Крабовий салат з капустою — 6 рецептів приготування

Не можна себе уявити ситний повноцінний обід чи вечерю без апетитного, свіжого і строкатого салату. Саме таким є крабовий салат з капустою, який вимагає мінімум інгредієнтів, легкий в приготуванні і дуже смачний. До того ж, це неймовірно бюджетний рецепт, який підійде як для повсякденного трапези, так і до святкового столу.

Простий крабовий салат з білокачанної капустою

Пропонуємо приготувати традиційний варіант салату з крабовими паличками і капустою, для якого потрібні такі компоненти:

  • капуста білокачанна (0,5 головки середнього розміру);
  • крабові палички (100 г);
  • кукурудза консервована (100 г);
  • цибулина;
  • майонез;
  • спеції (сіль, перець);
  • зелень по сезону (за смаком).

Спосіб приготування:

  • Капусту ретельно промити. Вона може бути як зимового, так і ранній, все залежить від сезону. Розрізати головку рівно навпіл і, з виворітного боку нашаткувати, не зачіпаючи корінець.
  • Дрібно нарізати цибулю.
  • Процідити кукурудзу від маринаду.
  • Дрібно нарізати охолоджені крабові палички.
  • Всі компоненти з’єднати, перемішати.
  • Додати спеції, рубану зелень і майонез.
  • Врахуйте, що капуста швидко дає сік, тому заправляти салат необхідно безпосередньо перед подачею на стіл і негайно насолоджуватися свіжим смаком.

Загрузка...

Рецепт приготування з пекінської капусти

Господині нерідко експериментують з рецептами, щоб домогтися нових смакових відчуттів. Насправді навіть незначні зміни здатні перетворити звичне блюдо в щось більш незвичайне і нове. Таким є салат з пекінської капусти і крабових паличок. Вибір іншого виду капусти дозволяють страви грати новими фарбами.

Отже, беріть наступні компоненти:

  • головка пекінської капусти (середня);
  • крабові палички (1 упаковка);
  • курячі яйця (варені) – 3 шт.;
  • 100 г кукурудзи;
  • зелень, спеції.

Для цього рецепта пропонується приготувати смачну заправку для салату. У складі: по 2 столових ложок майонезу і сметани, 1 зубчик часнику, чорний перець (мелений). Заправку готувати заздалегідь. Досить змішати всі компоненти з розтертим часником і перцем.

Спробуйте також:  Салат з копченою куркою і свіжим огірком – 7 дуже смачних рецептів

Етапи приготування:

  • Пекінську капусту шаткують.
  • Охолоджені крабові палички нарізати на невеликі кубики. Таким же чином подрібнюють варені яйця.
  • Капусту, яйця, проціджену від маринаду кукурудзу змішують в глибокій мисці або салатнику, додають зелень, підсолюють, заливають заправкою і одразу подають до столу.

Салат з морською капустою і крабовими паличками

Про користь морепродуктів можна говорити нескінченно. Але краще взяти і приготувати на їх основі нескладне блюдо, насолодитися його смаком, а головне – подбати про своє здоров’я.

Беремо такі інгредієнти:

  • 1 цибулина;
  • маленька упаковка крабових паличок;
  • 250 г морської капусти;
  • 3 ст. л майонезу;
  • варені перепелині яйця (4 шт.);
  • зелень петрушки.

Кроки:

  • Нарізати соломкою охолоджені палички крабового м’яса.
  • Очистити і нарізати цибулю півкільцями, яйця – навпіл.
  • Порубати петрушку.
  • Інгредієнти викладаємо в салатник: на низ гіркою морську капусту, потім навколо нього крабові палички, зверху цибулю.
  • Оформити отриману «композицію» акуратними половинками перепелиних яєць. Зверху зробити сіточку з майонезу, присипати петрушкою! Салат з морською капустою і крабовими паличками готовий.

 

 

Варіант з огірками, кукурудзою і капустою

Крабові палички мають тонкий, ненав’язливий смак, вони поживні і ароматні, гармонують з багатьма інгредієнтами. Їх наявність в різних салатах – це завжди неординарно і «морському». Нижче представлений рецепт легкого, але досить ситної крабового салат з китайської капусти.

Для його приготування потрібні такі інгредієнти:

  • 200 грам крабових паличок;
  • 2 середніх огірків;
  • 5 відварених курячих яєць;
  • цибулина невелика;
  • 4 листи пекінської капусти;
  • зелень;
  • спеції;
  • сіль.

Приготування салату:

  • Порізати на дрібні кубики очищений огірок, охолоджені яйця і крабові палички.
  • Подрібнити цибулину і зелень.
  • Нарізати капусту на тонку соломку.
  • Змішати всі компоненти в салатнику. Заправити майонезом.
  • В якості заправки можна взяти не тільки майонез, але і йогурт або нежирну сметану, щоб зробити страву більш легким. Деякі господині з цією ж метою заправляють салат рослинними оліями (соняшниковою, оливковою, виноградним).
Спробуйте також:  Салат із зеленої редьки — 11 рецептів приготування в домашніх умовах

Також радимо спробувати замінювати білоголову або пекінську капусту, на фіолетову або савойську. Для різноманітності саме воно!

 

Ситна і смачна закуска з шинкою

Вигадливі господині придумали з крабових паличок святкову закуску, в якій чудовим чином поєднуються шинка, крабові палички і ніжний сир, за свіжість відповідають помідори, ну а за гостроту – пікантний зелений лук.

Отже, необхідні компоненти:

  • упаковка крабових паличок;
  • шинка (100 г);
  • курячі яйця (3 шт);
  • томати (2 шт.);
  • сир плавлений (1 шт.);
  • часник;
  • майонез.

Родзинка цієї закуски в подачі. Кожна крабовая паличка розгортається в невеликий прямокутний аркуш.

Це робиться просто, головне, щоб палички були кімнатної температури.

Спосіб приготування начинки для крабових аркушів:

  • Дрібно нарізаємо шинку.
  • Трьом на крупній тертці яйця і сир.
  • Позбавляємо томати від насіння і нарізаємо також дрібно. Розтираємо часник в кашку.
  • Змішуємо всі компоненти, присмачую сіллю і майонезом.
  • Фаршируємо палички отриманою начинкою, назад згортаємо і закуска готова!

 

Рецепт з цвітної капусти і помідорів

Смачних рецептів не буває багато! Пропонуємо приготувати свіжий салат з крабових паличок з кольоровою капустою і соковитими помідорами.

Крім вищевказаних компонентів знадобиться:

  • консервований горошок (1 маленька банку);
  • оливкова олія – 3 ст. л.;
  • бальзамічний оцет 1 ч. л.

Як приготувати?

  • Відварити в підсоленій воді розібрану на невеликі суцвіття цвітну капусту. Остудити.
  • Нарізати на круглі пластинки крабові палички.
  • У салатниці змішати всі компоненти, посолити і заправити оливковою олією. Зверху збризнути бальзамічним оцтом, посипати улюбленої зеленню.

Пробуйте і вам обов’язково сподобається!