
  • упаковка панірувальних сухарів.

Процес приготування:

  • Філе промиваємо, зрізаємо з нього нижні тонкі краї, а решту частини ділимо навпіл поперек.
  • Прикриваємо отримані пласти плівкою і відбиваємо, щоб вони стали більше і тонше, потім приправляємо спеціями.
  • Масло нарізаємо на кілька шматочків, в залежності від того скільки ви робите котлет. Їх потрібно трохи підморозити в холодильнику або в холодній воді, а потім теплими руками надати їм овальну форму.
  • На кожен пласт філе поміщаємо по брусочку масла і починаємо згортати курятину так, щоб вона повністю покрила начинку. Всі заготовки прибираємо в холодильник на півгодини.
  • Викладаємо по окремих ємкостей борошно, сухарі і збите яйце з сіллю. Котлети спочатку опускаємо в борошно, потім в яйце, сухарі і ще раз в яйце і сухарі.
  • У каструлю наливаємо рослинне масло (його має бути багато для повного покриття котлет), добре нагріваємо. Опускаємо в нього котлети і тримаємо приблизно 6 хвилин до того моменту, як скоринка стане рум’яною. Рівень нагрівання повинен бути середнім.

Викладайте готові котлети на паперові рушники і обсушивайте перед подачею.

М’ясні зрази з сиром

Сирна начинка у цій страві чудово поєднується з м’ясом. Виходять не тільки м’які котлетки, але ще і дуже незвичайні.

Дивіться також:  Паста з морепродуктами: 6 рецептів приготування вдома

Необхідні продукти:

  • два зубки часнику;
  • 0,3 кг фаршу;
  • приправи на свій смак;
  • яйце;
  • дві ложки борошна;
  • 0,1 кг сиру;
  • одна цибулина і шматочок хліба.

Процес приготування:

  • Хліб потрібно замочити у воді, щоб він став м’яким. Після цього змішати його з фаршем. У отриманий відвар додати подрібнену цибулю, половину борошна, білок і спеції.
  • Жовток з’єднуємо з тертим сиром і часником.
  • Формуємо з фаршу котлети, викладаємо в них сирну начинку так, щоб фарш її закривав зі всіх сторін.
  • Обвалюємо заготовки в борошні і смажимо на олії до рум’яного кольору.

Коли немає часу возитися з такою стравою, поріжте будь сир твердого сорту брусочками, і загорніть їх у фарш. Котлети вийдуть нітрохи не гірше, але набагато швидше.

З додаванням грибів

Необхідні продукти:

  • 200 грам грибів;
  • спеції за смаком;
  • 0,1 кг борошна;
  • цибулина і яйце;
  • 0,4 кг фаршу;
  • шматочок хліба.

Процес приготування

  • Гриби і цибулю нарізаємо на шматочки. Спочатку до рум’яності обсмажуємо овоч, а потім з’єднуємо його з грибами і готуємо, поки не випарується вся рідина.
  • Фарш змішуємо зі спеціями, яйцем і хлібом, вимоченим у воді або в молоці.
  • Робимо з цієї маси коржі, на середину кожної покласти начинку з грибів і заліплюємо, формуючи котлети.
  • Викладаємо їх на прогріту сковороду з маслом і смажимо з двох сторін до утворення рум’яної скоринки.

Начинка з яєць та сиру

Необхідні продукти:

  • 0,4 кг фаршу;
  • зелена цибуля;
  • шматочок хліба;
  • цибулина;
  • спеції на свій смак;
  • упаковка панірувальних сухарів;
  • 0,15 кг твердого сиру;
  • три яйця.

Процес приготування:

  • Хліб вимочуємо у воді, з’єднайте з фаршем. Сюди ж кладемо дрібно нарізану цибулину, приправляємо спеціями і перемішуємо до однорідності.
  • Яйця відварюємо, ріжемо подрібніше, змішуємо з тертим сиром і подрібненою зеленою цибулею.
  • Формуємо плоску корж з фаршу, всередину кладемо приблизно ложку начинки, ретельно закриваємо її і заліплюємо краю.
  • Обвалюємо всі заготовки в сухарях і смажимо з обох сторін до красивого рум’яного кольору приблизно за 7 хвилин.
Дивіться також:  Риба товстолобик – 7 рецептів приготування

Котлети з начинкою в духовці

Котлети, запечені в духовці, є більш корисним стравою, в порівнянні з смаженими. Начинку можна робити абсолютно будь-яку.

