Крабові палички в кляре – 7 простих рецептів

Хрусткі крабові палички в кляре – відмінний варіант домашньої закуски до «пінному». Таке блюдо буде оригінальним прикрасою святкового столу. За бажанням для закуски можна вибрати і цікаву смачну начинку.

Смажені крабові палички в кляре з сиром

Інгредієнти: велика пачка крабових паличок, 140 г твердого сиру, 2 яйця, сіль, 120 г пшеничного борошна, суміш з сушеного часнику і солодкої паприки.

  • Першим ділом готується кляр для майбутньої закуски. Для цього з’єднуються в піалі яйця, сіль, борошно і спеції. Потрібно дуже добре перемішати всі продукти і вилити до них трохи кип’яченої води.
  • Крабові палички потрібно брати якісні, які не рвуться при розгортанні. Бажано, не заморожені, а охолоджені. Кожна паличка розгортається, в її серединку визначається брусочок сиру, після чого загортається назад.
  • Палички обсмажуються в добре розігрітій олії. Попередньо кожну з них потрібно вмочити в кляр.
  • Обсмажені крабові палички з сиром відразу викладаються на паперову серветку, щоб позбутися від надлишків жиру.

    Рецепт з додаванням часнику

    Інгредієнти: 120 г крабових паличок, яйце, сіль, 2 ст. ложки високосортного борошна, спеції, 2-3 часникового зубчики.

  • Яєчко добре збивається віночком. До нього додається сіль і спеції. Відразу можна відправити в суміш подрібнений будь-яким зручним способом часник. Найкраще пропустити через часникодавку.
  • У напівготовий кляр потроху всипається борошно і спеції. Суміш потрібно вимісити до однорідності. За консистенцією вона буде схожа на густу сметану.
  • Розморожені палички позбавляються від плівки. Кожна з них ділиться на три рівні частини.
  • Палички умочують в кляр і смажать до рум’яного кольору на розігрітому маслі.

    У пивному клярі

    Інгредієнти: велика пачка крабових паличок, 1 зубок часнику, пара плавлених сирків, трохи майонезу, по 80 мл фільтрованої води і пива, 2 яйця, 90 г борошна, сіль.

    Дивіться також:  Буженина з курячої грудки – 6 рецептів, як зробити домашню курячу буженину

  • Для начинки сир з’єднується з невеликою кількістю майонезу і подрібненим часником.
  • Кожна крабовая паличка акуратно розгортається і покривається часниковою сумішшю. Далі можна загортати її назад.
  • Для приготування кляра з’єднується холодне пиво, вода і збиті з сіллю жовтки. Поступово в масу додається просеянная борошно.
  • Останніми в кляр відправляються збиті в густу піну білки. Перемішувати складові потрібно дуже акуратно широкої ложкою.
  • Крабовая паличка нанизується на вилку і повністю занурюється в кляр. Далі закуска смажиться в добре розігрітому жирі з усіх боків. Найзручніше використовувати фритюрницю.
  • Смажені крабові палички в кляре подаються з часниковим сметанним соусом.

    Без яєць

    Інгредієнти: 90 мл світлого пива, велика упаковка крабових паличок, половина лимона, ароматні трави, половина склянки пшеничного борошна, сіль.

  • З половинки лимона в миску вичавлюється сік. Туди ж одразу додається сіль і ароматні трави за смаком.
  • В отриманий маринад на півгодинки відправляються заздалегідь розморожені палички.
  • В окрему миску борошно просіюється і вливається пиво. Маса добре вимішується. Можна використовувати для цього міксер. Додається сіль, приправи.
  • Кожна промаринованная паличка занурюється в кляр з пива і борошна, після чого викладається в жаровню з розігрітим маслом.
  • Готується частування до появи золотистої скоринки.

    Фаршировані крабові палички в кляре

    Склад компонентів: 12 шт. крабових паличок, пучок зелені, 2-2,5 ст. ложки борошна, 1 ст. ложка кип’яченої води, 3 яйця, 2 ст. ложки майонезу, 90 г будь-якого сиру (краще – твердого), часник за смаком, сметана або майонез для змащування начинки.

  • При необхідності палички попередньо розгортаються і фаршируються начинкою.
  • Остання готується із дрібно тертого сиру, сполученого з розчавленим часником, сметаною або майонезом. В начинку також додається мелкорубленая зелень.
  • Для кляру соус і яйця добре збиваються. До них виливається вода.
  • Кожна паличка з начинкою обвалюється в борошні, занурюється в кляр, після чого смажиться на розігрітій олії до скоринки.
  • Дивіться також:  Як приготувати курник – 9 простих рецептів смачного і соковитого курника в духовці і мультиварці

    Можна готувати фаршировані крабові палички в кляре з різними начинками за смаком. Наприклад, додавати в них свіжі або мариновані овочі, всілякі соуси і спеції.

    Рецепт закуски з майонезом

    Інгредієнти: 170 г крабових паличок, куряче яєчко, 2,5 ст. ложки високосортного борошна, 1 ст. ложка майонезу, сіль, жменя сухарній крихти.

  • Такий варіант кляру готується швидше і простіше всього. Для цього в мисочку розбивається яйце, додається сіль і вказане в рецепті кількість майонезу. Сюди ж відправляється пшеничне борошно невеликими порціями. Тісто вимішується до однорідності.
  • При необхідності палички попередньо розморожуються і витягуються з упаковок. Кожна з них занурюється в отриманий кляр, а далі – в сухарную крихту.
  • Обсмажується закуска на сковорідку з добре розігрітим жиром.
  • Подається страва з будь готовим соусом.

    Оригінальний спосіб приготування в кокосовому клярі

    Інгредієнти: 170 крабових паличок, 60 г борошна + для обсипання, ½ ч. ложки пекарського порошку, 40 мл води, повний стакан великої кокосової стружки.

  • Всі сухі інгредієнти з рецепту з’єднуються в загальній посуді. Борошно бажано попередньо просіяти. Далі сипка основа для кляру розлучається крижаною водою. Саме така температура рідини дозволить зробити частування максимально хрустким.
  • Попередньо розморожені і позбавлення від плівок палички злегка обвалюються в борошні і занурюються в кляр. Він повинен бути досить густим, інакше вся суміш швидко стече з продукту.
  • Заготовки опускаються в киплячу олію і обсмажуються до зарум’янювання з усіх боків. Підійде для цієї мети і фритюрниця, і звичайна сковорода. Останній варіант дозволить заощадити масло.
  • Готове частування подається до столу як в гарячому, так і в холодному вигляді. За бажанням можна перед зануренням в кляр розгорнути палички і фарширувати будь-якою начинкою.

    Дивіться також:  Котлети по-албанськи – 7 рецептів приготування