Кращі рецепти каш з гарбуза


Ось і настав сезон яскравою, ароматною і дуже смачною гарбуза. Впевнена, кожна господиня неодмінно захоче порадувати своїх рідних стравами з цього дивного помаранчевого плода. І правда, в холодні, сірі осінні дні обійтися без яскравої гарбуза просто неможливо, тим більше, що існує так багато рецептів страв з неї. Напевно, всі пробували м’які здобні пиріжки з гарбузом? А ось самсу з гарбузом пробували? А хінкалі? Не дивуйтеся, що гарбуз може стати начинкою таких страв, адже цей плід, завдяки своїм смаковим якостям, чудово поєднується як з солоними, так і з солодкими інгредієнтами.

 

Особливо смачними з гарбуза виходять супи-пюре і каші. З додаванням різних фруктів, горіхів, рису, гарбузова каша стає просто чудовим сніданком і відмінною альтернативою звичним овсянкам і бутербродів. Приготуйте за нашими рецептами кашу з гарбуза, вони допоможуть вам швидко і смачно зробити кашу з гарбуза, і ви порадуєте всіх цим дивовижним осіннім стравою.

 

Як приготувати кашу з гарбуза

Інгредієнти:

  • • Гарбуз мускатний – 750 г;
  • • Рис шліфований – 0,5 склянки;
  • • Цукровий пісок – 100 г;
  • • Вода – 150 мл;
  • • Масло вершкове (жирність не менше 76%) – 40 г;
  • • Молоко – 270 мл
  • Спосіб приготування:

    • 1. Гарбузову м’якоть порізати кубиками середнього розміру (близько 1,5 на 1,5 см). Скласти кубики в каструльку, залити водою і проварити 10 хвилин після того, як вода закипить.
    • 2. Долити молоко і поступово довести вміст каструлі до кипіння. Далеко не відходити, щоб встигнути зменшити вогонь і зняти кришку, коли молоко почне закипати. Всипати цукор і варити кілька хвилин.
    • 3. Рис добре промити і всипати до киплячого вмісту каструлі. Розподілити по всій поверхні рівномірно і ні в якому разі не перемішувати, щоб каша не пригоріла.
    • 4. Варити гарбузову кашу на повільному вогні без кришки 30 хвилин. За цей час рис добре набубнявіє, а гарбуз раскипится.
    • 5. Готову кашу зняти з вогню, тепер вже можна її перемішати, розчавивши гарбузове шматочки і додавши вершкове масло. Добре проварені, вони будуть легко розвалюватися під ложкою. Якщо каша по консистенції вийшла дуже густий, можна додати трохи кип’яченого молока. Також можна надати каші нотку пікантності з допомогою щіпки кориці або мускатного горіха, можна додати родзинки, горіхи, сухофрукти та свіжі фрукти.
    Дивіться також:  Як приготувати рататуй

     

    Рецепт каші з гарбуза з родзинками, горіхами і курагою

    Інгредієнти:

  • • М’якоть гарбуза – 450 г;
  • • Цукор – 1/3 склянки;
  • • Родзинки – 50 г;
  • • Горіхи – 50 г;
  • • Курага – 50 р.
  •  
    Спосіб приготування:

    • 1. Гарбуз очистити, порізати невеликими шматочками. Чим менше шматочки, тим швидше вони проварятся.
    • 2. Скласти шматочки гарбуза в невелику каструлю, залити водою і варити протягом 20-25 хвилин.
    • 3. Готову гарбуз відкинути на друшляк, щоб стекла вода.
    • 4. Перекласти гарбуз у чашу блендера, додати цукор. Пюрировать на середніх обертах до кашоподібного стану.
    • 5. Насипати гарбузову кашу в невеликі креманки, посипати курагою, родзинками, подрібненими горіхами і подавати на сніданок з чашкою зеленого чаю.

     

    Рецепт манної каші з гарбузом

    Інгредієнти:
    • Гарбуз – 300 г;
    • Молоко – 200 мл;
    • Вода – 100 мл;
    • Манна крупа – 3 ст. ложки;
    • Цукор – 0,3 склянки;
    • Вершкове масло – 30 р.

     
    Спосіб приготування манної каші з гарбузом:

    1. Гарбуз порізати дрібними кубиками.

    2. Половину молока на повільному вогні довести до кипіння, відправити до нього гарбуз і варити 15 хвилин на такому ж повільному вогні. Якщо молоко почне википати, додати трішки води, але не занадто багато, ми ж не варимо суп.

    3. В іншій каструлі змішати молоко, що залишилося з водою, довести до кипіння. Всипати манну крупу і, постійно помішуючи, відварити до напівготовності.

    4. Додати відварену гарбуз, добре перемішати, злегка розім’явши ложкою, додати цукор. Щільно накрити кришкою, укутати рушником і залишити на 30 хвилин. Потім кашу ще раз перемішати і подавати до столу.

    Дивіться також:  Фаршировані кабачки, запечені в духовці