Необхідні продукти:

  • 0,2 літра молока;
  • приправи за смаком;
  • дві цибулини;
  • шматочок хліба;
  • 4 яйця;
  • півкілограма фаршу.

Процес приготування:

  • Яйця варимо до готовності і ріжемо подрібніше. Цибулю подрібнюємо, обсмажуємо і з’єднуємо з нарізаними яйцями.
  • У молоко покласти хліб, щоб він став м’яким, віджимаємо і змішуємо його з фаршем. Додаємо в отриманий склад приправи за смаком.
  • З цієї м’ясної суміші робимо коржі, наповнюємо їх начинкою і добре скріплюємо краю.
  • Поміщаємо всі котлети в форму і готуємо в духовці близько 40 хвилин при 180 градусах.

Капустяні котлети з сирною начинкою

Необхідні продукти:

  • ложка сметани;
  • спеції на свій смак;
  • півкілограма капусти;
  • дві ложки борошна;
  • одне яйце;
  • 50 грам сиру.

Процес приготування:

  • Капусту промиваємо і прибираємо брудні листя. Шаткуємо чистий качан і обсмажуємо на олії до м’якості. Потім змішуємо овочеву стружку зі сметаною і тримаємо на плиті, поки вона не стане рум’яною.
  • Подрібнюємо сир на тертці, з’єднайте з капустою, борошном і перемішуємо.
  • Вологими руками формуємо котлети, обвалюємо їх у борошні і смажимо на олії з обох боків до рум’яності.

Курячі котлети з чорносливом

Курячі котлети за цим рецептом виходять з дуже цікавим смаком, адже чорнослив добре поєднується з м’ясом.

Необхідні продукти:

  • стакан молока;
  • 0,3 кг чорносливу;
  • спеції за смаком;
  • одна цибулина;
  • кілограм курячого фаршу;
  • три шматка хліба.

Процес приготування:

  • Цибулю дрібно нарізаємо і з’єднуємо з фаршем. До них додаємо хліб без скоринки, заздалегідь розм’якшений в молоці, приправляємо спеціями.
  • Робимо нетовсті коржі, на середину кожної покласти чорнослив і повністю покриваємо його фаршем, добре з’єднавши краю.
  • Викладаємо всі виліплені котлети на гарячу сковороду з маслом і смажимо до рум’яності. Також можна запекти їх в духовці близько 30 хвилин при 180 градусах.
Дивіться також:  Як приготувати морський коктейль заморожений?

Картопляні котлети з начинкою з фаршу

Начинка може бути будь-якою, як з яловичини і курки — обирайте на свій смак.

Необхідні продукти:

  • приблизно кілограм картоплі;
  • спеції за смаком;
  • два зубки часнику;
  • 0,3 кг будь-якого фаршу;
  • упаковка панірувальних сухарів;
  • дві ложки борошна;
  • три яйця;
  • одна цибулина.

Процес приготування:

  • Картоплю очистіть, відваріть до м’якості і передавите в пюре. Присипте його спеціями, наприклад, сіллю з перцем, і вбийте два жовтки. Розмішайте.
  • Подрібніть цибулю і часник на шматочки і обсмажте їх на олії до золотистого кольору. Всипте борошно, а потім фарш і смажте до готовності, не забувши приправи.
  • Окремо змішайте яйце, що залишилося, і два білка з борошном.
  • З остиглого пюре сформуйте коржі з поглибленням, куди викладіть начинку з фаршу. Сформуйте котлети.
  • Помістіть заготовки спочатку в масу з яєць та борошна, потім в сухарі і тримайте на гарячій сковороді до рум’яності.

Котлети з начинкою добре будуть виглядати навіть на святковому столі. В будь-якому рецепті ви можете змінювати наповнення на свій розсуд.