Крем для капкейків – 8 смачних рецептів в домашніх умовах

Капкейки – маленькі тістечка, які ще називають тортиками для фей, увійшли в наше життя відносно недавно, але вже встигли полюбитися всім без винятку ласунам. У цій випічці не останнє значення має крем для капкейків, оскільки поєднуючи навіть один і той же варіант кексового тіста можна отримувати кожен раз новий десерт.

Крем-чіз для капкейків

Самий простий у приготуванні крем-чіз для прикраси капкейків робиться з наступних інгредієнтів:

  • 300 г вершкового сиру;
  • 100 г м’якого вершкового масла;
  • 80 г цукрової пудри.

Послідовність приготування:

  • М’яке вершкове масло з’єднати з цукровою пудрою і збити до пишноти.
  • Потім потроху додаючи вершковий сир, збивати крем до однорідності ще хвилин п’ять.

На перший погляд може здатися, що крем-чіз не підходить для осаджування шапочок на кексиках, але після години проведеного в холодильнику він придбає потрібну стійкість і щільність, тому стабілізація в холоді – обов’язковий процес приготування.

Покроковий рецепт з маскарпоне

Для дуже простого, але надзвичайно ніжного крему з сиру маскарпоне знадобляться всього лише:

  • 250 г маскарпоне;
  • 100 г згущеного молока.

Як зробити:

  • Охолоджений сир і згущене молоко викласти в одну ємність і збити міксером до пишної і однорідної кремоподібної консистенції.
  • Щоб надати крему карамельну нотку смаку, частина згущеного молока або всі її кількість можна замінити вареним згущеним молоком («ірискою»).

За таким рецептом можна приготувати сирний крем для капкейків, взявши за основу будь-який інший вершковий сир (наприклад, Філадельфія).

Шоколадний ганаш

Для приготування шоколадного ганаша для осаджування шапочок від капкейків підійде темний, молочний та білий шоколад. Зміняться лише пропорції шоколаду і вершків.

На одну порцію потрібно буде взяти:

  • 100 г вершків жирністю від 33%;
  • 200 г темного або 300 г молочного або білого шоколаду.
Дивіться також:  Начинка для торта – 8 найсмачніших рецептів

Як приготувати:

  • Вершки поставити на вогонь, довести до кипіння і зняти з вогню. Шоколад дрібно порубати, викласти до гарячих вершків і розмішати сухий силіконової лопаткою. Потім масу знову повернути на вогонь і прогріти до повного розчинення шоколаду.
  • Після цього трохи остудити ганаш, накрити харчовою плівкою в контакт і залишити на ніч для стабілізації. Перед прикрасою капкейків крем коштує трохи прогріти в мікрохвильовій печі.

З сирного або вершкового сиру

Крем з кисломолочного сиру готується за наступним пропорціям інгредієнтів:

  • 450 г кисломолочного сиру;
  • 100 мл жирних вершків (33%);
  • 80 г цукрової пудри дрібного помелу.

Готуємо покроково:

  • Холодні вершки вилити в охолоджену ємність і збити міксером до стійких піків. Щоб вершки взбились без проблем, потрібно на чверть години покласти віночки міксера в морозильну камеру.
  • Потім до вершків викласти сир і цукрову пудру, збивати крем ще деякий час до повного з’єднання всіх компонентів.

Сметанний варіант

Крем Пломбір – це стійкий сметанний варіант не тільки для прошарування і вирівнювання тортів, але й можливість прикрасити капкейки красивими шапочками смачного крему.

Для цього потрібно взяти:

  • 350 г сметани 20% жирності;
  • 1 яйце;
  • 110 г цукрового піску;
  • 90 г борошна;
  • 2 г ваніліну;
  • 120 г м’якого вершкового масла.

Черговість процесів приготування:

  • У каструлі відповідного літражу з’єднати разом всі складові крему і уварити його на водяній бані (щоб суміш не підгоріла) до стану, коли борозенка від ложки на кремі не буде зникати.
  • Заварную сметанную основу остудити до 30-40 градусів, викласти в неї нарізане невеликими кубиками м’яке вершкове масло і збити в однорідну пишну масу. Крем виходить настільки густим (в ньому варто ложка), що можна приступати до роботи, не охолоджуючи його в холодильнику.
Дивіться також:  Торт Негр в піні: класичний рецепт і 6 варіантів приготування

Білковий крем для капкейків, який тримає форму

Для міцного, добре тримає свою форму білкового крему знадобиться:

  • 3 білка курячих яєць;
  • 200 г цукрового піску;
  • 50 мл питної води;
  • 180 г вершкового масла;
  • 3 г лимонної кислоти;
  • 2 г ваніліну.

Приготування:

  • Цукор і воду проварити на середньому вогні до повного розчинення цукру.
  • Білки з лимонною кислотою збити до стійкої піни.
  • Сироп ввести тонкою цівкою в білки, продовжуючи збивати. Слідом за сиропом невеликими шматочками в крем надіслати дуже м’яке масло і ванілін.
  • Збивати крем до повного охолодження приблизно чверть години. В кінці збивання можна додати харчові барвники, не боячись, що маса опаде, оскільки це білково-масляний крем, який тримає форму.

Масляний крем з цитрусовим смаком

Для ароматної апельсинового масляного крему необхідно підготувати:

  • 250 р м’якого, кремової консистенції масла;
  • 200 г цукрової пудри;
  • 2 середніх апельсина.

Спосіб приготування:

  • Спочатку потрібно промити в холодній воді і зварити апельсини. Для цього цитрусові після закипання проварюють п’ять хвилин, воду зливають, заливають нову і варять ще 10 хвилин після закипання. Знову зливають воду і варять ще 15 хвилин у новій рідини.
  • Охолоджені плоди розрізають на частини, видаляють кісточки і перекручують через м’ясорубку, або пробивають блендером. Це апельсинове пюре змішують з половиною цукрової пудри.
  • М’яке вершкове масло збивають в пишну білу масу з пудрою, що залишилася. Потім продовжуючи збивати невеликими порціями вводять солодку апельсинову масу. Після нетривалої стабілізації в холоді крем готовий до використання.

Бананове ласощі для прикраси десерту

Щоб зробити кремові шапочки для капкейків з банановим смаком можна взяти за основу крем з маскарпоне, для якого буде потрібно:

  • 250 мл вершків жирністю від 33%;
  • 125 г сиру маскарпоне;
  • 60 г білого мелкокристаллического цукру;
  • 5 г ванільного цукру;
  • 1 середній стиглий банан.
Дивіться також:  Торт Спартак: класичний рецепт і 7 варіантів приготування

Алгоритм роботи:

  • В охолоджену миску викласти вершки, сир, ванільний і звичайний цукор. Ці продукти почати збивати на мінімальній швидкості холодними вінчиками міксера, поступово збільшуючи швидкість до максимуму.
  • Коли консистенція крему стане такою ж, як і у збитих вершків додати в нього пюре з м’якоті одного банана і акуратно, щоб маса не опала перемішати лопаткою. Замість банана можна взяти 100 г будь-якого ягідного або фруктового пюре.