Котлети з путасу – 7 дуже смачних рецептів

Якщо свинина і яловичина вже приїлися, то прекрасною альтернативою важкою для шлунка їжі стануть багаті корисними елементами рибні страви. Існує безліч подібних оригінальних страв, серед яких котлети з путасу виділяються економічністю, простотою виконання і чудовим смаком.

Рибні котлети з путасу в духовці

Ніжні і дуже ароматні вироби з легкістю готуються з 1 кг риби.

Перед тим як приготувати котлети в духовці, крім основного інгредієнта, слід підготувати наступні продукти:

  • моркву і цибулю – по 1 шт.;
  • яйце – 1 шт.;
  • хліб – кілька шматочків;
  • сметана – 30 мл;
  • сіль і перець – за смаком.

Спосіб приготування:

  • З розморожених і добре промитих тушок готується філе шляхом зрізання плавників, голови, потрошіння та відділення м’яса від кісток.
  • Хліб заливається рідиною, а філе прокручується на м’ясорубці або подрібнюється в блендері.
  • Овочі очищаються і також подрібнюються в блендері або пропускаються через м’ясорубку.
  • Коли вся маса буде готова, в неї вбивається яйце, додаються розмочений хліб, сіль і приправи за смаком.
  • З отриманого фаршу формуються котлетки, які на деку змазують сметаною й випікаються в духовці близько 20 хвилин при температурі 200°C.

Готуємо на сковороді

Смачні, ніжні вироби з риби можна приготувати і на сковороді, використавши:

  • 600 г путасу;
  • цибулину;
  • яйце;
  • скибочка чорного хліба
  • 50 г манної крупи;
  • панірувальні сухарі;
  • трохи солі і приправ.

Етапи втілення рецепта в життя полягають у наступному:

  • Риба звільняється від кісток і прокручується кілька разів разом з очищеним і поділеним на частини цибулею через м’ясорубку.
  • Далі в масу втручаються попередньо замочений хліб, яйце, манка, сіль і спеції.
  • Через 10 хвилин, за які манка трохи розбухне, з рибної маси формуються невеликі вироби, які готуються на сковороді з розігрітим маслом.
Дивіться також:  Хачапурі з лаваша – 8 рецептів, як приготувати в духовці на сковороді і мультиварці

Як зробити з салом

Щоб додати страві соковитості, рибні котлети можна приготувати з додаванням сала.

Будуть потрібні:

  • 1,2 кг путасу;
  • 150 мл молока;
  • цибулина;
  • зубчик часнику;
  • 100 г борошна;
  • стільки ж сала;
  • 2 невеликих яйця;
  • стопка соняшникової олії;
  • батон;
  • трохи солі і приправ.

Схема підготовки виглядає наступним чином:

  • З батона знімається скоринка, а м’якуш замочується в молоці.
  • Через м’ясорубку пропускається підготовлене рибне філе, порізаний на шматки цибулю, сало, а також попередньо розмочений батон.
  • В отриману масу забиваються яйця, додаються сіль і улюблені приправи.
  • Очищений і порізаний часточками часник обсмажується на олії до рум’яності, після чого викидається.
  • Сформовані з однорідного фаршу котлети обвалюються в борошні і обсмажуються з двох сторін до апетитної скоринки.

Котлети з путасу з кістками та шкірою

Для приготування рибних виробів по цьому рецепту необхідно придбати такий продуктовий набір:

  • путасу – 2 тушки;
  • цибуля – 1 шт.;
  • хліб – скибочка;
  • майонез – 30 мл;
  • соняшникова олія для смаження;
  • панірувальні сухарі;
  • сіль і перець – за смаком.

Спосіб приготування:

  • Очищена цибулина і злегка подмороженная риба без нутрощів, голови і плавців прокручуються кілька разів через м’ясорубку.
  • Маса змішується з розмоченим хлібом, майонезом, сіллю і спеціями.
  • Через 30 хвилин, протягом яких фарш знаходився в холодильнику, з рибної маси котлети готуються і обсмажуються на гарячій сковороді з соняшниковою олією.

З додаванням свіжої капусти

Цікаві котлети припадуть до смаку любителям легкої і багатої вітамінами їжі.

Для виконання рецепта необхідні:

  • 600 г білокачанної капусти;
  • в 2 рази менше риби;
  • цибулина;
  • по шматочку маргарину і сала;
  • яйце;
  • сіль, перець, панірувальні сухарі.

Щоб подати до столу апетитні, ароматні рибні кульки:

  • Нашаткована капуста відварюється до напівготовності в невеликій кількості води.
  • З путасу готується філе, яке пропускається через м’ясорубку.
  • Цибуля подрібнюється і пассеруется.
  • У глибокій мисці замішується фарш з капусти, цибулі, риби, маргарину, топленого сала, солі і перцю.
  • Сформовані котлети обвалюються в хлібній крихті і обсмажуються до готового стану.
Дивіться також:  Макрель – що за риба, як приготувати? Смак, калорійність, 5 смачних рецептів приготування макрелі

В мультиварці на пару

Дієтичні котлети з риби, які відрізняються ситні і високою харчовою цінністю, готуються з:

  • 400 г філе путасу;
  • невеликих морквини і цибулини;
  • яйця;
  • шматочки вершкового масла;
  • улюблених спецій, приправ і солі.

В процесі втілення рецепта ніжних і соковитих котлет в життя виконуються такі кроки:

  • Рибне філе з обчищеними овочами подрібнюються в кухонному комбайні або за допомогою блендера.
  • Далі у фарш втручаються яйце, сіль і приправи.
  • У формочки для кексів викладається підготовлена маса рибна, в центр якої вдавлюється по шматочку масла – воно додасть страві вершковий смак.
  • Готуються котлети в форму для приготування на пару у відповідному режимі протягом 20 хвилин. Не забудьте попередньо встановити чашу і наповнити її склянкою води.

Пісні котлети з путасу

Приготувати рибні котлети з путасу можна навіть без додавання яйця у фарш, яке, як правило, використовується для його скріплення. Для створення пісних виробів досить підготувати:

  • 700 г путасу;
  • цибулину;
  • 50 г хлібного м’якушки;
  • 25 мл майонезу;
  • ароматні спеції;
  • соняшникова олія;
  • сіль і борошно.

У приготуванні керуємося таким алгоритмом:

  • З розділеної на частини цибулини і очищеної риби готується за допомогою блендера фарш, який додається попередньо розм’якшений хліб, сіль і спеції.
  • Маса відправляється в холодильник для настоювання.
  • Через 30 хвилин з фаршу готують порційні заготовки, які обвалюються в борошні і викладають на деко.
  • Перед відправкою в духовку на півгодини вироби змазується майонезом.

Таким чином, завдяки безлічі рецептів та широкого асортименту різних продуктів кулінар може експериментувати, поступово замінюючи звичну важку їжу оригінальними стравами з риби.