Крабовий салат з огірком: класичний рецепт і ще 7 варіантів популярного салату

Крабові палички – ідеальний продукт, який добре поєднується з безліччю продуктів. Пропонуємо приготувати вишукані закуски, які прикрасять будь-який святковий стіл. Найпоширеніший варіант – це класичний рецепт крабового салату з огірком.

Класичний крабовий салат з огірком

Огірок надає закуски свіжість і неперевершений аромат. Незважаючи на поживність входять до складу продуктів, салат виходить легким і ніжним.

Інгредієнти:

  • зелена цибуля;
  • крабові палички – 320 г;
  • білий кунжут;
  • сіль;
  • огірок – 3 шт. середнього розміру;
  • сметана – 120 мл;
  • яйце – 3 шт. відварне;
  • майонез – 120 мл;
  • петрушка свіжа.

Приготування:

  • Нарізати крабові палички. Повинна вийти соломка. Такої ж форми повинні вийти яйця і огірки. Перед нарізкою обрізати шкірку з огірків.
  • Нашаткувати зелень. У сметану налити майонез. Насипати кунжут. Перемішати з зеленню.
  • Змішати порубані продукти. Полити заправкою. Підсолити.

З корейською морквою

Вам сподобається запропонована закуска з насиченим смаком і приємним східним ароматом спецій.

Інгредієнти:

  • морква по-корейськи – 320 г;
  • сіль;
  • крабові палички – 370 г;
  • майоран;
  • сметана – 160 мл;
  • чорний перець;
  • сир слабосоленої сулугуні – 200 г;
  • петрушка – 20 г;
  • свіжий огірок – 2 шт.

Приготування:

  • Порвати на волокна палички. Розібрати таким же способом сулугуні.
  • Віджати сік з моркви, якщо не хочете отримати водянисту закуску.
  • Порубати петрушку. Зрізати шкірку з огірків. Нарізати слайсами.
  • З’єднати продукти. Насипати спеції. Залити сметаною. Підсолити і перемішати.

Готуємо з кукурудзою і яйцем

Якщо хочете підкреслити свіжість крабового салату, рекомендуємо приготувати з огірком і кукурудзою. Готувати закуску можна круглий рік. Не варто купувати дешевий крабовий продукт. Хорошої якості палички не можуть коштувати дешево.

Інгредієнти:

  • сметана – 110 мл;
  • крабові палички – 350 г;
  • огірок – 3 шт.;
  • соєвий соус – 1 ст. ложка;
  • майонез – 110 мл;
  • яйце – 2 шт. відварне;
  • кукурудза консервована – банку;
  • петрушка.
Дивіться також:  Салат з тунця консервованого – класичний рецепт і 11 варіантів

Приготування:

  • Нарізати крабовий продукт кубиками. Огірок знадобиться такої ж форми. Порубати яйця.
  • Злити маринад з кукурудзи. Нашаткувати петрушку.
  • В соєвий соус налити сметану, потім майонез. Розмішати.
  • Змішати інгредієнти і полити заправкою. Розмішати.

Смачний салат з крабовими паличками і свіжим огірком

Ще один цікавий рецепт крабового салату. Для приготування знадобляться найпростіші продукти.

Інгредієнти:

  • яйце – 5 шт. відварне;
  • сіль;
  • огірок – 4 шт.;
  • крабові палички – 500 г;
  • майонез – 120 мл

Приготування:

  • Крабові палички порубати. Порізати яйця.
  • Огірки знадобляться дрібними кубиками. Змішати продукти.
  • Підсолити. Залити майонез. Перемішати.

Святкова закуска з креветками

Чудова, легка морська закуска з креветок. Салат допоможе наситити організм корисними вітамінами.

Інгредієнти:

  • петрушка – 15 г;
  • соєвий соус – 1 ст. ложка;
  • крабові палички – 220 г;
  • огірок – 4 шт.;
  • сметана – 180 мл;
  • креветки – 220 г очищені;
  • яйце – 3 шт. відварене.

Приготування:

  • У вигляді тонких смужок подрібнити яйця. Порвати на волокна крабові палички. Змішати.
  • Помістити в окріп креветки. Потримати три хвилини. Остудити і відправити до крабовим паличкам.
  • Нарізати огірки. Отриману соломку відправити в салат. Порубати петрушку і змішати з продуктами.
  • Залити сметану. Додати соєвий соус і перемішати.

З додаванням сухариків

Основна страва повинна бути легкою і малокалорійним, але в той же час ситний. Тоді після трапези не відчуватиметься важкість у шлунку, і настрій буде на висоті.

Інгредієнти:

  • огірок – 2 шт.;
  • сметана – 180 мл;
  • часник – 3 зубчики;
  • крабові палички – 420 г;
  • сіль;
  • петрушка – 20 г;
  • яйце – 3 шт. відварене;
  • кириешки – 200 р.

Приготування:

  • Порубати яйця. Нарізати соломкою крабовий продукт. У вигляді слайсів подрібнити огірки. Нарізати часникові зубчики.
  • Порубати зелень. Змішати підготовлені компоненти. Залити сметаною. Підсолити і перемішати.
  • Посипати сухариками тільки перед тим як подавати.
Дивіться також:  Салат з пекінською капустою і копченою ковбасою – 8 рецептів

Рецепт приготування з рисом

Якщо хочете порадувати гостей новим салатом і прибрати з меню обридлі за багато років закуски, то цей варіант буде для вас ідеальним. Краще всього подавати його порційно в спеціальних формах. Також можна викликати захоплення гостей якщо подати страву до винних келихах на довгих ніжках.

Інгредієнти:

  • крабові палички – 200 г;
  • сіль;
  • яйце – 2 шт. варене;
  • зелень – 10 г;
  • цибуля – 1 шт.;
  • огірок – 80 г;
  • рис відварений – 1 склянка;
  • майонез – 4 ст. ложки;
  • кукурудза консервована – 210 р.

Приготування:

  • Нарізати огірок. Нашаткувати цибулю. Порубати на шматочки яйця. Порвати на волокна крабові палички. З’єднати.
  • Злити маринад з банки. Засипати кукурудзу в салат. Додати рис. Підсолити. Розмішати.
  • Розмістити за спеціальними формами. Відправити в холодильник на чверть години. Прикрасити зеленню.

Простий салат

Додаючи або виключаючи запропоновані продукти в рецепті, зможете створити свій неповторний, фірмове блюдо.

Інгредієнти:

  • огірок – 2 шт.;
  • сіль;
  • цибулина – 0,4 частина головки;
  • перець;
  • майонез – 130 мл;
  • яйце – 3 шт.;
  • рис – 0,5 гуртки;
  • петрушка – 10 г;
  • кукурудза – банку;
  • кріп – 20 г;
  • крабові палички – 270 р.

Приготування:

  • Залити водою рисові зерна і відварити згідно з рекомендаціями, наведеними на пачці. Зерна повинні вийти розсипчастими.
  • Розрізати уздовж кожну паличку, потім впоперек. Злити маринад з банки. Вміст відправити до крабовим паличкам. Додати остиглі рисові зерна.
  • Нашаткувати цибульний шматочок. Зробити це як можна дрібніше. Порубати зелень. Відправити в салат.
  • Огірок подрібнити. Отримані кубики відправити до інших компонентів.
  • Порубати яйця. Додати в заготовку. Підсолити і посипати перцем. Додати майонез і перемішати.

Салат рекомендується вживати відразу. Огірки швидко пускають сік і стають млявими, що значно знижує смакові якості закуски.

Дивіться також:  Салат Мімоза – 8 рецептів: класичний з консервою з сайри, горбуші, сардини