Котлети з судака — 8 дуже смачних рецептів

Всім відомо, що рибні страви є корисними і в їжу їх бажано вживати якомога частіше. Мешканців водних глибин можна запекти, зварити або посмажити. Рибні котлети є досить поширеним і улюбленим багатьма стравою. Для їх приготування добре підійде судак. В ньому мало кісток, які досить легко видаляються, а м’ясо багате білком.

Традиційні котлети з судака

Для приготування вам знадобиться:

  • 2 яйця
  • 500 гр. філе судака
  • Головка ріпчастої цибулі
  • Зубчик часнику
  • Молоко
  • 50 гр. вершкового масла
  • Петрушка, кріп
  • Панірувальні сухарі
  • Соняшникова олія для смаження
  • Білий хліб
  • Сіль і перець — виходячи з ваших індивідуальних переваг

Процес приготування:

Візьміть хлібний м’якуш і замочіть в молоці.

У глибоку миску пропустіть через м’ясорубку рибне філе, масло, цибулю, зелень і часник. Трохи віджати, пропустіть туди-ж хлібний м’якуш.

Завдяки хлібної м’якушки страва вийде ніжним і соковитим.

В отриманий фарш додайте сире яйце. Не забудьте посолити і поперчити.

Готовий фарш потрібно ретельно перемішати і відбити про краї миски.

Сформуйте котлети, форма може бути будь-яка, і відправте в морозилку хвилин на 30. Для цього підійде будь-яка плоска поверхня, наприклад обробна дошка. Так при обсмажуванні вони будуть краще тримати форму.

Кожну котлетку умочіть у збитому яйці і обваляйте в паніровці. Після цього можна обсмажувати до появи рум’яної скоринки.

Можна подавати.