Ковбаса з конини: як називається у різних народів, 4 рецепта приготування ковбаси в домашніх умовах

У сучасних магазинах рідко зустрінеш ковбасу з конини. Частіше господині готують її самостійно. Існує відразу кілька вдалих рецептів такої страви.

Склад, калорійність і харчова цінність кінської ковбаси

Зазвичай обговорюване страва складається виключно з м’яса коні, солі та різних приправ. Спеції можна вибирати на свій смак. У покупної кінської ковбаси можуть містити барвники, консерванти, підсилювачі смаку.

Якщо говорити про харчової цінності такого продукту, то у ньому практично немає вуглеводів, переважають жири. Білків на 100 г всього 12 р. Калорійність ковбаси з конини досить висока – 633 ккал на 100 р.

Види і назви ковбаси з конини у різних народів

Щоб відшукати кінську ковбасу у продажу, доведеться відправитися в Середню Азію. Там цей продукт представлений у вільному продажу на кожному ринку.

Намагаючись розібратися, як називається ковбаса з конини, читач відшукає відразу кілька варіантів.

У кожного народу є своє власне назва м’ясного виробу:

  • Махан. Такий варіант поширений серед татар і тюрків. Це сиров’ялена ковбаса, до складу якої входить не тільки конина, але і жир.
  • Казылык. Це старовинне блюдо з’явилося в булгарської кухні. Його готують по особливому рецепту, всі пункти якого строго відповідають канонам ісламу.
  • Казі. Так ковбасу з м’яса коні називають в Таджикистані і Узбекистані. Вона вважається «почесним гостем» на столі до весільного торжества.
  • Суджук. Це назва в ходу в Азербайджані і Туреччині. У цих народів ковбасу з конини часто готують з додаванням в рецептуру страви інших видів м’яса. Наприклад, баранини.

Назви, які ввійшли в список, наведений вище, найбільш популярні, але не єдині. Часом зустрічаються й інші варіанти. Особливо в невеликих селищах. Так, кінська ковбаса відома ще і як тутырма або казе.