Крем-чіз – 6 рецептів для торта

Сирний сир вершковий, нагадує перетертий в пасту жирний сир, дуже полюбився кондитерам і став основою багатьох кремів. Рецепт крем-чіз для торта чудово поєднується з бісквітними коржами, випічкою з безе і пісочного тіста.

Не варто тільки плутати цей продукт з плавленим сиром або замінювати його сиром, оскільки це зовсім інша історія. Плавлений сир не підходить для приготування солодких кремів, а сир залишить у структурі дрібні крупинки, навіть після перетирання через сито.

Крем-чіз для торта — простий рецепт

Приготувавши крем-чіз для вирівнювання торта або капкейків можна не побоюватися, що він попливе навіть при кімнатній температурі. Загальний час приготування не довше 10-15 хвилин, з усіма процесами зможе впоратися і школяр. Важливо лише вибрати якісні інгредієнти і масло жирністю не менше 82%.

На один невеликий домашній тортик потрібно взяти:

  • 280 г вершкового кисломолочного сиру;
  • 100 р слив. масла;
  • 80 г цукрової пудри.

Дії:

  • У ємність для міксера скласти м’яке масло, просіяне цукрову пудру і сирний вершковий сир.
  • Збити всі продукти протягом 5-7 хвилин до однорідної консистенції. Перед використанням стабілізувати деякий час на холоді.
  • Щоб приготований крем під час стабілізації в холоді не обветрился, його можна відразу перекласти в кондитерський мішок і в ньому охолоджувати.

    Готуємо з шоколадом

    Незважаючи на те, що багато кондитери люблять цей вид начинки за простоту приготування і стабільність форми, часто вони обходять стороною її шоколадну версію. Є ймовірність того, що шоколад не пофарбує масу в рівномірний колір, а перетвориться на окремі краплі, але цього не станеться, якщо готувати шоколадний крем-чіз за наступним рецептом.

    Перелік необхідних інгредієнтів:

    • 300 г вершкового кисломолочного сиру;
    • 100 г темного шоколаду або молочного без наповнювачів;
    • 100 р слив. олії (82,5%);
    • 100 г цукрової пудри.
    Дивіться також:  Хмиз на горілці – 7 рецептів, як приготувати смачний хрусткий хмиз

    Черговість процесів приготування:

  • Мінімум за годину до приготування дістати масло з холодильника і нарізати кубиками, щоб воно стало м’яким.
  • Шоколад розтопити до рідкого стану. Зробити це можна в мікрохвильовій печі короткими імпульсами за 20 секунд, на паровій бані або в пакет для заморозки, опущеному в гарячу воду.
  • Кремоподібна масло, рідкий шоколад і цукрову пудру збивати міксером п’ять хвилин. Потім викласти до цієї маси сирний сир і вмішати його міксером або звичайною силіконової лопаткою. Витримати крем півгодини на холоді для стабілізації і можна використовувати за призначенням.
  • З вершками

    Крем-чіз з вершками вередливими, ніж його побратим з вершковим маслом. Невдача підстерігає господинь в момент збивання вершків. Вони або не збиваються, або перетворюються в олію, але тим, хто освоїв цей рецепт, зможуть прикрашати свої капкейки, наповнювати тістечка, вкривати і вирівнювати торти найніжнішим кремом.

    Щоб зробити крем-чіз на вершках потрібно взяти:

    • 400 г вершкового сиру;
    • 100 мл жирних вершків (від 33%);
    • 50 г цукрової пудри.

    Алгоритм приготування:

  • Вершки і сир добре охолодити. Краще, щоб вони провели ніч у холодильнику. Чашу для збивання і віночки міксера знежирити горілкою і на 30 хвилин покласти в морозилку.
  • Скласти всі інгредієнти в чашу і збивати міксером спочатку на мінімальній швидкості до об’єднання всіх компонентів, а потім перейти на максимальні оберти. Хвилин через п’ять маса загусне і придбає щільну, стійку структуру.
  • Крем-чіз від Енді Шеф

    Андрій Рудьков, більше відомий як Енді Шеф, пропонує свій рецепт крему на сирному вершковому сирі для тортів і капкейків. Цей крем здатний довго зберігати свою форму навіть при кімнатній температурі. Готового продукту можна надати ягідний смак, змішавши його з кількома чайними ложками пюре зі свіжої або замороженої полуниці (малини, чорниці та інше), без втрати стійкості.

    Дивіться також:  Заварний крем – класичний рецепт і 9 варіантів

    Пропорції продуктів у складі крему:

    • 340 г сирного вершкового сиру;
    • 115 г слив. олії (жирністю не нижче 82,5%);
    • 100 г цукрової пудри;
    • 10 мл екстракту ванілі.

    Готуємо наступним способом:

  • Сама технологія збивання крему проста, але без належної підготовки продуктів можна потерпіти фіаско. Тому напередодні, ввечері необхідно вийняти вершкове масло з холодильника і дозволити йому при кімнатній температурі дійти до м’якого кремового стану. Вершковий сир навпаки – треба добре охолодити, залишивши на верхній полиці холодильника до безпосереднього приготування.
  • М’яке масло спочатку слід збити разом з пудрою на максимальній швидкості міксера 5-7 хвилин. Це дозволить отримати більш білий колір крему і розчинити всі крупинки пудри. Потім ввести сир і збивати все ще деякий час до однорідності. Перед тим, як вирівняти торт кремом, його краще скласти в кондитерський мішок або накрити плівкою в контакт і дати трохи постояти в холодильнику.
  • Зі згущеним молоком

    Ще одне популярне кремове поєднання – вершковий сирний крем і згущене молоко. Оскільки основний інгредієнт має досить щільну структуру, додаючи в нього згущене молоко можна не тільки регулювати солодкість кінцевого продукту, але і його консистенцію. Згущене молоко можна брати звичайне або варене.

    Список використовуваних продуктів:

    • 500 г вершкового сиру кисломолочного;
    • 100-300 г згущеного (звичайного або вареного) молока.

    Спосіб приготування:

  • У посуд викласти сир і столову ложку згущеного молока. Почати збивання маси міксером, додаючи по ложці згущене молоко.
  • Після доведення маси до потрібної консистенції і відрегулювавши її солодкість, можна приступати до прикраси кондитерських виробів.
  • Самий бюджетний спосіб приготування

    У складі цього прошарку використовується вершковий сирний сир, який не можна назвати дешевим продуктом, особливо враховуючи яку кількість потрібно на прошарок і покриття одного невеликого торта, і часто його можна придбати тільки в великих супермаркетах. Але існує бюджетний спосіб, як приготувати крем-чіз для торта.

    Дивіться також:  Торт з маскарпоне – 8 рецептів, як приготувати смачний торт з ніжним вершковим сиром

    У цьому випадку будуть потрібні:

    • 800 г некислої сметани жирністю 20%;
    • 100 г солодкої пудри з перемеленого цукру.

    Порядок роботи:

  • З марлевого відрізу необхідно зробити мішечок. Марлю укладають у шість шарів на друшляк. Зверху вилити сметану, марлю зв’язують у вузлик і прямо в друшляку, встановленому над порожньою мискою або каструлею, відправляють на добу в холодильник.
  • Після закінчення часу в ємності під друшляком з’явиться сироватка, а в марлевому мішечку залишиться отвешенная сметана. Цей продукт чудово замінить сирний сир вершковий в кремі. Подальше приготування зводиться до взбиванню відваженого сметани з цукровою пудрою. На виході вийде 460-500 г готового крему. А побічний продукт (сироватку) можна використовувати для випічки смачних млинців.