Крабові палички в клярі з сиром – 7 простих і смачних рецептів

Дуже смачна закуска, яка просто і швидко готується, – це крабові палички в кляре з сиром. Це блюдо ви не часто зустрінете в гостях, але, тим не менш, його можна приготувати вдома для рідних і близьких. Закуска неодмінно сподобається дітям, а дорослі будуть у захваті від її вишуканого смаку.

Крабові палички в клярі з сиром – простий рецепт

Вся суть процесу приготування крабових паличок в клярі з сиром в тому, що палички обсмажують в ароматному сирному складі. Закуску можна подавати як в якості гарячого блюда, так і холодною. Все залежить тільки від смакових уподобань господині і їдців.

Компоненти:

  • 250 р крабових паличок;
  • 100 г сиру;
  • 2 яйця;
  • 100 г борошна;
  • спеції.

Спеції можна використовувати будь-які, які подобаються господині.

Готування:

  • Збиваємо вручну яйця з борошном і заправляємо спеціями за смаком.
  • З допомогою терки дрібно подрібнюємо сир, потім висипаємо його в суміш яєць з борошном і перемішуємо її до формування густої консистенції.
  • Кожну паличку обвалюємо в отриманій суміші і обсмажуємо з двох сторін.

В листковому тісті

Крабові палички в листковому тісті з сиром – це чудова ніжна закуска, яка ідеально підійде до будь-якого торжества, а також для частування у вузькому колі друзів.

Компоненти:

  • 250 р крабових паличок;
  • 100 г сиру;
  • ½ Кг бездріжджового листкового тіста

Готування:

  • Подрібнюємо сир з допомогою терки. Кожну паличку розкручуємо, посипаємо сиром і скручуємо назад.
  • Розкачуємо тісто і нарізаємо його смужками, якими обмотуємо крабово-сирні заготовки.
  • Випікаємо їх півгодини при t=180 º с.

З плавленим сиром

Палички з плавленим сирком – бюджетний варіант приготування страви, яке, між іншим, надзвичайно подобається маленьким шанувальникам кулінарного мистецтва.

Дивіться також:  Свиняча шия, запечена в духовці цілим шматком

Компоненти:

  • 250 р крабових паличок;
  • дві упаковки сиру плавленого;
  • 2 яйця;
  • 100 г борошна;
  • спеції.

Готування:

  • Сир подмораживаем для зручності подальшої роботи з ним. Потім нарізаємо її тоненькими смужками.
  • Розкручуємо палички, поміщаємо на отриманий пласт сир і закручуємо заготовки назад.
  • Замішуємо суміш з яєць і борошна, додаємо за смаком спеції.
  • Занурюємо палички в кляр і смажимо з обух сторін.

Крабові палички, фаршировані сиром і часником

Часник дуже корисний завдяки своїм антисептичним властивостям. Якщо його додати до закуски – вона придбає новий, пікантний присмак. Звичайно, часник подобається не всім, але будьте впевнені в успіху цієї страви – воно піде «на ура».

Компоненти:

  • 250 р крабових паличок;
  • 200 г сиру (може бути як плавлений, так і твердий);
  • 2 яйця;
  • 100 г борошна;
  • 50 г майонезу;
  • 50 мл молока;
  • часник (кількість коректуємо, залежно від уподобань);
  • зелень (в ідеалі – кріп)
  • спеції.

Готування:

  • Для початку подрібнюємо сир і зелень. До них додаємо майонез і часник. Перемішуємо. Часник краще всього видавити з допомогою чеснокодавкі, але, якщо у вас такого немає, просто натріть його на дрібній тертці.
  • Розморожені палички потрібно акуратно розкрутити, обробити часниково-сирною начинкою, а потім скрутити назад. При бажанні, в наповнювач також можна використовувати шматочок болгарського перцю.
  • Вручну збиваємо яйця з молоком, борошном і спеціями.
  • Кожну паличку занурюємо в кляр і обсмажуємо. У нас вийшли апетитні палички, фаршировані сиром. Бажано подавати їх в якості холодної закуски.

З додаванням в начинку яєць

Крабові палички з начинкою користується трохи більшою популярністю, ніж без. Яйця в якості начинки роблять закуску ситніше, корисніше, і вже достеменно смачніше. Втім, все відносно і залежить тільки власних кулінарних пристрастей їдців.

Дивіться також:  Рецепти помідорів в томатному соусі

Компоненти:

  • 250 р крабових паличок;
  • 100 г сиру;
  • 5 яєць;
  • майонез;
  • 100 г борошна;
  • часник;
  • спеції.

Готування:

  • Три яйця варимо, інші два вручну збиваємо вінчиком або виделкою з борошном. Сиплемо спеції за смаком.
  • З допомогою терки дрібно шмагаємо варені яйця і сир окремо один від одного. Сир насипаємо в яєчну масу і перемішуємо до отримання консистенції густої сметани.
  • Варені яйця змішуємо з майонезом і видавленим через чеснокодавку (або натертим на дрібній тертці) часником.
  • Розкручуємо палички, намазуємо їх начинкою, скручуємо, занурюємо в кляр і обсмажуємо з обох сторін.

Як приготувати в духовці

Деякі господині не люблять запікати страви в духовій шафі, але ж запікаючи, ви значно економите свої сили, які витратили б на обсмажування.

Запечені палички менш жирні, а на смак просто дивовижні.

Ця закуска стовідсотково стане родзинкою на святковому столі.

Компоненти:

  • 250 р крабових паличок;
  • 4 яйця;
  • майонез;
  • часник;
  • 150 г сиру;
  • склянку борошна (кількість коригуємо залежно від консистенції тесту);
  • 50 мл рослинного масла;
  • спеції.

Приготування:

  • Зваримо 3 яйця, а коли охолонуть – трьом. Крабові палички як можна дрібніше шмагаємо, змішуємо з яйцями, майонезом і пропущеним через чеснокодавку часником.
  • Яйце, що залишилося, солимо, наливаємо в нього трохи олії і склянку води, а потім збиваємо. Потроху додаємо борошно, замішуючи пружне тісто.
  • Розкачуємо його в прямокутну тонку заготовку, на яку відразу ж наносимо начинку (яйця з крабовими паличками). Скручуємо рулет і нарізаємо його шматочками товщиною десь 2,5 див.
  • Рулетики викладаємо на деко і відправляємо в розігріту до 180 º с духовку на двадцять хвилин.
  • Тим часом трьом сир, посипаємо їм блюдо і випікаємо, поки він не розпливеться.
Дивіться також:  Як правильно зварити рис

Крабові палички в кляре з майонезом і сиром

Готуючи тісто для паличок з сиром і майонезом, можна бути впевненим, що страва дуже сподобається всім, хто його спробує. Майонез зробить тісто ніжним і одночасно хрустким. Гості будуть шоковані, що з таких простих продуктів можливо приготувати по-справжньому вишукане блюдо.

Компоненти:

  • 250 р крабових паличок;
  • 2 яйця;
  • 50 г майонезу;
  • 150 г сиру;
  • 100 г борошна;
  • спеції.

Приготування:

  • Сир ріжемо довгастими шматочками. Розгортаємо палички, кладемо в них сир і звертаємо заготовки назад.
  • Вручну збиваємо яйця зі спеціями, майонезом і борошном. Коли досягнемо формування однорідної консистенції, занурюємо палички в кляр і обсмажуємо з двох сторін.

Кожне представлене страву у статті оригінально і вразить смаком не тільки господарку, а й її гостей. Закуска піде «на ура», а друзі ще й попросять рецепт.