Котлети з вівсяних пластівців – 7 рецептів, як приготувати ніжні і пишні котлети

Овес відноситься до найбільш цінних за змістом поживних речовин злакам. Але, навіть усвідомлюючи цей факт, далеко не кожен любить їсти вівсяну кашу на сніданок. Включити в раціон настільки важливий продукт допоможуть котлети з вівсяних пластівців, що відрізняються ніжністю і пишністю.

Класичні котлети з вівсяних пластівців

Ніжні котлетки з вівсянки за класичним рецептом є пісними і готуються з:

  • 200 г вівсяних пластівців;
  • 120 мл окропу;
  • бульби картоплі;
  • цибулини;
  • солі, перцю і масла для смаження.

Виконуємо послідовно:

  • Пластівці висипаються в миску, де вони заливаються окропом і настоюють.
  • Картопля натирається, цибулю подрібнюється.
  • Через 10 хвилин всі компоненти змішуються разом з сіллю і перцем.
  • Фарш ретельно вимішується, щоб всі компоненти добре склеїлися і не розпалися при смаженні.
  • Вироби формуються мокрими руками і відразу викладаються в розпечене масло.
  • Смажаться котлети під закритою кришкою до рум’яної скоринки з кожної сторони.
  • Після смаження вироби з вівсянки викладаються у вогнетривкий посуд і відправляються в мікрохвильовку на 56 хвилин.

З курячого фаршу

Вівсяні пластівці чудово поєднуються з фаршем з курячого філе, надаючи йому соковитості і м’якості.

Для виконання рецепта знадобиться:

  • ½ Кг курячого фаршу;
  • яйце;
  • 100 г пластівців;
  • 100 мл води;
  • цибулина;
  • ½ Головки часнику;
  • сіль і спеції.

Щоб приготувати курячі котлети з вівсяними пластівцями:

  • Вівсяні пластівці висипаються в глибоку тарілку.
  • Яйце розводиться водою, після чого отриманою рідиною заливаються пластівці на 30 хвилин.
  • Овочі подрібнюються і змішуються з фаршем.
  • Коли пластівці розбухнуть, вони також змішуються з фаршем, який солиться і приправляється за смаком.
  • З вымешенной маси формуються котлетки, які обсмажуються на розігрітій сковороді з маслом з двох сторін до легкого бронзового відтінку.
Дивіться також:  Кукурудзяна каша на воді – 6 рецептів приготування

Готуємо з грибами

Прекрасне блюдо для дієтичного або пісного меню.

Для виконання рецепта необхідні:

  • вівсяні пластівці – 100 г;
  • печериці – в 2 рази більше;
  • соняшникова олія – стопка;
  • часник – ½ головки;
  • цибуля – 1 шт.;
  • яйце – 1 шт.;
  • борошно – 20 г;
  • сіль, спеції, зелень.

Щоб насолодитися смаком оригінальних виробів:

  • Вівсянка висипається в невелику мисочку.
  • Щоб пластівці набубнявіли, вони заливаються окропом і залишають.
  • Печериці і цибулю подрібнюються, після чого подсаливаются і пассеруются на сковороді.
  • Зелень і часник дрібно рубаються і змішуються з набряклою вівсянкою.
  • Далі до вівсяної суміші додаються зажарка і яйце.
  • В кінці для скріплення фаршу додається трохи борошна, а для смаку – класичну сіль і спеції.
  • З фаршу формуються котлети і обсмажуються на гарячому маслі до готовності.

Найніжніші і пишні котлети з курячим кубиком

Прекрасний варіант виробів для корисного сніданку з курячим ароматом можна приготувати з:

  • 400 г вівсяних пластівців;
  • курячого кубика;
  • 2 головок цибулі;
  • ½ Головки часнику;
  • яйця;
  • солі, перцю і кропу.

Виконуємо послідовно:

  • Вівсяні пластівці заливаються окропом, з розведеним у ньому курячим кубиком.
  • Цибуля шинкуется і пассеруется на середньому вогні.
  • Після охолодження обсмажений овоч змішується з разбухшими пластівцями.
  • Часник, кріп подрібнюються і разом з яйцем додаються до вівсянці і цибулі.
  • З підсоленого і приправленого фаршу формуються котлети, які обсмажують до готовності на сковороді з маслом.

Як приготувати з морквою

Рецепт приготування вівсяних котлет з морквою досить простий, достатньо підготувати:

  • вівсяні пластівці – 200 г;
  • морква – 1 шт.;
  • цибуля – 1 шт.;
  • яйце – 1 шт.:
  • панірувальні сухарі;
  • сіль, спеції і масло для смаження.

Спосіб приготування полягає у виконанні наступних дій:

  • На плиту ставиться каструлька з водою для вівсянки з розрахунку 1:1.
  • Вода підсолювати і доводиться до кипіння, після чого в неї засипається вівсянка, яка вариться 3-4 хвилини. Можна залишити на час, вона дійде самостійно без нагріву.
  • Морква натирається на середній тертці, цибулю подрібнюється.
  • Натерта морква з’єднується з цибульними кубиками.
  • Овочі обсмажуються на соняшниковій олії до готовності.
  • Коли всі продукти охолонуть, вони змішуються, подсаливаются, приправляється і скріплюються яйцем.
  • З фаршу формуються вироби, які обвалюються в панірувальних сухарях і обсмажують на сковороді до утворення рум’яної скоринки.
Дивіться також:  Ікра з гарбуза – 8 рецептів, як приготувати домашню овочеву ікру швидко і смачно

Рецепт зі свинячим фаршем

Соковиті котлети з вівсяними пластівцями і фаршем з свинини можна підготувати з наступного продуктового набору:

  • фарш – 1 кг;
  • молоко – 120 мл;
  • вівсяні пластівці – 200 г;
  • яйця – 2 шт.;
  • цибуля – 2 шт.;
  • часник – 2 зубчики;
  • соняшникова олія – для смаження;
  • сіль, перець, панірувальні сухарі.

Етапи створення апетитних котлеток полягають у наступному:

  • Яйця збиваються з молоком, після чого сумішшю заливаються вівсяні пластівці.
  • Вівсянка настоюється протягом 20 хвилин для набухання.
  • Овочі подрібнюються.
  • У глибокому посуді змішуються набряклі пластівці, м’ясний фарш, подрібнені овочі, сіль і перець.
  • З підготовленої маси формуються вироби, які обвалюються в сухарях і обсмажують на сковороді з розігрітим маслом.

Котлети з вівсянки, як м’ясні

Котлети з вівсяних пластівців завдяки додаванню спецій, приправ і цибулі за зовнішнім виглядом і своїми смаковими якостями практично не відрізняються від м’ясних.

Для приготування виробів досить придбати:

  • 250 г вівсяних пластівців;
  • яйце;
  • головку цибулі;
  • приправи і сіль.

Щоб продегустувати дієтичні котлети:

  • Вівсяні пластівці висипаються в піалу, де заливаються закипілої водою і настоюють близько півгодини.
  • Коли вівсянка розбухне, готується фарш для майбутніх котлет з пластівців, яйця і подрібненої цибулі.
  • Фарш солиться, приправляється і за допомогою столової ложки викласти на розігріту сковороду у вигляді котлет.
  • Вироби обсмажують з двох сторін до золотистого кольору.

Отже, ніжні і апетитні вівсяні котлети, які можуть виступати ситним доповненням до будь-якого гарніру, представляють собою чудову альтернативу м’ясним виробам.